Uvařené šneky zabalíme do plátků šunky a napíchneme na malou jehlu (používají se na španělské ptáčky). Z každé strany šunkového závitku dáme 1/2 oříšku bylinkového másla a zapečeme v troubě do křupava. Bylinkové máslo viz. níže. Šneky na jehle podáváme s omáčkou do které je namáčíme.
2
Příloha brambory maštěné máslem, nebo hranolky.
3
Omáčka: Lučinu a nebo Žervé rozředíme malým množstvím mléka a do směsi jemně rozetřeme pažitku a petželovou nať, osolíme a opepříme. Hustotu upravíme mlékem tak, jak nám vyhovuje.
4
Bylinkové máslo: petrželovou a celerovou nať jemně utřeme v třecí misce s cca 2-3 lžícemi másla (možno též rozmixovat, nezkoušel jsem). Majoránku, tymián, a bobkový list jemně umeleme a zamícháme do směsi. Přidáme zbytek másla, osolíme, a utřeme do pěny. Bylinkové máslo se musí dát odležet do chladničky min. na jeden den.