Cibuli nakrájejte nadrobno a česnek nasekejte. V kastrole rozehřejte olej a orestujte na něm cibuli do zesklovatění, asi 4 minuty. Přidejte česnek a ještě minutu restujte. Nyní dejte do hrnce rozmražený a vymačkaný špenát a pár minut poduste. Osolte a opepřete a nechte zchladnout.
Pláty listového těsta potřete vrstvou pomazánkového másla a na něj rozprostřete špenát. Na jednom delším okraji ponechte asi 2 cm pruh prázdný. Posypte nastrouhanou goudou. Těsto zarolujte na delší straně směrem k volnému okraji a ten pak k rolce zlehka přitiskněte. Aby měli šneci hezký tvar, zabalte roládu do potravinové fólie a dejte před krájením na hodinu ztuhnout do mrazáku.
Roládu nakrájejte na plátky silné asi 1,5 cm a naskládejte je na plech vyložený pečicím papírem. Potřete je rozšlehaným vejcem a pečte dozlatova v troubě rozpálené na 200 °C, asi 20 minut.
4
Recept pro vás připravil časopis F.O.O.D. (červen/2019)