• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Sněhová roláda
Napište svůj komentář k receptu

Sněhová roláda

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
3.0
hodnotilo: 12
doba přípravy: 40 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Sněhová roláda
Sněhová roláda
Sněhová roláda
Sněhová roláda
Sněhová roláda
Sněhová roláda
4fotografie
Nahrát fotku
 

Lehký korpus, jemný pudinkový krém s našlehanou smetanou a spousta jahod. To je sněhová roláda. Připravte si jeden z nejoblíbenějších jahodových receptů podle časopisu F.O.O.D. ještě dnes. Jistě si pochutnáte.

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 5
      ks bílek
    • 160
      g cukr krupice
    • 1
      lžička vinný ocet bílý
    • 1
      lžička kukuřičný škrob
    • moučkový cukr na posypání
  • Náplň
    • 350
      ml mléko
    • 1
      lžíce vanilkový pudink
    • 80
      g cukr krupice
    • 250
      ml smetana ke šlehání
    • 2
      hrst jahody

Postup přípravy receptu

1
Troubu předehřejte na 160 °C. Do mísy robotu dejte bílky, balonovou metlou je našlehejte do pěny a poté za stálého šlehání přidávejte cukr. Vznikne tuhý, pružný a lesklý sníh. Nyní do něj přidejte ocet a škrob a už jen krátce promíchejte.

RADA: Šlehání sněhu

2
Plech vyložte pečicím papírem a pomocí stěrky na něj rozetřete sníh, měl by tvořit vrstvu asi 1 cm silnou. Plát pečte 20 minut a poté nechte dvě až tři minuty chladnout na plechu.

RADA: Jak skladovat žloutky

3
Upečený sněhový plát posypte moučkovým cukrem, položte na něj další arch pečicího papíru a na něj mřížku nebo další plech. Nyní plech obraťte vzhůru nohama a papír, na němž se těsto peklo, opatrně sloupněte. Nechte dobře vychladnout.
4
Mezitím připravte krém. V mléce rozšlehejte pudink a cukr. Přiveďte pomalu k varu a 3 minuty provařte, až pudink zhoustne – průběžně míchejte. Povrch pudinku zakryjte potravinovou fólií, aby nevznikl škraloup, a nechte úplně zchladnout. Studenou šlehačku vyšlehejte dotuha a poté metlou vmíchejte do vychladlého pudinku.
5
Omyté jahody zbavte stopek a pokrájejte na kousky. Krém rozetřete na sněhový plát a posypte hustě jahodami. Pomocí pečicího papíru korpus potřený krémem zarolujte a nechte před podáváním nejméně 2 hodiny vychladit.

RADA: Jak rolovat roládu, aby se nepotrhala?

6
Recept pro vás připravil časopis F.O.O.D.

RADA: Chci si koupit aktuální číslo nebo předplatit časopis F.O.O.D.

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Čokoládová roláda

Čokoládová roláda

Mandlová roláda

Mandlová roláda

Roláda LAURA

Roláda LAURA

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dezerty FOOD
Pečení Vaření Šlehání Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bílek Cukr krupice Jahody Kukuřičný škrob Mléko Moučkový cukr Smetana ke šlehání Vanilkový pudink Vinný ocet
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Roštěnky se smetanovou omáčkou

Roštěnky se smetanovou omáčkou

Roláda  piškotová

Roláda piškotová

Lemon Pie / Citronový koláč

Lemon Pie / Citronový koláč

Donuty

Donuty

Křenová sekaná

Křenová sekaná

Lívance z podmáslí s borůvkami a javorovým sirupem

Lívance z podmáslí s borůvkami a…

Řízek bez vajec

Řízek bez vajec

Univerzální jednoduché těsto na ovocné knedlíky

Univerzální jednoduché těsto na…

Pikantní jogurtové filé

Pikantní jogurtové filé

Doporučujeme

30 minut
Středomořská čočková polévka

Středomořská čočková polévka

40 minut
Polévka z pečených rajčat

Polévka z pečených rajčat

20 minut
Cukeťák z trouby

Cukeťák z trouby

30 minut
Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

95 minut
Brownies s ostružinovým pyré

Brownies s ostružinovým pyré

Zapečená plněná rajčata

Zapečená plněná rajčata

40 minut
Quiche s červenou řepou a sýrem

Quiche s červenou řepou a sýrem

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

Poslední sledované recepty

51
Pórková polévka s cizrnou
Pórková polévka s cizrnou
47
Chilli con carne s kořeněnými oříšky a fetou v zelené kukuřičné placce
Chilli con carne s…
30
Hrušková povidla
Hrušková povidla
26
Polévka z pečených rajčat
Polévka z pečených rajčat
24
Francouzský dresing
Francouzský dresing

Zajímavé články

Od pondělí do pátku: Zářijové večeře, které budete mít do 30 minut na stole
Od pondělí do pátku: Zářijové večeře, které…
Jednoduchá a luxusní budapešťská pomazánka: Stačí trochu vylepšit dvě základní ingredience
Jednoduchá a luxusní budapešťská pomazánka: Stačí…
Dorty vzdorující gravitaci: Prohlédněte si sladkosti, které ohromí každého oslavence
Dorty vzdorující gravitaci: Prohlédněte si…
Švestky jedna báseň: 11 receptů, díky kterým chutně zpracujete letošní úrodu
Švestky jedna báseň: 11 receptů, díky kterým…
Domácí pečený čaj: Zkuste další chutný způsob, jak zužitkovat úrodu letního ovoce
Domácí pečený čaj: Zkuste další chutný způsob,…
AHA.cz Daniela Brzobohatá ve Zrádcích: Unikla informace o jejím honoráři

Daniela Brzobohatá ve Zrádcích: Unikla informace o jejím honoráři

Mimibazar Jak vést politickou diskuzi a nezničit si rodinné a přátelské vztahy

Jak vést politickou diskuzi a nezničit si rodinné a přátelské vztahy

Dáma.cz Slzy, kufry a zpáteční letenka. Jak vypadají rozchody na dovolené?

Slzy, kufry a zpáteční letenka. Jak vypadají rozchody na dovolené?

Blesk pro ženy Módní tabu v kanceláři: Na tyhle oděvy zapomeňte!

Módní tabu v kanceláři: Na tyhle oděvy zapomeňte!

Ženy.cz Jaký jste typ partnerky? Poznejte, jestli jste generálka, drama queen nebo tichý anděl

Jaký jste typ partnerky? Poznejte, jestli jste generálka, drama queen nebo tichý anděl

Blesk.cz Poslední pětice Zrádců odtajněna: Podcasterka, kouzelník i mladík, co tají své jméno!

Poslední pětice Zrádců odtajněna: Podcasterka, kouzelník i mladík, co tají své jméno!

SportRevue.cz Jedou z kopce. 9 slavných fotbalistů, jejichž kdysi zářivá kariéra padá strmě dolů

Jedou z kopce. 9 slavných fotbalistů, jejichž kdysi zářivá kariéra padá strmě dolů

Maminka.cz Jak a kdy rostou dětem zuby? Tady máte kalendář růstu mléčných zoubků

Jak a kdy rostou dětem zuby? Tady máte kalendář růstu mléčných zoubků

Blesk Horoskopy Velký horoskop lásky na září: Kdo si projde partnerskou krizí a kdo může otěhotnět?

Velký horoskop lásky na září: Kdo si projde partnerskou krizí a kdo může otěhotnět?

Další doporučené recepty:

Snadné věnečky s polevou
Snadné věnečky s polevou
Snadný marinovaný losos
Snadný marinovaný losos
Snadný štrůdl
Snadný štrůdl
Sněhové dortíky z hrníčků
Sněhové dortíky z hrníčků
Sněhové kytičky
Sněhové kytičky
Sněhové pečivo
Sněhové pečivo
  • Recepty.cz
  • Sněhová roláda
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact