Ve vlažném mléce rozmícháme lžíci cukru, lžíci mouky a rozdrobíme droždí. V teple necháme vzejít kvásek. Mouku, cukr, sůl, kůru a vejce dáme do mísy, vlijeme vzešlý kvásek, přidáme rozehřáté, vychladlé máslo a vypracujeme husté, hladké těsto, které se nelepí na vařečku. Necháme vykynout.
2
Mezitím si svaříme mletý mák s mlékem, přidáme ostatní přísady na náplň a necháme zchladit. Vykynuté těsto zformujeme na plát, pokryjeme hustě náplní, svineme jako na závin, vložíme do vymazané větší formy a ještě chvíli necháme kynout a pak upečeme. Hotové pouze pocukrujeme.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Jana
|10. 11. 2006 07:36
Pro Anonyma: Asi si pletete klasickou kynutou bábovku s mákem, což je tento recept, s běžným makovcem upečeným v jakékoliv formě. Makovec se zamíchá a nalije, to je fakt. A dává se do něj mák pouze umletý, nikoliv vařený.Obojí je ale mňamka.l
Zuzka
|8. 11. 2006 09:10
Milý Anonyme, maková bábovka se nemíchá a nelije. Těsto musí vykynout a pak se na něj nanese mák, stejně jako v tomto receptu a pak se vloží do formy!
Anonym
|7. 11. 2006 20:40
Klasická,maková se zamíchá a nalije.A tady čtu že těsto kyne.