koření
: grilovací, ďábelské, Gyros, italské... dle vlastní chuti
200
g
anglická slanina
slabě krájená, cca
hladká mouka
na podsypání
Postup přípravy receptu
1
Na pomoučněném stole vyválíme z listového těsta obdélníkový plát, který potřeme rozšlehaným vejcem a posypeme kořením dle vlasní chuti. Pokud používáme koření bez soli, ještě plát posolíme.
2
Kořeněný plát listového těsta poklademe od okraje k okraji slabými plátky slaniny a zarolujeme. Během rolování těsto potíráme.
3
Listovou roládku pokrájíme ostrým nožem na 1 - 1,5 cm plátky, které skládáme na plech s pečícím papírem (dál od sebe) a pečeme v předehřáté troubě na 180 stupňů dozlatova.
4
Podáváme k pivu, vínu nebo se zeleninovým salátem.