g
uzené maso
(plec, krkovice) nebo anglická, moravská, váhalova nebo jiná slanina, cca
grilovací koření
nebo místo něj česnek, drcený kmín, paprika, pepř, sůl
Postup přípravy receptu
1
Na pomoučněném stole vyválíme těsto na plát, který potřeme vejcem a posypeme pokrájeným uzeným a okapaným zelím. Ochutíme kořenící směsí a pevně zavineme. Při zavinování opět těsto potíráme, protože nám vejce pečením podrží lépe směs ve šnecích. Závin potřeme zbylým vejcem (můžeme ještě i posypat kořením), pokrájíme na cca 2 - 2,5 cm široké dílky (šneky), které přeneseme na plech s pečícím papírem a dáme do předehřáté trouby na 190 stupňů upéct dozlatova.
2
Nejlepší jsou ještě vlažné, ale jíst je můžeme samozřejmě i vychladlé.