• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Sněhová roláda
Napište svůj komentář k receptu

Sněhová roláda

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
3.0
hodnotilo: 12
doba přípravy: 40 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Sněhová roláda
Sněhová roláda
Sněhová roláda
Sněhová roláda
Sněhová roláda
Sněhová roláda
4fotografie
Nahrát fotku
 

Lehký korpus, jemný pudinkový krém s našlehanou smetanou a spousta jahod. To je sněhová roláda. Připravte si jeden z nejoblíbenějších jahodových receptů podle časopisu F.O.O.D. ještě dnes. Jistě si pochutnáte.

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 5
      ks bílek
    • 160
      g cukr krupice
    • 1
      lžička vinný ocet bílý
    • 1
      lžička kukuřičný škrob
    • moučkový cukr na posypání
  • Náplň
    • 350
      ml mléko
    • 1
      lžíce vanilkový pudink
    • 80
      g cukr krupice
    • 250
      ml smetana ke šlehání
    • 2
      hrst jahody

Postup přípravy receptu

1
Troubu předehřejte na 160 °C. Do mísy robotu dejte bílky, balonovou metlou je našlehejte do pěny a poté za stálého šlehání přidávejte cukr. Vznikne tuhý, pružný a lesklý sníh. Nyní do něj přidejte ocet a škrob a už jen krátce promíchejte.

RADA: Šlehání sněhu

2
Plech vyložte pečicím papírem a pomocí stěrky na něj rozetřete sníh, měl by tvořit vrstvu asi 1 cm silnou. Plát pečte 20 minut a poté nechte dvě až tři minuty chladnout na plechu.

RADA: Jak skladovat žloutky

3
Upečený sněhový plát posypte moučkovým cukrem, položte na něj další arch pečicího papíru a na něj mřížku nebo další plech. Nyní plech obraťte vzhůru nohama a papír, na němž se těsto peklo, opatrně sloupněte. Nechte dobře vychladnout.
4
Mezitím připravte krém. V mléce rozšlehejte pudink a cukr. Přiveďte pomalu k varu a 3 minuty provařte, až pudink zhoustne – průběžně míchejte. Povrch pudinku zakryjte potravinovou fólií, aby nevznikl škraloup, a nechte úplně zchladnout. Studenou šlehačku vyšlehejte dotuha a poté metlou vmíchejte do vychladlého pudinku.
5
Omyté jahody zbavte stopek a pokrájejte na kousky. Krém rozetřete na sněhový plát a posypte hustě jahodami. Pomocí pečicího papíru korpus potřený krémem zarolujte a nechte před podáváním nejméně 2 hodiny vychladit.

RADA: Jak rolovat roládu, aby se nepotrhala?

6
Recept pro vás připravil časopis F.O.O.D.

RADA: Chci si koupit aktuální číslo nebo předplatit časopis F.O.O.D.

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Čokoládová roláda

Čokoládová roláda

Mandlová roláda

Mandlová roláda

Roláda LAURA

Roláda LAURA

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dezerty FOOD
Pečení Vaření Šlehání Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bílek Cukr krupice Jahody Kukuřičný škrob Mléko Moučkový cukr Smetana ke šlehání Vanilkový pudink Vinný ocet
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Sýrová pórková polévka

Sýrová pórková polévka

Česnečka z uzených kostí

Česnečka z uzených kostí

Palačinky s nutellou a čoko šlehačkou

Palačinky s nutellou a čoko šlehačkou

Segedínský guláš III.

Segedínský guláš III.

Francouzský citronový koláč - Tarte au citron

Francouzský citronový koláč - Tarte…

Tvarohové placky

Tvarohové placky

Houbové placičky s rýží

Houbové placičky s rýží

Domácí šunka ála vepřováček

Domácí šunka ála vepřováček

Mrkvové smoothie s jogurtem

Mrkvové smoothie s jogurtem

Doporučujeme

45 minut
Cuketové placky

Cuketové placky

300 minut
Švestková povidla

Švestková povidla

45 minut
Pravé maďarské lečo

Pravé maďarské lečo

20 minut
Cukeťák z trouby

Cukeťák z trouby

80 minut
Švestkový koláč s vanilkovým krémem

Švestkový koláč s vanilkovým krémem

50 minut
Roláda s mletým masem a zeleninou

Roláda s mletým masem a zeleninou

30 minut
Cuketovomrkvové placky

Cuketovomrkvové placky

20 minut
Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

Poslední sledované recepty

89
Bramborový guláš s hlívou
Bramborový guláš s hlívou
28
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
27
Bramborový knedlík podle norem
Bramborový knedlík podle…
25
Švestková nutela
Švestková nutela
25
Cuketové placky
Cuketové placky

Zajímavé články

Od pondělí do pátku: Prázdninové večeře, které připravíte do půl hodiny
Od pondělí do pátku: Prázdninové večeře, které…
Co vařit dětem o prázdninách aneb 15 tipů na recepty pro zoufalé babičky
Co vařit dětem o prázdninách aneb 15 tipů na…
Kouzlo nostalgie: Americká cukrářka slaví úspěch se starou technikou zdobení dortů
Kouzlo nostalgie: Americká cukrářka slaví úspěch…
Nakládané okurky 3x jinak: Ochutnejte znojemské, sladkokyselé nebo s chilli papričkou
Nakládané okurky 3x jinak: Ochutnejte znojemské,…
Recepty ze švestek nasladko i naslano. Zkuste povidla bez míchání, koláč i marinádu
Recepty ze švestek nasladko i naslano. Zkuste…
AHA.cz Nečekaná pravda o Kodetovi (†67): Zákaz a zrada vlastní matky!

Nečekaná pravda o Kodetovi (†67): Zákaz a zrada vlastní matky!

Mimibazar Bazalkové pesto: neodolatelná chuť Itálie, kterou si snadno připravíte doma.

Bazalkové pesto: neodolatelná chuť Itálie, kterou si snadno připravíte doma.

Dáma.cz Sluší jim to i po probuzení: Která znamení vypadají skvěle bez make-upu?

Sluší jim to i po probuzení: Která znamení vypadají skvěle bez make-upu?

Blesk pro ženy Zvěřinec Světlany Nálepkové: Kočičí císařovna i pejsek od šansoniéra. Koně už přenechala dceři

Zvěřinec Světlany Nálepkové: Kočičí císařovna i pejsek od šansoniéra. Koně už přenechala dceři

Ženy.cz Přemotivovanci, běžte se bodnout! Kvůli vám se cítím neschopná

Přemotivovanci, běžte se bodnout! Kvůli vám se cítím neschopná

Blesk.cz Jiří Krampol (†87): Zvláštní odhalení na parte!

Jiří Krampol (†87): Zvláštní odhalení na parte!

SportRevue.cz FOTO: 41 fotbalových děv, Které jsme mohli vidět v roce 2014 na mistrovství světa v Brazílii

FOTO: 41 fotbalových děv, Které jsme mohli vidět v roce 2014 na mistrovství světa v Brazílii

Maminka.cz 25 důkazů, že není radno nechat děti bez dozoru ani na 5 minut. Tyhle fotky vás dostanou!

25 důkazů, že není radno nechat děti bez dozoru ani na 5 minut. Tyhle fotky vás dostanou!

Blesk Horoskopy Velký horoskop lásky na srpen: Kdo prožije románek a koho čekají problémy ve vztahu?

Velký horoskop lásky na srpen: Kdo prožije románek a koho čekají problémy ve vztahu?

Další doporučené recepty:

Snadné věnečky s polevou
Snadné věnečky s polevou
Snadný marinovaný losos
Snadný marinovaný losos
Snadný štrůdl
Snadný štrůdl
Sněhové dortíky z hrníčků
Sněhové dortíky z hrníčků
Sněhové kytičky
Sněhové kytičky
Sněhové pečivo
Sněhové pečivo
  • Recepty.cz
  • Sněhová roláda
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact