• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Sněhové iglú
Napište svůj komentář k receptu

Sněhové iglú

autor: katka marsalkova
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Sněhové iglú
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Těsto
    • 2
      ks vejce
    • 60
      g cukr krupice
    • 2
      lžíce vanilkový cukr
    • 20
      g kakao
    • 30
      g polohrubá mouka
    • 30
      g škrobová moučka
    • rozinky klidně i v rumu, jsou měkkčí
  • Iglů
    • zmrzlina nejlépe čokoládová
    • 3
      bílek
    • 150
      g moučkový cukr

Postup přípravy receptu

1
Utřeme 2 žloutky se 30 g cukru a 2 lžícemi vanilkového cukru. Ze 2 zbylých bílků a 30 g cukru ušleháme pevný sníh a přidáme ho do žloutkového krému. Předehřejeme troubu na 180 °C.
2
Dále do žloutkového krému přidáme 20 g kakaa, 30 g mouky a 30 g škrobové moučky, nakonec vmícháme 2 lžíce rozinek. Těsto rozetřeme na pečící papír a pečeme asi 15 minut - zkusíme špejlí.
3
Necháme vychladnout a z plátu vykrojíme cca 5 koleček v průměru cca 5-6 cm. Troubu předehřejeme na 250 °C.
4
Ze 3 bílků a 150 g cukru moučka ušleháme tuhý! sníh. Na každé piškotové kolečko dáme kopeček čokoládové zmrzliny, nebo i jiné (nejlépe však vanilková, kávová, rozinková, likérová atd.) potřeme sněhem - vytvoříme takovou kopuli, prostě jako iglú a pečeme asi 5 minut, až sníh trošku zhnědne - pozor, musí být hotový! Nakonec malinko posypeme kakaem na vaření a podáváme.
5
Jedno to iglů je dost syté, tudíž pro každého bohatě stačí jedno.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Sněhové řezy

Sněhové řezy

Sněhové vločky

Sněhové vločky

Sněhové pusinky na váhu

Sněhové pusinky na váhu

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Iva | 16. 4. 2013 16:45

    Chtěla bych tento recept vyzkoušet, ale mám dotaz. Musí se podávat ihned po dopečení nebo by v lednici vydrželo iglú i na druhý den? Děkuji

  • Nika | 13. 2. 2007 13:48

    Tak jsem to včera zkusila, přijela návštěva a já jsem se chtěla, samozřejmě jako vždycky, pochlubit něčím novým a nezvyklým a musím říct, že návštěva valila oči!!! Všichni pochválili a já recept postoupila dál. Je to opravdu výborné a luxuxní pohoštění, možná, že by šlo udělat příště porce i menší, je to celkem syté, ale pak by se tam nevešlo zase tolik té zmrzliny. Je to opravdu vynikající a dávám 1 :o)

  • Anonym | 9. 5. 2005 16:40

    Alice, musíte to v té troubě nechat do té doby, než bude sníh nahoře trochu zhnědlý a musí být ztvrdlý, nevím, jestli je to přesně 5 minut, nestopuju to, ale zmrzlina se mi v tom nikdy neroztekla. Uvidíte, že se Vám to povede.

  • Alice | 3. 5. 2005 09:03

    Opravdu se to se sněhovou čepicí peče dalších 5 minut? Připadá mi to strašně dlouho, to přece ta zmrzlina nemůže přežít!!!! Nebo je účel, aby se roztekla a vpila do těstového kolečka? Vrtím hlavou, přidejte komentář, prosím. Díky.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Zákusky Nejlepší dezerty
Moučníky Zákusky Dopolední svačina Svačina Pečení Výjimečný den Oslava Návštěva Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bílek Cukr krupice Kakao Moučkový cukr Polohrubá mouka Rozinky Škrobová moučka Vanilkový cukr Vejce Zmrzlina
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Rychlý ovocný koláč

Rychlý ovocný koláč

Vepřové koleno marinované

Vepřové koleno marinované

Kokosová roláda jednoduše

Kokosová roláda jednoduše

Kaldoun

Kaldoun

Slaní šneci II.

Slaní šneci II.

Sterilovaná paprika v nálevu s olejem

Sterilovaná paprika v nálevu s olejem

Zapékané těstoviny s cuketou

Zapékané těstoviny s cuketou

Zeleninové ratatouille

Zeleninové ratatouille

Vajíčková pomazánka Rabat

Vajíčková pomazánka Rabat

Doporučujeme

30 minut
Zapečené těstoviny se zeleninou a houbami

Zapečené těstoviny se zeleninou a…

75 minut
Hraběnčiny řezy

Hraběnčiny řezy

95 minut
Hovězí sekaná Wellington

Hovězí sekaná Wellington

10 minut
Brokolicová polévka se smetanou

Brokolicová polévka se smetanou

70 minut
Gyoza knedlíčky

Gyoza knedlíčky

60 minut
Dýňové muffiny

Dýňové muffiny

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

105 minut
Řepánky

Řepánky

Poslední sledované recepty

28
Nebeská Máňa
Nebeská Máňa
16
Pivní výpečky s bramborovými noky
Pivní výpečky s…
13
Dýňové muffiny
Dýňové muffiny
12
Výpečky z remosky po každé jinak
Výpečky z remosky po…
11
Jarní salát (nejen) se sýrem
Jarní salát (nejen) se…

Zajímavé články

Neviditelný jablečný koláč: Upečte si francouzský moučník, který se stal v Japonsku hitem
Neviditelný jablečný koláč: Upečte si francouzský…
Domácí listové těsto: Jak ho připravit, na co si dát pozor a tip na rychlejší variantu
Domácí listové těsto: Jak ho připravit, na co si…
Domácí dýňové pyré: Jednoduchý recept a tipy, jak ho využít do moučníků i slaných jídel
Domácí dýňové pyré: Jednoduchý recept a tipy, jak…
Vlašské ořechy: 12 nejlepších sladkých i slaných receptů
Vlašské ořechy: 12 nejlepších sladkých i slaných…
Víte, co je to hluchec? Levná bramborová buchta z Rokycanska mizí z plechu rychlostí blesku
Víte, co je to hluchec? Levná bramborová buchta z…
AHA.cz Hvězda Polabí Vilma Cibulková: Akutní převoz do nemocnice!

Hvězda Polabí Vilma Cibulková: Akutní převoz do nemocnice!

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz Tato znamení zemřou sama: Jste odsouzena ke smrti v ústraní?

Tato znamení zemřou sama: Jste odsouzena ke smrti v ústraní?

Blesk pro ženy Když nevíte, co na sebe: 5 kombinací s džínami, které budete točit pořád dokola

Když nevíte, co na sebe: 5 kombinací s džínami, které budete točit pořád dokola

Ženy.cz Jak být správná tchyně? Důležitá je příprava

Jak být správná tchyně? Důležitá je příprava

Blesk.cz 75. narozeniny Pavla Trávníčka: Zástupy slavných gratulantů i nové auto k jubileu!

75. narozeniny Pavla Trávníčka: Zástupy slavných gratulantů i nové auto k jubileu!

SportRevue.cz FOTO: Kateřina Elhotová a 30 dalších nejhezčích (ex)basketbalistek na světě

FOTO: Kateřina Elhotová a 30 dalších nejhezčích (ex)basketbalistek na světě

Maminka.cz Jak rodiče vychovávají neúspěšné děti? Co při výchově nedělat, aby byly děti spokojené a sebevědomé?

Jak rodiče vychovávají neúspěšné děti? Co při výchově nedělat, aby byly děti spokojené a sebevědomé?

Blesk Horoskopy 10 andělských znamení, která byste neměli ignorovat. Co se vám snaží říct?

10 andělských znamení, která byste neměli ignorovat. Co se vám snaží říct?

  • Recepty.cz
  • Sněhové iglú
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact