• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Sněhové iglú
Napište svůj komentář k receptu

Sněhové iglú

autor: katka marsalkova
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Sněhové iglú
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Těsto
    • 2
      ks vejce
    • 60
      g cukr krupice
    • 2
      lžíce vanilkový cukr
    • 20
      g kakao
    • 30
      g polohrubá mouka
    • 30
      g škrobová moučka
    • rozinky klidně i v rumu, jsou měkkčí
  • Iglů
    • zmrzlina nejlépe čokoládová
    • 3
      bílek
    • 150
      g moučkový cukr

Postup přípravy receptu

1
Utřeme 2 žloutky se 30 g cukru a 2 lžícemi vanilkového cukru. Ze 2 zbylých bílků a 30 g cukru ušleháme pevný sníh a přidáme ho do žloutkového krému. Předehřejeme troubu na 180 °C.
2
Dále do žloutkového krému přidáme 20 g kakaa, 30 g mouky a 30 g škrobové moučky, nakonec vmícháme 2 lžíce rozinek. Těsto rozetřeme na pečící papír a pečeme asi 15 minut - zkusíme špejlí.
3
Necháme vychladnout a z plátu vykrojíme cca 5 koleček v průměru cca 5-6 cm. Troubu předehřejeme na 250 °C.
4
Ze 3 bílků a 150 g cukru moučka ušleháme tuhý! sníh. Na každé piškotové kolečko dáme kopeček čokoládové zmrzliny, nebo i jiné (nejlépe však vanilková, kávová, rozinková, likérová atd.) potřeme sněhem - vytvoříme takovou kopuli, prostě jako iglú a pečeme asi 5 minut, až sníh trošku zhnědne - pozor, musí být hotový! Nakonec malinko posypeme kakaem na vaření a podáváme.
5
Jedno to iglů je dost syté, tudíž pro každého bohatě stačí jedno.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Sněhové řezy

Sněhové řezy

Sněhové vločky

Sněhové vločky

Sněhové pusinky na váhu

Sněhové pusinky na váhu

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Iva | 16. 4. 2013 16:45

    Chtěla bych tento recept vyzkoušet, ale mám dotaz. Musí se podávat ihned po dopečení nebo by v lednici vydrželo iglú i na druhý den? Děkuji

  • Nika | 13. 2. 2007 13:48

    Tak jsem to včera zkusila, přijela návštěva a já jsem se chtěla, samozřejmě jako vždycky, pochlubit něčím novým a nezvyklým a musím říct, že návštěva valila oči!!! Všichni pochválili a já recept postoupila dál. Je to opravdu výborné a luxuxní pohoštění, možná, že by šlo udělat příště porce i menší, je to celkem syté, ale pak by se tam nevešlo zase tolik té zmrzliny. Je to opravdu vynikající a dávám 1 :o)

  • Anonym | 9. 5. 2005 16:40

    Alice, musíte to v té troubě nechat do té doby, než bude sníh nahoře trochu zhnědlý a musí být ztvrdlý, nevím, jestli je to přesně 5 minut, nestopuju to, ale zmrzlina se mi v tom nikdy neroztekla. Uvidíte, že se Vám to povede.

  • Alice | 3. 5. 2005 09:03

    Opravdu se to se sněhovou čepicí peče dalších 5 minut? Připadá mi to strašně dlouho, to přece ta zmrzlina nemůže přežít!!!! Nebo je účel, aby se roztekla a vpila do těstového kolečka? Vrtím hlavou, přidejte komentář, prosím. Díky.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Zákusky Nejlepší dezerty
Moučníky Zákusky Dopolední svačina Svačina Pečení Výjimečný den Oslava Návštěva Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bílek Cukr krupice Kakao Moučkový cukr Polohrubá mouka Rozinky Škrobová moučka Vanilkový cukr Vejce Zmrzlina
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Rychlá zelňačka III.

Rychlá zelňačka III.

Frankfurtská polévka II.

Frankfurtská polévka II.

Mrkvové řezy s ananasem

Mrkvové řezy s ananasem

Špekáčky na pivě II.

Špekáčky na pivě II.

Rychlovka čína

Rychlovka čína

Slaný řecký koláč

Slaný řecký koláč

Beskydský králík

Beskydský králík

Hanácké bifteky

Hanácké bifteky

Tříbarevná buchta z remosky (prošívaná deka)

Tříbarevná buchta z remosky …

Doporučujeme

70 minut
Vepřová pečeně na pivu s jablečnou omáčkou

Vepřová pečeně na pivu s jablečnou…

60 minut
Dýňový kompot

Dýňový kompot

40 minut
Kaplická cmunda

Kaplická cmunda

55 minut
Butter chicken masala

Butter chicken masala

30 minut
Vláčný perník s jablky

Vláčný perník s jablky

170 minut
Maďarský guláš

Maďarský guláš

15 minut
Dýňové latte

Dýňové latte

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Poslední sledované recepty

176
Dresing na hlávkový salát
Dresing na hlávkový salát
155
Dušená jehněčí kolínka s gremolatou
Dušená jehněčí kolínka s…
91
Nudle Bami Goreng
Nudle Bami Goreng
28
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
27
Dort (nejen) s hroznovým vínem
Dort (nejen) s hroznovým…

Zajímavé články

Bramborové smaženky s houbami podle Jiřiny Bohdalové si nesmíte nechat ujít
Bramborové smaženky s houbami podle Jiřiny…
Pamela Anderson umí nejen hrát, ale i vařit a péct. Zkuste její hruškové galetky
Pamela Anderson umí nejen hrát, ale i vařit a…
Šťavnatá dýně v podzimní kuchyni: 8 sladkých i slaných receptů, které vám budou zatraceně chutnat
Šťavnatá dýně v podzimní kuchyni: 8 sladkých i…
Pečený květák umí překvapit. 3 recepty, které vám budou chutnat
Pečený květák umí překvapit. 3 recepty, které vám…
Co snídat, když čím dál víc zapomínáte? Nejlepším řešením je jedna chutná kombinace
Co snídat, když čím dál víc zapomínáte? Nejlepším…
AHA.cz Deník Aha! 11.10.2025

Deník Aha! 11.10.2025

Mimibazar Kniha na zimní večery: Užijte si romantiku s dávkou humoru, emocí a pořádnou porcí chemie

Kniha na zimní večery: Užijte si romantiku s dávkou humoru, emocí a pořádnou porcí chemie

Dáma.cz Největší smolaři ve vztazích: Znamení, která nikdy nepoznají pravou lásku

Největší smolaři ve vztazích: Znamení, která nikdy nepoznají pravou lásku

Blesk pro ženy Styl Victorie Beckham: Tyhle módní triky zaručují styl i centimetry navíc!

Styl Victorie Beckham: Tyhle módní triky zaručují styl i centimetry navíc!

Ženy.cz „Nesmíš si to tak brát.“ Proč dobře míněné rady lidem s depresí ubližují

„Nesmíš si to tak brát.“ Proč dobře míněné rady lidem s depresí ubližují

Blesk.cz Zemřela herečka Diane Keatonová (†79)

Zemřela herečka Diane Keatonová (†79)

SportRevue.cz VIDEO: Legendární trefy. 11 nejslavnějších gólů v dějinách české hokejové reprezentace

VIDEO: Legendární trefy. 11 nejslavnějších gólů v dějinách české hokejové reprezentace

Maminka.cz Když v 66 letech porodila první dítě, stala se nejstarší matkou na světě. Jak Adriana Iliescu (84 let) žije dnes a proč je na dceru hrdá?

Když v 66 letech porodila první dítě, stala se nejstarší matkou na světě. Jak Adriana Iliescu (84 let) žije dnes a proč je na dceru hrdá?

Blesk Horoskopy Kolikátého jste se narodili? Datum ovlivňuje vaši povahu

Kolikátého jste se narodili? Datum ovlivňuje vaši povahu

  • Recepty.cz
  • Sněhové iglú
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact