Půlku středně velkého celeru očistíme, rozkrojíme na 2-3 kousky a povaříme do měkka v osolené vodě. Necháme vychladnout a mezitím nastrouháme Nivu a jakýkoliv tvrdý sýr dle chuti.
2
Listové těsto rozválíme na asi 2-3 mm tenký plát. Na hrubém struhadle nastrouháme vychladlý celer a rozprostřeme na celý plát těsta. Poté rovnoměrně posypeme nastrouhanou Nivou. Překryjeme potravinovou folií a válečkem několikrát přejedeme, aby se náplň srovnala a lehce zatlačila do těsta. Poté plát těsta rozdělíme na dvě poloviny a srolujeme po delší straně do dvou roládek o průměru cca 5-6 cm. Dáme na chvilku do lednice zatuhnout. Rozpálíme troubu zhruba na 200°C.
3
Na plech položíme pečičí papír a roládky rozkrájíme na 2 cm široké plátky, upravíme do kulatého tvaru a klademe je na pečící papír, přičemž necháme mezi jednotlivými kolečky trochu větší rozestupy, protože šnečci nabydou při pečení na objemu.
4
Na závěr dáme na každého šnečka malou hromádku strouhaného sýru. Pečeme cca 20-30 minut do růžova. Voňavá a rychlá chuťovka!