• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Šneci a lá Versailes - recept z roku 1904
Napište svůj komentář k receptu

Šneci a lá Versailes - recept z roku 1904

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
3.7
hodnotilo: 3
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: obtížné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Šneci a lá Versailes - recept z roku 1904
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • zahradní šneci 4 x 24 uvařených a upravených
    • ulity 4 x 24 vyvařených a vyčištěných
    • máslo 1/4 (250 g)
    • sezamová pasta V tubě
    • citronová kůra Strouhaná z 1 citronu
    • 1
      ks vejce Celé syrové
    • 2
      dl strouhanka Hrníček
    • 6
      lžíce smetana
    • 1
      lžíce citronová šťáva
  • Na ozdobu
    • kapie Konzervovaná řezaná na proužky
    • sardelová očka
    • 1
      ks vařená vejce Na tvrdo
    • 4
      ks nakládané okurky
    • 1
      balíček želatina plátková

Postup přípravy receptu

1
Šnečí tělíčka jemně usekáme. Utřeme máslo se sardelovou pastou, a citronovou kůrou. S vejcem třeme dále. Přidáme strouhanku a zamícháme se smetanou na pevnější hmotu, chuť můžeme upravit citronovou šťávou. Směsí plníme ulity a tyto zapečeme v troubě zprudka při 250 °C do růžova cca 10-15 min.
2
Dopředu si připravíme obložený talíř, obložíme plátkem vařeného vejce, sardelovým očkem, a okurkou. Zalejeme želatinou uvařenou podle návodu na balíčku, a dáme ztuhnout do chladničky. Zapečené hlemýždí ulity dáme na talíř k obloze a podáváme s chlebem.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Bábovka z roku 1900

Bábovka z roku 1900

Pracny z roku 1900

Pracny z roku 1900

Citronová bábovka hotelu Ritz z roku 1920

Citronová bábovka hotelu Ritz z roku…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Radek | 8. 5. 2013 20:45

    Neměl jsem smetanu, tak jsem dal mléko a jsou výborní!!! Jen to dobývání z ulity, ale palička na maso to jistí :-)) :-D

  • pavel | 4. 6. 2011 20:07

    od mé babičky která bydlela ve francii vím že se mají nechat 2 dny zavřené bez potravy aby se vyčistili

  • ladislava staffenová | 3. 5. 2010 19:46

    Měla jsem je jen polité máslíčkem a byla to mana nebeská

  • ladislava staffenová | 3. 5. 2010 19:45

    Já je jedla poporvé na kamáradčině oslavě, i mi řekla, jak je dělala, v podstatě, jak popisuje Danielka - je to nezvyklé, ale dobré

  • Daniella O. | 3. 5. 2010 19:34

    Honzo, sama jsem je nikdy nedelala, pouze jsem koukala kucharum pod ruce. Nejdrive sneky hodili do horke vody, az vyplavali z ulit, vyjmuli je a vykuchali. Ulity se jeste nechavaly vyvarit a je nutne je poradne vycistit. Potom se uvareni a vykuchani sneci nacpou zpatky do ulit a nejlepsi jsou, kdyz se zaliji rozpustenym bylinkovym maslem s trochou cesneku, cerstva bagetka a je to delikatesa. V restauracich jsou dost drazi, protoze priprava zabere dost casu a kuchani je piplacka. Vysledek ale stoji za to :) Na zaver je jeste chvilku dopekali v troube. Kdo to nikdy nevyzkousel, nemel by rikat FUJ!

  • Jan Smetana | 2. 5. 2010 14:44

    Potřebuji vědět,jak to s těmi šneky udělat,když je donesu domů a co potom dělat dál?Poradí mi někdo?Předem díky.Honza

  • Tereza J. | 26. 5. 2008 14:39

    Zorka položila dobrú otázku. Prasa sa pováľa v hnoji, v smrade sa pohybuje a nikomu to nevadí. Slimáky žijú len v čistom prostredí. Inak jedla som zapekané slimáky s omáčkou vo Francúzsku a boli výborné. Tam dostať chladené aj mrazené slimáky v ulitách s masielkami rôzne ochutenými už hotové, len si ich dopečiete.

  • Oldřich Gargulák | 25. 5. 2008 22:40

    Snažím se už leta toto jídlo ve svém okolí popularizovat.Je to víceméně slavnostní jídlo,podávané obvykle jako teplý předkrm a pokud by u stolu měl být někdo znechucen, byla by to škoda.Averzi některých řeším tím způsobem,že jim předložím šneky bez šneků. Zvláště citlivým jedincům podávám nádivku bez domečků. Děti k tomu přistupují bez předsudkú, pokud jim už někdo neřekl, že je to fuj.

  • Zora Manasová | 25. 5. 2008 17:29

    A na ryby, hydinu a mäso máte žalúdok, z toho vám nie je špatne?

  • Petule B. | 11. 5. 2008 22:44

    Jak se rika: Proti chuti zadny disputat. Ale ja na tohle taky nemam zaludek....

  • Tereza J. | 11. 5. 2008 15:23

    V Čechách nie sú slimáky chránené : U nás áno.

  • Eva Červenková | 11. 5. 2008 13:31

    mě je z vás špatně...

  • Oldřich Gargulák | 11. 5. 2008 12:01

    Popsaný způsob předpokládá, že si přejete udělat milované osobě (osobám) radost, protože je to práce, v tomto případě doslova, pro vraha:po cca týdenním půstu (těch šneků!)-vyprázdní se,vložit na pár hodin do octové osolené vody-pustí sliz. Po oprání v čisté vodě vložit do vroucí vody... a povařit půl hodiny.Pak vyjmout tělíčka z ulit, od svalu odříznout měkkou část (střívka) a nožičky několikrát!!! promnout se solí (hrubší).Máte polotovar (zmrazit, zavařit). Tento je třeba náslledně uvařit (2 až 3 hodiny) v hovězím vývaru (Masox) s polévkovou zeleninou a divokým kořením. Máte další polotovar. Ten můžete dohotovit podle uvedeného receptu (M.D.R. a já přidáváme špetku květu, nastouhanou cibuli,ještě jeden žloutek, místo smetany a strouhanky 2 nadrobno nakrájené a mlékem zvlhčené rohlíky, do ulity napřed nalejeme mokka lžičku vývaru a nádivkou naplněnou v ulitách "ďobneme" do strouhanky-vytvoří krustičku). Finální produkt můžete opět zmrazit.

  • Anna Doležalová | 11. 5. 2008 07:04

    No a jak se s nima zachází před tím než je rozmelete nebo nasekáte? Teď je jich na zahradě dost, ale neumím si s nima poradit před přípravou. To se musí asi nějak, ale nevím co.

  • Oldřich Gargulák | 11. 5. 2008 01:55

    Hlemýždě zbožňuji a podle tohoto receptu obzvlášťVe své kuchařce jej má už M.D.Rettigová.Nejlepší jsou bez ničeho, popř. s bílým chlebem

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Ryby
Maso Rybí Oběd Večeře Pečení Vaření Francie Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Citronová kůra Citronová šťáva Kapie Máslo Nakládané okurky Sardelová očka Sezamová pasta Smetana Strouhanka Ulity Vařená vejce Vejce Zahradní šneci Želatina plátková
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Linecké košíčky

Linecké košíčky

Sýrová polévka V.

Sýrová polévka V.

Pivní vrabci

Pivní vrabci

Cikánská pečeně na víně s kořenovou zeleninou

Cikánská pečeně na víně s kořenovou…

Jednoduché tiramisu

Jednoduché tiramisu

Cizrnová polévka

Cizrnová polévka

Zázvorový macerát - sirup pro dospělé

Zázvorový macerát - sirup pro dospělé

Kuřecí prsa s pomeranči

Kuřecí prsa s pomeranči

Gyros krkovice na cibuli

Gyros krkovice na cibuli

Doporučujeme

35 minut
Nudle s hovězím masem a hoisin omáčkou

Nudle s hovězím masem a hoisin omáčkou

40 minut
Kaplická cmunda

Kaplická cmunda

70 minut
Dýňová polévka s červenou čočkou

Dýňová polévka s červenou čočkou

55 minut
Butter chicken masala

Butter chicken masala

60 minut
Dýňový cheesecake s ricottou

Dýňový cheesecake s ricottou

170 minut
Maďarský guláš

Maďarský guláš

90 minut
Rychlá bábovka

Rychlá bábovka

105 minut
Řepánky

Řepánky

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Poslední sledované recepty

41
Rychlá bábovka
Rychlá bábovka
28
Domácí houstičky ze sušeného droždí
Domácí houstičky ze…
16
Batátové jednohubky s hráškem a krevetami
Batátové jednohubky s…
14
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
13
Bramborovo-celerový salát
Bramborovo-celerový salát

Zajímavé články

7 důvodů, proč mít doma tortilly: Uděláte z nich rychlou večeři, svačinu, snídani i pohoštění pro návštěvu
7 důvodů, proč mít doma tortilly: Uděláte z nich…
Bleskové moučníky do pracovního týdne: S našimi recepty připravíte vcukuletu koláč, dortíky i buchtu na plech
Bleskové moučníky do pracovního týdne: S našimi…
Sladká snídaně podle odborníků: 3 snadné recepty, které si můžete dát bez výčitek
Sladká snídaně podle odborníků: 3 snadné recepty,…
Bramborové knedlíky, vdolky i šišky, nasladko i naslano: 5 receptů, na které je škoda zapomenout
Bramborové knedlíky, vdolky i šišky, nasladko i…
Od pondělí do pátku: Husté a rychlé podzimní polévky k večeři
Od pondělí do pátku: Husté a rychlé podzimní…
AHA.cz Kostková, Eben i tanečníci v šoku: Smrt ve StarDance!

Kostková, Eben i tanečníci v šoku: Smrt ve StarDance!

Mimibazar Kniha na zimní večery: Užijte si romantiku s dávkou humoru, emocí a pořádnou porcí chemie

Kniha na zimní večery: Užijte si romantiku s dávkou humoru, emocí a pořádnou porcí chemie

Dáma.cz 5 signálů, že vás někdo proklel, uřkl nebo uhranul: Jak se proti tomu bránit?

5 signálů, že vás někdo proklel, uřkl nebo uhranul: Jak se proti tomu bránit?

Blesk pro ženy Styl Aleny Schillerové: Jaké jsou její zeštíhlující i omlazující triky?

Styl Aleny Schillerové: Jaké jsou její zeštíhlující i omlazující triky?

Ženy.cz Jaké kabelky budou vládnout v sezóně podzim/zima 2025?

Jaké kabelky budou vládnout v sezóně podzim/zima 2025?

Blesk.cz Nemocná Laďka Něrgešová (49): Detailní záběry léčby rakoviny!

Nemocná Laďka Něrgešová (49): Detailní záběry léčby rakoviny!

SportRevue.cz FOTO: Nejzoufalejší sportovní disciplína? Basket ve spodním prádle

FOTO: Nejzoufalejší sportovní disciplína? Basket ve spodním prádle

Maminka.cz Legendy mezi knížkami pro děti. Tyhle poklady možná ještě máte doma

Legendy mezi knížkami pro děti. Tyhle poklady možná ještě máte doma

Blesk Horoskopy Sexy Johnny v Eroskopu odhalí: Co čeká v posteli právě vaše znamení?

Sexy Johnny v Eroskopu odhalí: Co čeká v posteli právě vaše znamení?

  • Recepty.cz
  • Šneci a lá Versailes - recept z roku 1904
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact