• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Snadný štrůdl
Napište svůj komentář k receptu

Snadný štrůdl

autor: niobe
0.0
moje hodnoceni
4.0
hodnotilo: 20
doba přípravy: 30 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Snadný štrůdl
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 500
      g hladká mouka
    • 250
      g hera nebo změklé máslo
    • 2
      lžíce citronová šťáva nebo ocet
    • 0,25
      lžička sůl
    • 1
      ks vejce
    • 1
      ks žloutek
    • 1
      kg jablka
    • 3
      balíček vanilkový cukr
    • 60
      g cukr krystal nebo hnědého cukru
    • kokos
    • skořice
    • vlašské ořechy
    • 0,13
      l vlažná voda

Postup přípravy receptu

1
Z mouky, másla, vajec, vody a octa (citronové šťávy) zaděláme těsto, nejdůležitější je osolit ho! Poté si těsto rozdělíme na tři přibližně stejné části a necháme chvíli odležet v lednici. Mezitím si nastrouháme na hrubo asi 1 kg jablek bez slupek. Z každé třetiny těsta rozválíme přibližně dlouhý obdélník, na který rozprostřeme jablka asi v půl centimetrové vrstvě tak, že necháme 2 cm od krajů a 3 cm od vzdálenějšího konce bez jablek. Každou třetinu posypeme jedním vanilkovým cukrem, je-li třeba přisladíme ještě krystalem (hnědým cukrem), poprášíme skořicí, kokosem a přidáme mleté (nebo drcené) vlašské ořechy. Zavineme od nejbližšího konce a opatrně přeneseme na pekáč (nevymazaný, nevystlaný papírem). Opakujeme se všemi třemi šiškami. Štrůdl není nutno potírat rozkvedlaným vejcem.
2
Pečeme na 180° 15 minut, poté stáhneme na 150° a dopečeme.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Kokosový dort - výborný a snadný

Kokosový dort - výborný a snadný

Snadný marinovaný losos

Snadný marinovaný losos

Slaný veganský štrůdl

Slaný veganský štrůdl

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • lili774 | 23. 4. 2012 08:17

    V sobotu jsem recept vyzkoušela. Postup popsaný výborně. I těsto se dobře vyválelo a nelepilo. :-) Jenom, bylo po upečení bledé. Bylo napsáno nepotírat vejcem,ale příště bych ho potřela. ;-) Vnoučkovi moc a moc chutnal.

  • Jarka O. | 20. 10. 2010 21:06

    Takže recept dostal pětku, protože nějaký brigádník při přepisování odfláknul práci...ale hlavně kvůli němu budou lidi mít pokažené těsto. Doufám, že MF pohnala tyto brigádníky k zodpovědnosti, pokud to nebyly najaté ratolesti samotných šéfů 8-) :-$

  • Klára K. | 20. 10. 2010 21:00

    Mám dojem, že chyba sa musela stať pri editovaní receptu, ten liter vody, je nezmysel.

  • Simča S.
    Simča S. | 20. 10. 2010 19:44

    Tedy litr vody je naprostý nesmysl. Dělám podobné těsto, vložím ho sem pod názvem "Octové těsto místo listového". Dělám ho pořád, mám ho ozkoušené nasladko i na slano a může být v lednici připravené i 10 dní, (tak od 3. dne je nejlepší :-) ). Toto těsto nelístkuje, ale je z něho štrůdl nejpodobnější pravému "taženému", který se - položený na utěrce - vytahoval hřbety rukou a zavíjel právě pomocí té utěrky. Dělávaly ho naše bebičky a prababičky - nebylo zvykem kupovat lístkové těsto hotové a toto těsto bylo levnější a rychlejší, než dělat lístkové doma.

  • zdenka | 19. 10. 2010 19:49

    Na půl kila mouky litr vody?Výborný fór,ale nezkušené kuchařinky to může pořádně naštvat :-X

  • Suchousinka
    Suchousinka | 19. 10. 2010 18:55

    Dnes jsem tento recept vyzkoušela a musím konstatovat,že tento štrůdl je jak na přípravu tak i na jídlo nic moc..dávám za pět a již nikdy víc ho dělat nebudu.. :-(

  • Jana Řezníčková | 3. 7. 2009 08:00

    Taky se mi moc líbí perfektně popsaný postup. Určitě štrůdl někdy vyzkouším. V posledníi době peču jen z lístkového těsta (je to nejrychlejší), je snad pořád čím dál míň času.....

  • niobe nightingale | 2. 7. 2009 20:44

    No... vidíte to na obrázku - moc nelístkuje :)Kláro, děkuju. Snad Vám bude chutnat, až ho vyzkoušíte ;-)

  • Jana Kubáčková | 2. 7. 2009 19:41

    Chtěla bych se zeptat jestli toto těsto po upečení lístkuje. Děkuji.

  • Klára Keselyova | 2. 7. 2009 11:39

    Tak tomuto ja hovorím, recept, ktorý je pekne a srozumiteľne podaný. /nie tak, ako predošlý "Testo na štrúdl- velice jednoduché"/. Recept od niobe, určite vyskúšam. Potom budem známkovať, i keď si myslím, že už teraz si zaslúži peknú známku.No, ale patrí sa najprv vyskúšať a známkovať potom. Krásny deň Klára.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Štrůdly Nejlepší dezerty
Moučníky Snídaně Dopolední svačina Svačina Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Citronová šťáva Cukr krystal Hera Hladká mouka Jablka Kokos Skořice Sůl Vanilkový cukr Vejce Vlašské ořechy Vlažná voda Žloutek
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Špagety zapečené se sýrem

Špagety zapečené se sýrem

Celerová pomazánka na chlebíčky

Celerová pomazánka na chlebíčky

Kuřecí čína s ananasem

Kuřecí čína s ananasem

Zeleninové placičky II.

Zeleninové placičky II.

Brampatáčky

Brampatáčky

Kuřecí guláš na černém pivu s knedlíkem

Kuřecí guláš na černém pivu s…

Švestková žemlovka

Švestková žemlovka

Houskové uzenářské knedlíky

Houskové uzenářské knedlíky

Italská pomazánka

Italská pomazánka

Doporučujeme

170 minut
Salát z pečené dýně s trhaným masem a kozím sýrem

Salát z pečené dýně s trhaným masem a…

320 minut
Husí polévka s játrovými knedlíčky

Husí polévka s játrovými knedlíčky

160 minut
Svatomartinská husa

Svatomartinská husa

50 minut
Nejlepší bramborové knedlíky

Nejlepší bramborové knedlíky

115 minut
Mrkvové rohlíčky s povidly

Mrkvové rohlíčky s povidly

100 minut
Husí stehna, červené zelí a domácí lokše

Husí stehna, červené zelí a domácí…

40 minut
Tažený jablkový závin

Tažený jablkový závin

40 minut
Dýňový koláč s krémem ze smetanového sýra

Dýňový koláč s krémem ze smetanového…

50 minut
Husí kaldoun s játrovými knedlíčky

Husí kaldoun s játrovými knedlíčky

Poslední sledované recepty

71
Husí stehna, červené zelí a domácí lokše
Husí stehna, červené…
63
Zelňáky z kysaného zelí se sýrem
Zelňáky z kysaného zelí…
50
Nejlepší bramborové knedlíky
Nejlepší bramborové…
25
Husí polévka s játrovými knedlíčky
Husí polévka s játrovými…
19
Salát z pečené dýně s trhaným masem a kozím sýrem
Salát z pečené dýně s…

Zajímavé články

Jak na kynuté těsto, když není čas? Vsaďte na teplou vodní lázeň nebo páru v troubě
Jak na kynuté těsto, když není čas? Vsaďte na…
Znáte lokše? Bramborové placky, kterými můžete nahradit knedlíky!
Znáte lokše? Bramborové placky, kterými můžete…
Svatomartinská husa krok za krokem: Návod, jak ji upéct pomalu, rychle nebo jen pro dva
Svatomartinská husa krok za krokem: Návod, jak ji…
Martinské ořechové rohlíčky bez droždí: Na tyhle bude chtít každý recept!
Martinské ořechové rohlíčky bez droždí: Na tyhle…
Zelí jako příloha: Dáte si klasické dušené, moravské, sladké nebo pečené?
Zelí jako příloha: Dáte si klasické dušené,…
AHA.cz Manželé Preissovi po dlouhé době na veřejnosti! Důležitá pomoc

Manželé Preissovi po dlouhé době na veřejnosti! Důležitá pomoc

Mimibazar Epidemie krátkozrakosti: Děti špatně vidí čím dál dřív. Proč je důležité jednat už v dětství

Epidemie krátkozrakosti: Děti špatně vidí čím dál dřív. Proč je důležité jednat už v dětství

Dáma.cz Tohle jsou géniové zvěrokruhu: Která znamení mají předurčené vysoké IQ?

Tohle jsou géniové zvěrokruhu: Která znamení mají předurčené vysoké IQ?

Blesk pro ženy Módní inspirace podle Veroniky Kašákové: V oblečení se chci cítit žensky, ale zároveň přirozeně

Módní inspirace podle Veroniky Kašákové: V oblečení se chci cítit žensky, ale zároveň přirozeně

Ženy.cz Když venku prší: 4 knihy, které vás nepustí z gauče

Když venku prší: 4 knihy, které vás nepustí z gauče

Blesk.cz Zamilovaná Bára Poláková: Poprvé se svým mladším přítelem! Mohl by být Liškův syn

Zamilovaná Bára Poláková: Poprvé se svým mladším přítelem! Mohl by být Liškův syn

SportRevue.cz FOTO: Pro šmíráky. 28 sexy (ex)sportovkyň, které můžete sledovat na Twitteru

FOTO: Pro šmíráky. 28 sexy (ex)sportovkyň, které můžete sledovat na Twitteru

Maminka.cz Nejmladší supermodelka na světě vyrostla. Do krásy? Posuďte sami

Nejmladší supermodelka na světě vyrostla. Do krásy? Posuďte sami

Blesk Horoskopy Runový horoskop na listopad: Blížence čekají těžké časy, Berani si finančně polepší a Býky potrápí vztahy

Runový horoskop na listopad: Blížence čekají těžké časy, Berani si finančně polepší a Býky potrápí vztahy

Další doporučené recepty:

Snadné muffiny s čokoládou
Snadné muffiny s čokoládou
Snadné věnečky s polevou
Snadné věnečky s polevou
Snadný marinovaný losos
Snadný marinovaný losos
Sněhová roláda
Sněhová roláda
Sněhové dortíky z hrníčků
Sněhové dortíky z hrníčků
Sněhové kytičky
Sněhové kytičky
  • Recepty.cz
  • Snadný štrůdl
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact