• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Grilování & BBQ Džemy a marmelády
  • Recepty.cz
  • Šneci a lá Versailes - recept z roku 1904
Napište svůj komentář k receptu

Šneci a lá Versailes - recept z roku 1904

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
3.7
hodnotilo: 3
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: obtížné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Šneci a lá Versailes - recept z roku 1904
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • zahradní šneci 4 x 24 uvařených a upravených
    • ulity 4 x 24 vyvařených a vyčištěných
    • máslo 1/4 (250 g)
    • sezamová pasta V tubě
    • citronová kůra Strouhaná z 1 citronu
    • 1
      ks vejce Celé syrové
    • 2
      dl strouhanka Hrníček
    • 6
      lžíce smetana
    • 1
      lžíce citronová šťáva
  • Na ozdobu
    • kapie Konzervovaná řezaná na proužky
    • sardelová očka
    • 1
      ks vařená vejce Na tvrdo
    • 4
      ks nakládané okurky
    • 1
      balíček želatina plátková

Postup přípravy receptu

1
Šnečí tělíčka jemně usekáme. Utřeme máslo se sardelovou pastou, a citronovou kůrou. S vejcem třeme dále. Přidáme strouhanku a zamícháme se smetanou na pevnější hmotu, chuť můžeme upravit citronovou šťávou. Směsí plníme ulity a tyto zapečeme v troubě zprudka při 250 °C do růžova cca 10-15 min.
2
Dopředu si připravíme obložený talíř, obložíme plátkem vařeného vejce, sardelovým očkem, a okurkou. Zalejeme želatinou uvařenou podle návodu na balíčku, a dáme ztuhnout do chladničky. Zapečené hlemýždí ulity dáme na talíř k obloze a podáváme s chlebem.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Bábovka z roku 1900

Bábovka z roku 1900

Pracny z roku 1900

Pracny z roku 1900

Citronová bábovka hotelu Ritz z roku 1920

Citronová bábovka hotelu Ritz z roku…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Radek | 8. 5. 2013 20:45

    Neměl jsem smetanu, tak jsem dal mléko a jsou výborní!!! Jen to dobývání z ulity, ale palička na maso to jistí :-)) :-D

  • pavel | 4. 6. 2011 20:07

    od mé babičky která bydlela ve francii vím že se mají nechat 2 dny zavřené bez potravy aby se vyčistili

  • ladislava staffenová | 3. 5. 2010 19:46

    Měla jsem je jen polité máslíčkem a byla to mana nebeská

  • ladislava staffenová | 3. 5. 2010 19:45

    Já je jedla poporvé na kamáradčině oslavě, i mi řekla, jak je dělala, v podstatě, jak popisuje Danielka - je to nezvyklé, ale dobré

  • Daniella O. | 3. 5. 2010 19:34

    Honzo, sama jsem je nikdy nedelala, pouze jsem koukala kucharum pod ruce. Nejdrive sneky hodili do horke vody, az vyplavali z ulit, vyjmuli je a vykuchali. Ulity se jeste nechavaly vyvarit a je nutne je poradne vycistit. Potom se uvareni a vykuchani sneci nacpou zpatky do ulit a nejlepsi jsou, kdyz se zaliji rozpustenym bylinkovym maslem s trochou cesneku, cerstva bagetka a je to delikatesa. V restauracich jsou dost drazi, protoze priprava zabere dost casu a kuchani je piplacka. Vysledek ale stoji za to :) Na zaver je jeste chvilku dopekali v troube. Kdo to nikdy nevyzkousel, nemel by rikat FUJ!

  • Jan Smetana | 2. 5. 2010 14:44

    Potřebuji vědět,jak to s těmi šneky udělat,když je donesu domů a co potom dělat dál?Poradí mi někdo?Předem díky.Honza

  • Tereza J. | 26. 5. 2008 14:39

    Zorka položila dobrú otázku. Prasa sa pováľa v hnoji, v smrade sa pohybuje a nikomu to nevadí. Slimáky žijú len v čistom prostredí. Inak jedla som zapekané slimáky s omáčkou vo Francúzsku a boli výborné. Tam dostať chladené aj mrazené slimáky v ulitách s masielkami rôzne ochutenými už hotové, len si ich dopečiete.

  • Oldřich Gargulák | 25. 5. 2008 22:40

    Snažím se už leta toto jídlo ve svém okolí popularizovat.Je to víceméně slavnostní jídlo,podávané obvykle jako teplý předkrm a pokud by u stolu měl být někdo znechucen, byla by to škoda.Averzi některých řeším tím způsobem,že jim předložím šneky bez šneků. Zvláště citlivým jedincům podávám nádivku bez domečků. Děti k tomu přistupují bez předsudkú, pokud jim už někdo neřekl, že je to fuj.

  • Zora Manasová | 25. 5. 2008 17:29

    A na ryby, hydinu a mäso máte žalúdok, z toho vám nie je špatne?

  • Petule B. | 11. 5. 2008 22:44

    Jak se rika: Proti chuti zadny disputat. Ale ja na tohle taky nemam zaludek....

  • Tereza J. | 11. 5. 2008 15:23

    V Čechách nie sú slimáky chránené : U nás áno.

  • Eva Červenková | 11. 5. 2008 13:31

    mě je z vás špatně...

  • Oldřich Gargulák | 11. 5. 2008 12:01

    Popsaný způsob předpokládá, že si přejete udělat milované osobě (osobám) radost, protože je to práce, v tomto případě doslova, pro vraha:po cca týdenním půstu (těch šneků!)-vyprázdní se,vložit na pár hodin do octové osolené vody-pustí sliz. Po oprání v čisté vodě vložit do vroucí vody... a povařit půl hodiny.Pak vyjmout tělíčka z ulit, od svalu odříznout měkkou část (střívka) a nožičky několikrát!!! promnout se solí (hrubší).Máte polotovar (zmrazit, zavařit). Tento je třeba náslledně uvařit (2 až 3 hodiny) v hovězím vývaru (Masox) s polévkovou zeleninou a divokým kořením. Máte další polotovar. Ten můžete dohotovit podle uvedeného receptu (M.D.R. a já přidáváme špetku květu, nastouhanou cibuli,ještě jeden žloutek, místo smetany a strouhanky 2 nadrobno nakrájené a mlékem zvlhčené rohlíky, do ulity napřed nalejeme mokka lžičku vývaru a nádivkou naplněnou v ulitách "ďobneme" do strouhanky-vytvoří krustičku). Finální produkt můžete opět zmrazit.

  • Anna Doležalová | 11. 5. 2008 07:04

    No a jak se s nima zachází před tím než je rozmelete nebo nasekáte? Teď je jich na zahradě dost, ale neumím si s nima poradit před přípravou. To se musí asi nějak, ale nevím co.

  • Oldřich Gargulák | 11. 5. 2008 01:55

    Hlemýždě zbožňuji a podle tohoto receptu obzvlášťVe své kuchařce jej má už M.D.Rettigová.Nejlepší jsou bez ničeho, popř. s bílým chlebem

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Ryby
Maso Rybí Oběd Večeře Pečení Vaření Francie Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Citronová kůra Citronová šťáva Kapie Máslo Nakládané okurky Sardelová očka Sezamová pasta Smetana Strouhanka Ulity Vařená vejce Vejce Zahradní šneci Želatina plátková
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Brokolicová polévka s brambory

Brokolicová polévka s brambory

Pomazánka z červené řepy II.

Pomazánka z červené řepy II.

Drožďová polévka křečka Josífka s vločkami

Drožďová polévka křečka Josífka s…

K - Nadívaná kuřecí stehna

K - Nadívaná kuřecí stehna

Domácí lečo s česnekem

Domácí lečo s česnekem

Pravé italské těsto na pizzu

Pravé italské těsto na pizzu

Plněné papriky ve smetanové omáčce

Plněné papriky ve smetanové omáčce

Jednoduché lečo z trouby

Jednoduché lečo z trouby

Košíčky s nutelovým krémem

Košíčky s nutelovým krémem

Doporučujeme

30 minut
Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

45 minut
Meruňkový kompot

Meruňkový kompot

30 minut
Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

60 minut
Domácí rybízová marmeláda

Domácí rybízová marmeláda

45 minut
Masové špízy s bramborami

Masové špízy s bramborami

60 minut
Rybízová bábovka

Rybízová bábovka

45 minut
Pikantní čatní z meruněk

Pikantní čatní z meruněk

50 minut
Bramborový koláč se zeleninou

Bramborový koláč se zeleninou

30 minut
Zapečené těstoviny se zeleninou a houbami

Zapečené těstoviny se zeleninou a…

Poslední sledované recepty

117
Těstoviny se smetanovou omáčkou, zeleninou a kuřetem
Těstoviny se smetanovou…
59
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
46
Rybí směs se zeleninou a nudlemi
Rybí směs se zeleninou a…
39
Kančí guláš s bramborami
Kančí guláš s bramborami
37
Vepřové s pepřovou omáčkou
Vepřové s pepřovou…

Zajímavé články

Nepotřebujeme ji, ale chceme! Růžová kabelka na bagety baví Instagram
Nepotřebujeme ji, ale chceme! Růžová kabelka na…
Nakládané okurky podle hvězd: Zkuste recept Evy Pilarové nebo Jiřiny Šejbalové
Nakládané okurky podle hvězd: Zkuste recept Evy…
9 superpotravin pro ženy 50+: Jezte je pravidelně a vaše tělo vám poděkuje
9 superpotravin pro ženy 50+: Jezte je pravidelně…
Vařte jako babička! 10 nejlepších letních jídel, která vám připomenou prázdniny na venkově
Vařte jako babička! 10 nejlepších letních jídel,…
Od pondělí do pátku: 5 nejlepších pomazánek, které oceníte nejen o letních prázdninách
Od pondělí do pátku: 5 nejlepších pomazánek,…
AHA.cz Nemluvná Bydžovská se odvázala: Otevřeně o chlastu a sexu

Nemluvná Bydžovská se odvázala: Otevřeně o chlastu a sexu

Mimibazar Řecko okouzlí každého cestovatele. Nabídne odpočinek, poznání i skvělou kuchyni

Řecko okouzlí každého cestovatele. Nabídne odpočinek, poznání i skvělou kuchyni

Dáma.cz 5 signálů, že vás někdo proklel, uřkl nebo uhranul: Jak se proti tomu bránit?

5 signálů, že vás někdo proklel, uřkl nebo uhranul: Jak se proti tomu bránit?

Blesk pro ženy Nejstylovější denní looky z kolonády: Excelovala Pořízková, Peštová i Pauhofová

Nejstylovější denní looky z kolonády: Excelovala Pořízková, Peštová i Pauhofová

Ženy.cz Jste neustále bez energie? Bacha na čtyři typy lidí, co vás tajně vysávají

Jste neustále bez energie? Bacha na čtyři typy lidí, co vás tajně vysávají

Blesk.cz Amal už toho měla plné zuby: Zákaz telefonů u Clooneyových

Amal už toho měla plné zuby: Zákaz telefonů u Clooneyových

SportRevue.cz FOTO: Krásná tenistka Anna Kurnikovová. Tak se měnila v průběhu času

FOTO: Krásná tenistka Anna Kurnikovová. Tak se měnila v průběhu času

Maminka.cz Herečka Pavla Vitázková v upřímné zpovědi o vážné nemoci své dcery: Barunka byla na pokraji smrti, osvěta je nutnost!

Herečka Pavla Vitázková v upřímné zpovědi o vážné nemoci své dcery: Barunka byla na pokraji smrti, osvěta je nutnost!

Blesk Horoskopy Vědma Helen Stanku: Opustit manželku kvůli milence? Nejčastější dotaz k výkladu karet

Vědma Helen Stanku: Opustit manželku kvůli milence? Nejčastější dotaz k výkladu karet

  • Recepty.cz
  • Šneci a lá Versailes - recept z roku 1904
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact