• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Snadný štrůdl
Napište svůj komentář k receptu

Snadný štrůdl

autor: niobe
0.0
moje hodnoceni
4.0
hodnotilo: 20
doba přípravy: 30 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Snadný štrůdl
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 500
      g hladká mouka
    • 250
      g hera nebo změklé máslo
    • 2
      lžíce citronová šťáva nebo ocet
    • 0,25
      lžička sůl
    • 1
      ks vejce
    • 1
      ks žloutek
    • 1
      kg jablka
    • 3
      balíček vanilkový cukr
    • 60
      g cukr krystal nebo hnědého cukru
    • kokos
    • skořice
    • vlašské ořechy
    • 0,13
      l vlažná voda

Postup přípravy receptu

1
Z mouky, másla, vajec, vody a octa (citronové šťávy) zaděláme těsto, nejdůležitější je osolit ho! Poté si těsto rozdělíme na tři přibližně stejné části a necháme chvíli odležet v lednici. Mezitím si nastrouháme na hrubo asi 1 kg jablek bez slupek. Z každé třetiny těsta rozválíme přibližně dlouhý obdélník, na který rozprostřeme jablka asi v půl centimetrové vrstvě tak, že necháme 2 cm od krajů a 3 cm od vzdálenějšího konce bez jablek. Každou třetinu posypeme jedním vanilkovým cukrem, je-li třeba přisladíme ještě krystalem (hnědým cukrem), poprášíme skořicí, kokosem a přidáme mleté (nebo drcené) vlašské ořechy. Zavineme od nejbližšího konce a opatrně přeneseme na pekáč (nevymazaný, nevystlaný papírem). Opakujeme se všemi třemi šiškami. Štrůdl není nutno potírat rozkvedlaným vejcem.
2
Pečeme na 180° 15 minut, poté stáhneme na 150° a dopečeme.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Kokosový dort - výborný a snadný

Kokosový dort - výborný a snadný

Snadný marinovaný losos

Snadný marinovaný losos

Slaný veganský štrůdl

Slaný veganský štrůdl

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • lili774 | 23. 4. 2012 08:17

    V sobotu jsem recept vyzkoušela. Postup popsaný výborně. I těsto se dobře vyválelo a nelepilo. :-) Jenom, bylo po upečení bledé. Bylo napsáno nepotírat vejcem,ale příště bych ho potřela. ;-) Vnoučkovi moc a moc chutnal.

  • Jarka O. | 20. 10. 2010 21:06

    Takže recept dostal pětku, protože nějaký brigádník při přepisování odfláknul práci...ale hlavně kvůli němu budou lidi mít pokažené těsto. Doufám, že MF pohnala tyto brigádníky k zodpovědnosti, pokud to nebyly najaté ratolesti samotných šéfů 8-) :-$

  • Klára K. | 20. 10. 2010 21:00

    Mám dojem, že chyba sa musela stať pri editovaní receptu, ten liter vody, je nezmysel.

  • Simča S.
    Simča S. | 20. 10. 2010 19:44

    Tedy litr vody je naprostý nesmysl. Dělám podobné těsto, vložím ho sem pod názvem "Octové těsto místo listového". Dělám ho pořád, mám ho ozkoušené nasladko i na slano a může být v lednici připravené i 10 dní, (tak od 3. dne je nejlepší :-) ). Toto těsto nelístkuje, ale je z něho štrůdl nejpodobnější pravému "taženému", který se - položený na utěrce - vytahoval hřbety rukou a zavíjel právě pomocí té utěrky. Dělávaly ho naše bebičky a prababičky - nebylo zvykem kupovat lístkové těsto hotové a toto těsto bylo levnější a rychlejší, než dělat lístkové doma.

  • zdenka | 19. 10. 2010 19:49

    Na půl kila mouky litr vody?Výborný fór,ale nezkušené kuchařinky to může pořádně naštvat :-X

  • Suchousinka
    Suchousinka | 19. 10. 2010 18:55

    Dnes jsem tento recept vyzkoušela a musím konstatovat,že tento štrůdl je jak na přípravu tak i na jídlo nic moc..dávám za pět a již nikdy víc ho dělat nebudu.. :-(

  • Jana Řezníčková | 3. 7. 2009 08:00

    Taky se mi moc líbí perfektně popsaný postup. Určitě štrůdl někdy vyzkouším. V posledníi době peču jen z lístkového těsta (je to nejrychlejší), je snad pořád čím dál míň času.....

  • niobe nightingale | 2. 7. 2009 20:44

    No... vidíte to na obrázku - moc nelístkuje :)Kláro, děkuju. Snad Vám bude chutnat, až ho vyzkoušíte ;-)

  • Jana Kubáčková | 2. 7. 2009 19:41

    Chtěla bych se zeptat jestli toto těsto po upečení lístkuje. Děkuji.

  • Klára Keselyova | 2. 7. 2009 11:39

    Tak tomuto ja hovorím, recept, ktorý je pekne a srozumiteľne podaný. /nie tak, ako predošlý "Testo na štrúdl- velice jednoduché"/. Recept od niobe, určite vyskúšam. Potom budem známkovať, i keď si myslím, že už teraz si zaslúži peknú známku.No, ale patrí sa najprv vyskúšať a známkovať potom. Krásny deň Klára.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Štrůdly Nejlepší dezerty
Moučníky Snídaně Dopolední svačina Svačina Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Citronová šťáva Cukr krystal Hera Hladká mouka Jablka Kokos Skořice Sůl Vanilkový cukr Vejce Vlašské ořechy Vlažná voda Žloutek
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Špagety s mletým masem a zeleninou

Špagety s mletým masem a zeleninou

Těstovinový salát s tuňákem IV.

Těstovinový salát s tuňákem IV.

Maminčina drožďová pomazánka

Maminčina drožďová pomazánka

Slaný anglický koláč

Slaný anglický koláč

Potahovací hmota

Potahovací hmota

Pravé řecké Pasticcio

Pravé řecké Pasticcio

Chlebová polévka se žampiony (hlívou)

Chlebová polévka se žampiony (hlívou)

Zeleninové ratatouille

Zeleninové ratatouille

Houbová pohanka - pohankový kuba

Houbová pohanka - pohankový kuba

Doporučujeme

40 minut
Citronové orzo se špenátem

Citronové orzo se špenátem

40 minut
Polévka z pečené mrkve a červené čočky

Polévka z pečené mrkve a červené čočky

120 minut
Pikantní pečený bůček

Pikantní pečený bůček

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

50 minut
Cuketové kuličky v rajčatové omáčce

Cuketové kuličky v rajčatové omáčce

40 minut
Hrnková dýňová roláda

Hrnková dýňová roláda

Křížaly - sušená jablka

Křížaly - sušená jablka

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

Poslední sledované recepty

127
Kachna s fíkovým zelím
Kachna s fíkovým zelím
26
Bramborovo-květáková kaše
Bramborovo-květáková kaše
17
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
14
Bramboráky
Bramboráky
14
Nejlepší sekaná na světě, která nepraskne
Nejlepší sekaná na světě…

Zajímavé články

Jablečný závin, který chutná božsky aneb osvědčené triky našich babiček
Jablečný závin, který chutná božsky aneb…
Začínají podzimní šípkové žně! Jak je nasbírat, usušit a zpracovat?
Začínají podzimní šípkové žně! Jak je nasbírat,…
7 receptů na tu nejšťavnatější vepřovou krkovičku
7 receptů na tu nejšťavnatější vepřovou krkovičku
Jak na domácí burčák? Důležitá je teplota kvašení!
Jak na domácí burčák? Důležitá je teplota kvašení!
Potravinové alergie doma i na cestách: Potíže mohou způsobit ořechy i večeře na dovolené
Potravinové alergie doma i na cestách: Potíže…
AHA.cz Martina Čechová po rozchodu se slavným brankářem: Bez respektu

Martina Čechová po rozchodu se slavným brankářem: Bez respektu

Mimibazar Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Dáma.cz Láska mezi slavnými: 7 českých párů, kterým vztah vydržel celý život. Jaký je jejich návod na štěstí?

Láska mezi slavnými: 7 českých párů, kterým vztah vydržel celý život. Jaký je jejich návod na štěstí?

Blesk pro ženy Bunda, která zastínila trenčkot: Barn jacket milovala už královna Alžběta!

Bunda, která zastínila trenčkot: Barn jacket milovala už královna Alžběta!

Ženy.cz „Dělám to přece pro tebe!“ Jak dobré úmysly ničí vztahy

„Dělám to přece pro tebe!“ Jak dobré úmysly ničí vztahy

Blesk.cz Hazardní jízda manželů Vémolových: Za volantem bez pásů! Fanoušci si z nich utahují…

Hazardní jízda manželů Vémolových: Za volantem bez pásů! Fanoušci si z nich utahují…

SportRevue.cz FOTO: Kdo má nejhezčí babu ve finské lize? Kokainový hříšník Jori Lehterä

FOTO: Kdo má nejhezčí babu ve finské lize? Kokainový hříšník Jori Lehterä

Maminka.cz Pobuřující a zvrhlé? Nikoli, takhle se vychovávalo za dob našich prababiček. Neuvěřitelné fotografie jsou důkazem!

Pobuřující a zvrhlé? Nikoli, takhle se vychovávalo za dob našich prababiček. Neuvěřitelné fotografie jsou důkazem!

Blesk Horoskopy Těchto 6 věcí z bytu vyhoďte! Zbavte se negativní energie podle feng-šuej

Těchto 6 věcí z bytu vyhoďte! Zbavte se negativní energie podle feng-šuej

Další doporučené recepty:

Snadné muffiny s čokoládou
Snadné muffiny s čokoládou
Snadné věnečky s polevou
Snadné věnečky s polevou
Snadný marinovaný losos
Snadný marinovaný losos
Sněhová roláda
Sněhová roláda
Sněhové dortíky z hrníčků
Sněhové dortíky z hrníčků
Sněhové kytičky
Sněhové kytičky
  • Recepty.cz
  • Snadný štrůdl
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact