• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Sněhové iglú
Napište svůj komentář k receptu

Sněhové iglú

autor: katka marsalkova
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Sněhové iglú
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Těsto
    • 2
      ks vejce
    • 60
      g cukr krupice
    • 2
      lžíce vanilkový cukr
    • 20
      g kakao
    • 30
      g polohrubá mouka
    • 30
      g škrobová moučka
    • rozinky klidně i v rumu, jsou měkkčí
  • Iglů
    • zmrzlina nejlépe čokoládová
    • 3
      bílek
    • 150
      g moučkový cukr

Postup přípravy receptu

1
Utřeme 2 žloutky se 30 g cukru a 2 lžícemi vanilkového cukru. Ze 2 zbylých bílků a 30 g cukru ušleháme pevný sníh a přidáme ho do žloutkového krému. Předehřejeme troubu na 180 °C.
2
Dále do žloutkového krému přidáme 20 g kakaa, 30 g mouky a 30 g škrobové moučky, nakonec vmícháme 2 lžíce rozinek. Těsto rozetřeme na pečící papír a pečeme asi 15 minut - zkusíme špejlí.
3
Necháme vychladnout a z plátu vykrojíme cca 5 koleček v průměru cca 5-6 cm. Troubu předehřejeme na 250 °C.
4
Ze 3 bílků a 150 g cukru moučka ušleháme tuhý! sníh. Na každé piškotové kolečko dáme kopeček čokoládové zmrzliny, nebo i jiné (nejlépe však vanilková, kávová, rozinková, likérová atd.) potřeme sněhem - vytvoříme takovou kopuli, prostě jako iglú a pečeme asi 5 minut, až sníh trošku zhnědne - pozor, musí být hotový! Nakonec malinko posypeme kakaem na vaření a podáváme.
5
Jedno to iglů je dost syté, tudíž pro každého bohatě stačí jedno.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Sněhové řezy

Sněhové řezy

Sněhové vločky

Sněhové vločky

Sněhové pusinky na váhu

Sněhové pusinky na váhu

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Iva | 16. 4. 2013 16:45

    Chtěla bych tento recept vyzkoušet, ale mám dotaz. Musí se podávat ihned po dopečení nebo by v lednici vydrželo iglú i na druhý den? Děkuji

  • Nika | 13. 2. 2007 13:48

    Tak jsem to včera zkusila, přijela návštěva a já jsem se chtěla, samozřejmě jako vždycky, pochlubit něčím novým a nezvyklým a musím říct, že návštěva valila oči!!! Všichni pochválili a já recept postoupila dál. Je to opravdu výborné a luxuxní pohoštění, možná, že by šlo udělat příště porce i menší, je to celkem syté, ale pak by se tam nevešlo zase tolik té zmrzliny. Je to opravdu vynikající a dávám 1 :o)

  • Anonym | 9. 5. 2005 16:40

    Alice, musíte to v té troubě nechat do té doby, než bude sníh nahoře trochu zhnědlý a musí být ztvrdlý, nevím, jestli je to přesně 5 minut, nestopuju to, ale zmrzlina se mi v tom nikdy neroztekla. Uvidíte, že se Vám to povede.

  • Alice | 3. 5. 2005 09:03

    Opravdu se to se sněhovou čepicí peče dalších 5 minut? Připadá mi to strašně dlouho, to přece ta zmrzlina nemůže přežít!!!! Nebo je účel, aby se roztekla a vpila do těstového kolečka? Vrtím hlavou, přidejte komentář, prosím. Díky.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Zákusky Nejlepší dezerty
Moučníky Zákusky Dopolední svačina Svačina Pečení Výjimečný den Oslava Návštěva Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bílek Cukr krupice Kakao Moučkový cukr Polohrubá mouka Rozinky Škrobová moučka Vanilkový cukr Vejce Zmrzlina
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Lehký salát

Lehký salát

Pikantní pečená kuřecí stehna

Pikantní pečená kuřecí stehna

Želatinová mňamka

Želatinová mňamka

Kung Pao Mango

Kung Pao Mango

Salátový dresing

Salátový dresing

Kokosová bábovka ze šlehačky

Kokosová bábovka ze šlehačky

Kynutá skořicová bábovka

Kynutá skořicová bábovka

Špenátové placičky se sýrem

Špenátové placičky se sýrem

Plněné batáty

Plněné batáty

Doporučujeme

50 minut
Krůtí pečeně

Krůtí pečeně

20 minut
Dýňová polévka s hruškami

Dýňová polévka s hruškami

40 minut
Houbová omáčka II.

Houbová omáčka II.

40 minut
Lamington

Lamington

30 minut
Topinky se smaženicí

Topinky se smaženicí

40 minut
Nepečený jablkový dort

Nepečený jablkový dort

30 minut
Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

40 minut
Houbový guláš

Houbový guláš

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Poslední sledované recepty

129
Celozrnný chléb z domácí pekárny
Celozrnný chléb z domácí…
109
Máslové řízky
Máslové řízky
102
Dýňová tortila
Dýňová tortila
98
Kynutý švestkový závin (štrůdl)
Kynutý švestkový závin …
92
Špagety se zeleninovou omáčkou a mletým masem
Špagety se zeleninovou…

Zajímavé články

Nejkrásnější podzimní svatební dorty: Nechte se inspirovat nejbarevnějším obdobím roku
Nejkrásnější podzimní svatební dorty: Nechte se…
Bedla je výtečná houba! Zkuste z ní těchto 5 jednoduchých, rychlých a chutných receptů
Bedla je výtečná houba! Zkuste z ní těchto 5…
Jak péct maso s provázkem? Naučte se ho svázat správně!
Jak péct maso s provázkem? Naučte se ho svázat…
5 skvělých nápadů, jak zavařit jablka: Vyrobte si kompot, džem, ocet nebo přísadu nejen do koláčů
5 skvělých nápadů, jak zavařit jablka: Vyrobte si…
Štrúdl a cheesecake v jednom? Upečte si výborný jablečný koláč podle Viki z Masterchefa
Štrúdl a cheesecake v jednom? Upečte si výborný…
AHA.cz Rozzuřená Adamcová toho má DOST! Krutá pravda o manželovi

Rozzuřená Adamcová toho má DOST! Krutá pravda o manželovi

Mimibazar Muzikál „Taťkové“: Rozlučka se svobodou, jak ji nečekáte! Recenze představení plného mužských emocí

Muzikál „Taťkové“: Rozlučka se svobodou, jak ji nečekáte! Recenze představení plného mužských emocí

Dáma.cz Nevkusné devadesátky: Seriály, kapely, jídlo i móda, za které se dodnes stydíme

Nevkusné devadesátky: Seriály, kapely, jídlo i móda, za které se dodnes stydíme

Blesk pro ženy 6 potravin, které škodí pleti: Které raději z jídelníčku vyřadit?

6 potravin, které škodí pleti: Které raději z jídelníčku vyřadit?

Ženy.cz Microcheating ve vztahu. Jaké chování už je za hranou?

Microcheating ve vztahu. Jaké chování už je za hranou?

Blesk.cz Dcera Karla Gotta Lucie poprvé otevřeně: Pravda o penězích od Ivany!

Dcera Karla Gotta Lucie poprvé otevřeně: Pravda o penězích od Ivany!

SportRevue.cz FOTO: 41 žen známých (ex)tenistů. Kdo má (nebo měl) doma největší kočku?

FOTO: 41 žen známých (ex)tenistů. Kdo má (nebo měl) doma největší kočku?

Maminka.cz Jak a kdy rostou dětem zuby? Tady máte kalendář růstu mléčných zoubků

Jak a kdy rostou dětem zuby? Tady máte kalendář růstu mléčných zoubků

Blesk Horoskopy Jaké jméno je ideální pro vaše dítě podle znamení? Tohle vás překvapí!

Jaké jméno je ideální pro vaše dítě podle znamení? Tohle vás překvapí!

  • Recepty.cz
  • Sněhové iglú
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact