g
slanina
dle chuti: anglická, moravská, váhalova, pikantní...
150
g
sýr niva
nebo Hermelín, Čedar...
koření
dle chuti - není nutné
rozšlehané vejce
pečící papír
hladká mouka
na podsypání těsta
Postup přípravy receptu
1
Listové těsto vyválíme na pomoučněném stole na obdélníkový plát, který poklademe plátky uzené slaniny dle vlastního výběru nebo šunkou či jinou uzeninou, na kterou pak hrubě nastrouháme sýr.
Plát těsta zavinujeme z delší strany obdélníku a při zavinování těsto potíráme rozšlehaným vejcem, kdy těsto můžeme ještě dochutit například mletou sladkou či pálivou, případně uzenou paprikou, drceným kmínem...
2
Po zavinutí těsto pokrájíme na cca 16 stejně širokých dílků, které naskládáme na dno remosky vyložené pečícím papírem. Remosku zaklopíme a pečeme cca 45 minut dozlatova.
3
Šneci podáváme po zchladnutí, ale nejlepší jsou ještě za vlaha.