V hrnci s tlustým dnem přivedeme k varu vodu s olejem a solí. Až se bude voda vařit, přisypeme mouku a za stálého míchání na mírném ohni vaříme cca 5 minut (těsto se nesmí přichytávat k hrnci). Poté hrnec odstavíme a vešleháme vejce - těsto bude mít táhlou lepkavou konzistenci (něco jako žvýkačka).
3
Začnu cukrářským sáčkem vytvářet malá kolečka na plech s pečícím papírem. Vložím do trouby předehřáté na 180°C a budu péct cca 25 minut - věnečky musí být na pohmat tvrdé (až začnou věnečky zlátnout, tak troubu ztlumím na 150°C).
4
POZOR!!! Troubu neotevírejte dříve jak po 15 minutách, jinak vyběhlé věnečky spadnou. Ještě teplé je rozkrojím a nechám vychladnout.
5
Krém:
6
Uvaříme hustý pudink (mléko, pudink a cukr). Po uvaření hned posypu vršek pudinku lehce cukrem - neudělá se po vychladnutí škraloup (někdy používám na posyp vanilkový cukr). V míse si vyšlehám změklé máslo, do kterého zašlehám rum a po troškách budu přidávát studený pudink, šlehám tak dlouho až bude krásně hladký krém.
7
POZOR - pudink musí být opravdu studený, jinak se krém srazí. Takto vyšlehaný krém si dám na chvilku do ledničky - lépe se s ním pak pracuje.
8
TIP - já nejdříve udělám pudink, pak těsto, a když upečené věnečky chladnou, tak krém dodělám.
9
Poleva:
10
Vymačkám šťávu z jednoho citronu a zahušťuji tak dlouho moučkovým cukrem, až se udělá hustá poleva.
11
TIP - pokud chcete, aby byla poleva lesklá, může se přidat jeden bílek.
ty kravo nauč se psat nejdřív recepty vubec to nedava smysl a delat to podle tvého navodu je na hovno, tak ho nejradsi smaž :-$
Maruš
|26. 6. 2014 17:23
Měla jsem 28 ks věnečků z jedné dávky a to jsem je dělala hodně malé.Takže 40 ks ani náhodou.Těsto se pěkně zdobičkou stříká na plech,musí být ta vejce velká,aby to šlo lehce nastříkat!Mám raději ale těsto s herou než olejem,věnečky jsou křehčí a nadýchanější a co víc,jsou rychleji upečené.Tyto jsou tužší a to jsem troubu neotvírala.No nic moc. 8-)
vynikající, děkuji za recept :-) na doporučení jsem zdvojnásobila dávku, takže mám asi necelých 30 věnečků. Byla jsem překvapená, jak bylo těsto husté, skoro jsem ho nemohla zdobičkou procpat, ale to je nejspíš normální 8-) chválím a ještě jednou díky
mysanatorka
|24. 5. 2013 19:36
výborne, jen jsem jich udelala pouze 12, ale asi jsem je delala velke - doporucuji zdvojnasobit dávku - jinak jsou super
Kamila
|20. 4. 2013 13:29
Snadne ???? No to snad ne - zmente prosim kategorii na "narocne" ;-)