• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Snadný štrůdl
Napište svůj komentář k receptu

Snadný štrůdl

autor: niobe
0.0
moje hodnoceni
4.0
hodnotilo: 19
doba přípravy: 30 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Snadný štrůdl
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 500
      g hladká mouka
    • 250
      g hera nebo změklé máslo
    • 2
      lžíce citronová šťáva nebo ocet
    • 0,25
      lžička sůl
    • 1
      ks vejce
    • 1
      ks žloutek
    • 1
      kg jablka
    • 3
      balíček vanilkový cukr
    • 60
      g cukr krystal nebo hnědého cukru
    • kokos
    • skořice
    • vlašské ořechy
    • 0,13
      l vlažná voda

Postup přípravy receptu

1
Z mouky, másla, vajec, vody a octa (citronové šťávy) zaděláme těsto, nejdůležitější je osolit ho! Poté si těsto rozdělíme na tři přibližně stejné části a necháme chvíli odležet v lednici. Mezitím si nastrouháme na hrubo asi 1 kg jablek bez slupek. Z každé třetiny těsta rozválíme přibližně dlouhý obdélník, na který rozprostřeme jablka asi v půl centimetrové vrstvě tak, že necháme 2 cm od krajů a 3 cm od vzdálenějšího konce bez jablek. Každou třetinu posypeme jedním vanilkovým cukrem, je-li třeba přisladíme ještě krystalem (hnědým cukrem), poprášíme skořicí, kokosem a přidáme mleté (nebo drcené) vlašské ořechy. Zavineme od nejbližšího konce a opatrně přeneseme na pekáč (nevymazaný, nevystlaný papírem). Opakujeme se všemi třemi šiškami. Štrůdl není nutno potírat rozkvedlaným vejcem.
2
Pečeme na 180° 15 minut, poté stáhneme na 150° a dopečeme.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Kokosový dort - výborný a snadný

Kokosový dort - výborný a snadný

Snadný marinovaný losos

Snadný marinovaný losos

Slaný veganský štrůdl

Slaný veganský štrůdl

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • lili774 | 23. 4. 2012 08:17

    V sobotu jsem recept vyzkoušela. Postup popsaný výborně. I těsto se dobře vyválelo a nelepilo. :-) Jenom, bylo po upečení bledé. Bylo napsáno nepotírat vejcem,ale příště bych ho potřela. ;-) Vnoučkovi moc a moc chutnal.

  • Jarka O. | 20. 10. 2010 21:06

    Takže recept dostal pětku, protože nějaký brigádník při přepisování odfláknul práci...ale hlavně kvůli němu budou lidi mít pokažené těsto. Doufám, že MF pohnala tyto brigádníky k zodpovědnosti, pokud to nebyly najaté ratolesti samotných šéfů 8-) :-$

  • Klára K. | 20. 10. 2010 21:00

    Mám dojem, že chyba sa musela stať pri editovaní receptu, ten liter vody, je nezmysel.

  • Simča S.
    Simča S. | 20. 10. 2010 19:44

    Tedy litr vody je naprostý nesmysl. Dělám podobné těsto, vložím ho sem pod názvem "Octové těsto místo listového". Dělám ho pořád, mám ho ozkoušené nasladko i na slano a může být v lednici připravené i 10 dní, (tak od 3. dne je nejlepší :-) ). Toto těsto nelístkuje, ale je z něho štrůdl nejpodobnější pravému "taženému", který se - položený na utěrce - vytahoval hřbety rukou a zavíjel právě pomocí té utěrky. Dělávaly ho naše bebičky a prababičky - nebylo zvykem kupovat lístkové těsto hotové a toto těsto bylo levnější a rychlejší, než dělat lístkové doma.

  • zdenka | 19. 10. 2010 19:49

    Na půl kila mouky litr vody?Výborný fór,ale nezkušené kuchařinky to může pořádně naštvat :-X

  • Suchousinka
    Suchousinka | 19. 10. 2010 18:55

    Dnes jsem tento recept vyzkoušela a musím konstatovat,že tento štrůdl je jak na přípravu tak i na jídlo nic moc..dávám za pět a již nikdy víc ho dělat nebudu.. :-(

  • Jana Řezníčková | 3. 7. 2009 08:00

    Taky se mi moc líbí perfektně popsaný postup. Určitě štrůdl někdy vyzkouším. V posledníi době peču jen z lístkového těsta (je to nejrychlejší), je snad pořád čím dál míň času.....

  • niobe nightingale | 2. 7. 2009 20:44

    No... vidíte to na obrázku - moc nelístkuje :)Kláro, děkuju. Snad Vám bude chutnat, až ho vyzkoušíte ;-)

  • Jana Kubáčková | 2. 7. 2009 19:41

    Chtěla bych se zeptat jestli toto těsto po upečení lístkuje. Děkuji.

  • Klára Keselyova | 2. 7. 2009 11:39

    Tak tomuto ja hovorím, recept, ktorý je pekne a srozumiteľne podaný. /nie tak, ako predošlý "Testo na štrúdl- velice jednoduché"/. Recept od niobe, určite vyskúšam. Potom budem známkovať, i keď si myslím, že už teraz si zaslúži peknú známku.No, ale patrí sa najprv vyskúšať a známkovať potom. Krásny deň Klára.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Štrůdly Nejlepší dezerty
Moučníky Snídaně Dopolední svačina Svačina Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Citronová šťáva Cukr krystal Hera Hladká mouka Jablka Kokos Skořice Sůl Vanilkový cukr Vejce Vlašské ořechy Vlažná voda Žloutek
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Rajčatový salát s mozzarellou a olivami

Rajčatový salát s mozzarellou a…

Boršč bez masa

Boršč bez masa

Kremeše s pudinkovým krémem

Kremeše s pudinkovým krémem

Citronová roláda s tvarohovým krémem

Citronová roláda s tvarohovým krémem

Pečená krůta s pečenými brambory a dušenou zeleninou

Pečená krůta s pečenými brambory a…

Citronovo-makové muffiny

Citronovo-makové muffiny

Batáty ve slanině

Batáty ve slanině

Jablečný krémový sen - řez

Jablečný krémový sen - řez

Uzená polévka s kroupami

Uzená polévka s kroupami

Doporučujeme

20 minut
Těstovinový salát s pečenou zeleninou a bazalkovým pestem

Těstovinový salát s pečenou zeleninou…

45 minut
Mini pizzy calzone II.

Mini pizzy calzone II.

45 minut
Jahodová bublanina

Jahodová bublanina

20 minut
Bezový sirup za studena

Bezový sirup za studena

30 minut
Restovaná zelenina se sýrem halloumi

Restovaná zelenina se sýrem halloumi

30 minut
Jahodové knedlíky raz dva

Jahodové knedlíky raz dva

40 minut
Havajské kuře huli huli

Havajské kuře huli huli

50 minut
Pizza s chřestem a parmskou šunkou

Pizza s chřestem a parmskou šunkou

30 minut
Bramborový salát s koprem a slaninou

Bramborový salát s koprem a slaninou

Poslední sledované recepty

177
Špagety se zeleninovou omáčkou a mletým masem
Špagety se zeleninovou…
109
Voňavý sirup z bezinkových květů
Voňavý sirup z…
75
Bramborový guláš s hlívou
Bramborový guláš s hlívou
48
Lehký bramborový salát s hráškem a chřestem
Lehký bramborový salát s…
33
Skvělý domácí kváskový chleba
Skvělý domácí kváskový…

Zajímavé články

Rychlé obědy či večeře: 10 receptů, se kterými uspějete i u dětí
Rychlé obědy či večeře: 10 receptů, se kterými…
Letní dobroty podle královny bezlepkové kuchyně Zdeňky Mazúrové: 5 receptů, které chutnají naprosto skvěle
Letní dobroty podle královny bezlepkové kuchyně…
Zavářky do polévky: Vymazlete svůj vývar lahodnými knedlíčky, nočky nebo svítkem
Zavářky do polévky: Vymazlete svůj vývar…
Šneky z listového těsta 12x jinak: Není nic snazšího, když chcete pohostit rodinu nebo návštěvu
Šneky z listového těsta 12x jinak: Není nic…
Domácí bezový sirup: Podrobný návod, jak ho připravit za tepla i za studena
Domácí bezový sirup: Podrobný návod, jak ho…
AHA.cz Nemocný Václav Neckář (81) na všechno sám: Opustil ho bratr Jan!

Nemocný Václav Neckář (81) na všechno sám: Opustil ho bratr Jan!

Mimibazar Jak se dostat po porodu do formy: Tyhle cviky zvládnete i doma

Jak se dostat po porodu do formy: Tyhle cviky zvládnete i doma

Dáma.cz Pletené vesty jsou hitem šatníku: Hodí se ke košili, krajkám i na holé tělo

Pletené vesty jsou hitem šatníku: Hodí se ke košili, krajkám i na holé tělo

Blesk pro ženy Drsná reality show Farma se vrací po 13 letech: Soutěžící budou žít jako za časů předků!

Drsná reality show Farma se vrací po 13 letech: Soutěžící budou žít jako za časů předků!

Ženy.cz Jak se znovu dostat do lepší kondice? Bez těchto 5 kroků to nepůjde!

Jak se znovu dostat do lepší kondice? Bez těchto 5 kroků to nepůjde!

Blesk.cz Hynek Čermák (52) po rozchodu s manželkou (31): První slova o přítelkyni (26)!

Hynek Čermák (52) po rozchodu s manželkou (31): První slova o přítelkyni (26)!

SportRevue.cz Pavel Horváth a spol. Toto je 23 nejbáječnějších „tlusťochů“ ve fotbalové historii

Pavel Horváth a spol. Toto je 23 nejbáječnějších „tlusťochů“ ve fotbalové historii

Maminka.cz Sedminásobná máma Markéta Šichtařová o dětech: 5 trsů banánů, 6 kilo jablek, 40 balíčků šunky týdně. A žádné zlobení

Sedminásobná máma Markéta Šichtařová o dětech: 5 trsů banánů, 6 kilo jablek, 40 balíčků šunky týdně. A žádné zlobení

Blesk Horoskopy Nejhorší řidiči horoskopu: Komu řízení opravdu nejde?

Nejhorší řidiči horoskopu: Komu řízení opravdu nejde?

Další doporučené recepty:

Snadné muffiny s čokoládou
Snadné muffiny s čokoládou
Snadné věnečky s polevou
Snadné věnečky s polevou
Snadný marinovaný losos
Snadný marinovaný losos
Sněhová roláda
Sněhová roláda
Sněhové dortíky z hrníčků
Sněhové dortíky z hrníčků
Sněhové kytičky
Sněhové kytičky
  • Recepty.cz
  • Snadný štrůdl
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact