Śneky jsem udělala podle posledních, nikoliv podle popisu v receptu. A jsou výborný!!! Doporučuju :-)
Už podle dlouho peču z rebarbory,ale vždy po oloupání a nakrájení jí vždy spařuji vařící vodou a dělala to i naše babička,vždy povídala,že z ní dostane tu nezdravou kyselinku,přesto chuťově špička.Možná není potřeba ani mnoho cukru.Dobrou chuť s revení. :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-)
No Jarko, je mi jasné, JAK to JÁ příště budu dělat, přesně, jak jsi to napsala. Ale Racapt by měl být napsán tak, aby to podle něho dokázal udělat i začátečník s co nejlepším výsledkem. A tady já vidím v tomto receptu chybu - proto ta 2. ALE zakládám na fóru téma "Jak (podle čeho) hodnotíte racepty. Můžeme dál diskutovat tam....
Simčo, taky se mi to stalo, když jsem pekla poprvé, ale nebylo to tak hodně, jak to popisuješ Ty. ožná jsem měla méně šťavnatou rebarboru:-) Od té doby dělám tyto šneky tak, že potřu těsto tvarohem, posypu rebarborou, oříšky a rozinkami a teprve pak ochutím cukrem a skořicí, zabalím a krájím. Já nejvíc u receptů oceňuju jejich chuť, tím, jak nejsem příliš výtvarně nadaná, beru méně povedený vzhled jako svoji nedokonalost :-))
Tak tomuhle nerozumím - včera v noci jsem tu hodnotila dvojkou - teď koukám, že tu je "hodnoceno 6x, výsledná známka 1". Tomu nějak nerozumím, nemělo by být 1,2???
Tak jsem se na tento recept dlouho chystala a po pravdě se těšila. Ale byla jsem zklamaná. Rebarbory máme dost, jako štrůdl ji zpracovávám dost často. Mám tedy zkušenost, jak se rebarbora chová. Proto mne velice překvapil začátek postupu, kde se píše: "Rebarboru oloupeme, ...... a v míse smícháme s cukrem...." Říkala jsem si, že ta rebarbora musí pustit šťávu a přesně tak to dopadlo. Postupovala jsem podle popisu, takže než jsem rozmíchala tvaroh a vyválela těsto, plavala rebarbora ve vlastní šťávě. Potřela jsem těsto tvarohem a posypala rebarborou (tu jsem se snažila pokud možno vymačkat), zatočila, přimáčkla a začala krájet šneky. Jakmile jsem ukrojila první kolečko, z válečku se vyhrnula tekutina. Šneci se dost špatně přendávali na plech, vytekla spousta šťávy už před pečením a to si myslím, že je škoda. Při pečení to vonělo pěkně, na chuť to taky jde, ale pro tu ztrátu šťávy a patlavou práci dávám 2.
Ďakujem, užbudem vedieť, že treba na piecť na slabšej teplote ako 250°C.
Pro Kláru: Mně se to také nepřichytilo. Pekla jsem též na pečícím papíře a cca na 220°C :)
Jarka, ďakujem, Máš pravdu. Piekla som na papieri, ale pri 250°C. Inak boli dobré a každému chutili.
Klárko, já je dělám každoročně, tento víkend zase ;-) Peču na pečícím papíru a zespoda je právě jen úžasná zkaramelizovaná šťávička, sladko kyselo skořicová :-p Asi jsi pekla moc prudce nebo dlouho. Já peču na 200-220°C.
V sobotu som upiekla slimákov podľa tohoto receptu.Ono to chuťove bolo dobré, aj sa to zjedlo, aj keď nie hneď za tepla/ neboli doma deti/ ale dnes a ohlasy boli kladné, ovšem mne sa tam niečo nepáčilo. Zo spodu šťava, ktorá vytekala, lebo na spodku cesto nieje,prihorela. Dalo sa to jesť, ale už to nebolo ono. Bolo cítiť po spálenine. Nikto to tu nespomína v komentároch. U Vás to tak nebolo? Pokiaľ som spravila niekde chybu, dajte mi vedieť. Ďakujem Klára
Teď jsem dopekla rovnou z dvojité dávky a je to velmi dobré :)
Do růžova. Čas se odhaduje špatně, každá trouba peče jinak.
Taky jsem dostala rebarboru a chtěla bych tento recept vyzkoušet... Jen jak dlouho se to má péct?
Tak konečne sa mi podarilo kúpiť rebarboru, aj som si do zásoby namrazila takú pokrájanú /sestra to tak robí/ a hneď som to aj upiekla. Podarilo sa, veľmi je to dobré, nechávam v obľúbených.
Dělala jsem o víkendu a rebarboru jsem trošku posypala drcenýni piškoty,moc dobré, dávám za 1.
Mariko, to je těžké odhadnout...nicméně se pokusím: na jedno lístkové těsto o váze 400 g tipuju tak 5-7 řapíků rebarbory. Cukr musíte vyloženě odhadnout, rebarbora je kyselá, ale ono je to trochu kyselejší chutnější než přeslazené. Na jeden plát těsta dávám asi 1 malou hrstku cukru, on je vlastně oslazený i ten tvaroh. Těsto rozvaluju dost natenko, jako na závin - asi 1-1,5 mm. Tyhle šneky můžete péct pořád na stejnou teplotu, já lístkové těsto peču na 250°C. Takovéhle drobné tvary se propečou spolehlivě.
Ešte som nikdy nemala rebarboru, tak absolútne nemám odhad, koľko jej asi na tento recept treba. O cukre ani nehovorím. A nemám ani skúsenosti s lístkovým cestom, na ako hrubo /alebo akú veľkosť/ vyvaľkať 1/2 kg balíček cesta? Piecť najprv na silnom /250 st. ?/, potom ubrať? Asi ako dlho? Ale veľmi ma tento recept láka, poraďte.
Vyzkoušela jsem a byly výborné. Krásně křupavé, pustili jsme se do nich ještě do teplých, zkrátka tak nádherně voněly už z trouby, že se to nedalo vydržet. Výborný recept, dávám 1 a na víkend zase musím péct.
Jolano, já je krájím asi 1-1,5 cm. Určitě to zkuste, tohle je výborný recept z rebarbory :-))
Tak tito šneci by mě fakt zajímali. Jen mi, prosím, někdo napiště jak asi silná kolečka mám krájet. Je to úplně něco jiného, těsto mám v mrazáku a včera jsem dostala tašku rebarbory. Děkuji
Zkusila jsem a jsem moc spokojená.Už je v oblíbených
Opravdu výborný recept, jen čekám co na to řekne moje druhá polovička, je to rebarborový labužník
Pani Oumarova, dekuji moc za upozorneni na recept, je to proste SUPER - rychle, vyborne, lahodne! Drcene orechy jsem dala do drobenky, nema to chybu:-)) Davam 1!
Šmarjá....tak tohle musím vytlačit a hned to jdu domů prubnout...:o))
Tenhle recept mi nejak unikl, ale kdyz ho pani Oumarova tak chvali, jdu na to:-)
Moc chválím a uděluji 1*. Bylo to vynikající. Zkusila jsem nejprve jako šneky, pak už jsem byla líná krájet jednotlivá kolečka ( dělala jsem rovnou dvojí dávku:-))), tak jsem poslední nohavici nechala v celku jako štrůdl. Obojí bylo vynikající, ale šneci přece jen víc - byli krásně křupaví. Přidávala jsem rozinky i sekané vlašské ořechy. Určitě budu opakovat a doporučuju!!
Ooooo. Vloudila se mi do toho ale chybicka... Nebyl doma pecici papir. Tak jsem si rekla neda se nic delat, sup s tim na plech jako se strudlem... A posypku navrch! Prece to nevyhodim... A tvaroh primo na plechu - to by nedopadlo dobre. Bala jsem se, jestli se mi to vsechno propece, proto jsem pekla az opravdu do hneda. Ta vune!!! Ta chut!!! Dva strudly zmizely jako nic! Bezim pro pecici papir a jsem zvedava jak to v "sneci" uprave. Pile
Tohle vypadá moc dobře.