• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Sněhová roláda
Napište svůj komentář k receptu

Sněhová roláda

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
3.0
hodnotilo: 12
doba přípravy: 40 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Sněhová roláda
Sněhová roláda
Sněhová roláda
Sněhová roláda
Sněhová roláda
Sněhová roláda
4fotografie
Nahrát fotku
 

Lehký korpus, jemný pudinkový krém s našlehanou smetanou a spousta jahod. To je sněhová roláda. Připravte si jeden z nejoblíbenějších jahodových receptů podle časopisu F.O.O.D. ještě dnes. Jistě si pochutnáte.

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 5
      ks bílek
    • 160
      g cukr krupice
    • 1
      lžička vinný ocet bílý
    • 1
      lžička kukuřičný škrob
    • moučkový cukr na posypání
  • Náplň
    • 350
      ml mléko
    • 1
      lžíce vanilkový pudink
    • 80
      g cukr krupice
    • 250
      ml smetana ke šlehání
    • 2
      hrst jahody

Postup přípravy receptu

1
Troubu předehřejte na 160 °C. Do mísy robotu dejte bílky, balonovou metlou je našlehejte do pěny a poté za stálého šlehání přidávejte cukr. Vznikne tuhý, pružný a lesklý sníh. Nyní do něj přidejte ocet a škrob a už jen krátce promíchejte.

RADA: Šlehání sněhu

2
Plech vyložte pečicím papírem a pomocí stěrky na něj rozetřete sníh, měl by tvořit vrstvu asi 1 cm silnou. Plát pečte 20 minut a poté nechte dvě až tři minuty chladnout na plechu.

RADA: Jak skladovat žloutky

3
Upečený sněhový plát posypte moučkovým cukrem, položte na něj další arch pečicího papíru a na něj mřížku nebo další plech. Nyní plech obraťte vzhůru nohama a papír, na němž se těsto peklo, opatrně sloupněte. Nechte dobře vychladnout.
4
Mezitím připravte krém. V mléce rozšlehejte pudink a cukr. Přiveďte pomalu k varu a 3 minuty provařte, až pudink zhoustne – průběžně míchejte. Povrch pudinku zakryjte potravinovou fólií, aby nevznikl škraloup, a nechte úplně zchladnout. Studenou šlehačku vyšlehejte dotuha a poté metlou vmíchejte do vychladlého pudinku.
5
Omyté jahody zbavte stopek a pokrájejte na kousky. Krém rozetřete na sněhový plát a posypte hustě jahodami. Pomocí pečicího papíru korpus potřený krémem zarolujte a nechte před podáváním nejméně 2 hodiny vychladit.

RADA: Jak rolovat roládu, aby se nepotrhala?

6
Recept pro vás připravil časopis F.O.O.D.

RADA: Chci si koupit aktuální číslo nebo předplatit časopis F.O.O.D.

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Čokoládová roláda

Čokoládová roláda

Mandlová roláda

Mandlová roláda

Roláda LAURA

Roláda LAURA

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dezerty FOOD
Pečení Vaření Šlehání Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bílek Cukr krupice Jahody Kukuřičný škrob Mléko Moučkový cukr Smetana ke šlehání Vanilkový pudink Vinný ocet
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Kuřecí prsa v hořčičné omáčce

Kuřecí prsa v hořčičné omáčce

Švýcarské fondue

Švýcarské fondue

Placky z kysaného zelí

Placky z kysaného zelí

Kuřecí čína s ananasem

Kuřecí čína s ananasem

Rybízový koláč IV.

Rybízový koláč IV.

Rybičková pomazánka II.

Rybičková pomazánka II.

Dobroučká kuřecí pomazánka

Dobroučká kuřecí pomazánka

Jogurtový Margot koláč s pudinkem

Jogurtový Margot koláč s pudinkem

Turistická pomazánka

Turistická pomazánka

Doporučujeme

Smetanové fleky se zelím

Smetanové fleky se zelím

60 minut
Dýňový kompot

Dýňový kompot

40 minut
Kaplická cmunda

Kaplická cmunda

55 minut
Butter chicken masala

Butter chicken masala

60 minut
Dýňový cheesecake s ricottou

Dýňový cheesecake s ricottou

170 minut
Maďarský guláš

Maďarský guláš

105 minut
Řepánky

Řepánky

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Poslední sledované recepty

27
Zapečené vajíčkové chlebíčky / tousty
Zapečené vajíčkové…
22
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
21
Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem
Kuře ve smetanové omáčce…
20
Jablečný štrúdl z listového těsta
Jablečný štrúdl z…
16
Tvarohové bábovičky s bazalkovým cukrem
Tvarohové bábovičky s…

Zajímavé články

Pečený květák umí překvapit. 3 recepty, které vám budou chutnat
Pečený květák umí překvapit. 3 recepty, které vám…
Co snídat, když čím dál víc zapomínáte? Nejlepším řešením je jedna chutná kombinace
Co snídat, když čím dál víc zapomínáte? Nejlepším…
7 důvodů, proč mít doma tortilly: Uděláte z nich rychlou večeři, svačinu, snídani i pohoštění pro návštěvu
7 důvodů, proč mít doma tortilly: Uděláte z nich…
Bleskové moučníky do pracovního týdne: S našimi recepty připravíte vcukuletu koláč, dortíky i buchtu na plech
Bleskové moučníky do pracovního týdne: S našimi…
Sladká snídaně podle odborníků: 3 snadné recepty, které si můžete dát bez výčitek
Sladká snídaně podle odborníků: 3 snadné recepty,…
AHA.cz Rozvod Ebena a Fišerové? Marek šel s pravdou ven!

Rozvod Ebena a Fišerové? Marek šel s pravdou ven!

Mimibazar Kniha na zimní večery: Užijte si romantiku s dávkou humoru, emocí a pořádnou porcí chemie

Kniha na zimní večery: Užijte si romantiku s dávkou humoru, emocí a pořádnou porcí chemie

Dáma.cz JARMILA (54): Syn nás připravil o střechu nad hlavou, manžel se zhroutil

JARMILA (54): Syn nás připravil o střechu nad hlavou, manžel se zhroutil

Blesk pro ženy Eliška Balzerová zářila na přehlídce: V 76 letech se stala hvězdou módního mola!

Eliška Balzerová zářila na přehlídce: V 76 letech se stala hvězdou módního mola!

Ženy.cz „Nesmíš si to tak brát.“ Proč dobře míněné rady lidem s depresí ubližují

„Nesmíš si to tak brát.“ Proč dobře míněné rady lidem s depresí ubližují

Blesk.cz Zemřela dcera (†83) Paula Newmana: Její smrt tajili čtvrt roku!

Zemřela dcera (†83) Paula Newmana: Její smrt tajili čtvrt roku!

SportRevue.cz FOTO: 50 (ex)sportovkyň, které vypadají v bikinách zatraceně dobře

FOTO: 50 (ex)sportovkyň, které vypadají v bikinách zatraceně dobře

Maminka.cz Máma, jejíž syn nedávno spáchal sebevraždu, vzkazuje: Nekřičte a netrestejte. Vyjadřujte dětem lásku, podporu, ale i obavy

Máma, jejíž syn nedávno spáchal sebevraždu, vzkazuje: Nekřičte a netrestejte. Vyjadřujte dětem lásku, podporu, ale i obavy

Blesk Horoskopy 6 znamení zvěrokruhu, která vidí duchy: Patří mezi ně i to vaše?

6 znamení zvěrokruhu, která vidí duchy: Patří mezi ně i to vaše?

Další doporučené recepty:

Snadné věnečky s polevou
Snadné věnečky s polevou
Snadný marinovaný losos
Snadný marinovaný losos
Snadný štrůdl
Snadný štrůdl
Sněhové dortíky z hrníčků
Sněhové dortíky z hrníčků
Sněhové kytičky
Sněhové kytičky
Sněhové pečivo
Sněhové pečivo
  • Recepty.cz
  • Sněhová roláda
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact