• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Šneci po Burgundsku
Napište svůj komentář k receptu

Šneci po Burgundsku

0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: 240 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Šneci po Burgundsku
Nahrát fotku
 

Suroviny

4 porce
  • Šneci po Burgundsku
    • 48
      ks zahradní šneci
  • Zeleninový vývar
    • 2
      ks mrkev
    • 2
      ks cibule
    • 100
      ml bílé víno
    • 3
      ks bobkový list
    • 5
      ks nové koření
    • 15
      g sůl
  • Máslo na šneky
    • 100
      g petrželka Hladkolistá
    • 50
      ml bílé víno
    • 50
      g chleba Toastový bez kůrky
    • 500
      g máslo
    • 20
      ml anýzová pálenka Pastis
    • 30
      g česnek
    • 30
      g šalotka
    • 20
      g sůl

Postup přípravy receptu

1
Šneky vaříme ve vodě s octem okolo jedné hodiny, pak je vyjmeme a vidličkou oddělíme maso od ulit. Ulity vrátíme do vody s octem a necháme vyvařit další hodinu a půl. Šnečí maso očistíme a uvaříme v zeleninovém vývaru s bílým vínem. Vaříme pomalým, táhlým varem okolo 4 hodin. Poté šneky vyndáme a necháme okapat.
2
Hladkolistou petržel rozmixujeme, přidáme toustový chléb bez kůrky, celé dohromady znovu rozmixujeme a dáme stranou. Vezmeme si máslo, které jsme nechali trošku povolit a vmícháme do něj sůl, bílé víno, pastis, česnek nastrouhaný najemno a šalotku nakrájenou najemno. Nakonec přidáme hladkolistou petržel rozmixovanou s toustovým chlebem a vše zapracujeme.
3
Do vyvařených okapaných ulit vložíme na dno trošku připraveného másla na šneky, přidáme šnečí maso, a poté opět navrch přidáme trochu másla. Gratinujeme v troubě rozpálené na 200°C po dobu 7-8minut. Podávat můžeme s francouzskou bagetou.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Mušle (Slávky) s rajčaty

Mušle (Slávky) s rajčaty

Šneci s bylinkovým máslem

Šneci s bylinkovým máslem

Vařené mušle

Vařené mušle

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody
Pečení Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Anýzová pálenka Bílé víno Bobkový list Česnek Chleba Cibule Máslo Mrkev Nové koření Petrželka Šalotka Sůl Zahradní šneci

Zdravé jídlo do krabičky: Deník veganky

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Vdolky paní Slávky

Vdolky paní Slávky

"Třešně v těstě" - vláčný koláč

"Třešně v těstě" - vláčný koláč

Dušená mrkev s džusem, bez jíšky

Dušená mrkev s džusem, bez jíšky

Čokoládové fondue

Čokoládové fondue

Barevné pomazánky - z červené řepy

Barevné pomazánky - z červené řepy

Brambory s tvarohem našich babiček

Brambory s tvarohem našich babiček

Makové koláčky

Makové koláčky

Vegetariánský guláš

Vegetariánský guláš

Nakládané papriky, kozí rohy, feferony - nejen na gril

Nakládané papriky, kozí rohy,…

Doporučujeme

40 minut
Španělská bramborová polévka

Španělská bramborová polévka

10 minut
Brokolicová polévka se smetanou

Brokolicová polévka se smetanou

40 minut
Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

60 minut
Dýňové muffiny

Dýňové muffiny

30 minut
Bramborový guláš

Bramborový guláš

45 minut
Houbová omáčka krok za krokem

Houbová omáčka krok za krokem

75 minut
Hraběnčiny řezy

Hraběnčiny řezy

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Zdravé jídlo do krabičky: Deník veganky

Poslední sledované recepty

79
Zapečené tortilly s brokolicí a čedarem
Zapečené tortilly s…
49
Asijské nudle s restovanou zeleninou
Asijské nudle s…
42
Chřest ve slanině - smažený, pečený i na gril
Chřest ve slanině -…
39
Bůček plněný kysaným zelím
Bůček plněný kysaným…
39
Guláš s hráškem
Guláš s hráškem

Zajímavé články

Jednoduchá česká jídla z brambor: Udělejte si sejkory, vošouchy nebo klouzáky
Jednoduchá česká jídla z brambor: Udělejte si…
Česká superpotravina kysané zelí: Proč jíst denně alespoň lžíci a jak si ho udělat chutnější?
Česká superpotravina kysané zelí: Proč jíst denně…
Od pondělí do pátku: Bleskové bramborové noky 5x jinak
Od pondělí do pátku: Bleskové bramborové noky 5x…
Dýňová polévka: 6 osvědčených tipů, jak na ni!
Dýňová polévka: 6 osvědčených tipů, jak na ni!
Nejpovedenější dorty na Halloween: Mohou být strašidelné, až děsivé, ale i elegantní a krásné
Nejpovedenější dorty na Halloween: Mohou být…
AHA.cz Z odchodu z Národního průšvih! Matásek přichází o rodinu

Z odchodu z Národního průšvih! Matásek přichází o rodinu

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz Vzpomínáte? Takto vypadaly oblíbené potraviny za komunismu. Mnohé milujeme dodnes

Vzpomínáte? Takto vypadaly oblíbené potraviny za komunismu. Mnohé milujeme dodnes

Blesk pro ženy Módní triky, které vám změní život: Díky nim vám to bude víc slušet a nezaplatíte ani korunu!

Módní triky, které vám změní život: Díky nim vám to bude víc slušet a nezaplatíte ani korunu!

Ženy.cz Vadí vám vysoké nájmy? Tak si nestěžujte a uskromněte se!

Vadí vám vysoké nájmy? Tak si nestěžujte a uskromněte se!

Blesk.cz Britský princ Andrew dostává rány ze záhrobí: Nezletilá oběť popsala orgie!

Britský princ Andrew dostává rány ze záhrobí: Nezletilá oběť popsala orgie!

SportRevue.cz FOTO: Krásná tenistka Anna Kurnikovová. Tak se měnila v průběhu času

FOTO: Krásná tenistka Anna Kurnikovová. Tak se měnila v průběhu času

Maminka.cz Ve 36. týdnu těhotenství jí diagnostikovali rakovinu ve čtvrtém stadiu. Zbývá vám půlrok života, řekli jí lékaři

Ve 36. týdnu těhotenství jí diagnostikovali rakovinu ve čtvrtém stadiu. Zbývá vám půlrok života, řekli jí lékaři

Blesk Horoskopy Runy podle data narození: Která je ta vaše a co o vás říká

Runy podle data narození: Která je ta vaše a co o vás říká

Další doporučené recepty:

Šneci naslano nejen s cuketou
Šneci naslano nejen s cuketou
Šneci nejen s tvarohem
Šneci nejen s tvarohem
Šneci plnění tvarohem
Šneci plnění tvarohem
Šneci s anglickou slaninou a kořením
Šneci s anglickou slaninou a kořením
Šneci s bylinkovým máslem
Šneci s bylinkovým máslem
Šneci z listového těsta se slaninou a paprikou
Šneci z listového těsta se slaninou a…
  • Recepty.cz
  • Šneci po Burgundsku
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact