Nalámanou čokoládu na suflé rozpustíme s máslem ve vodní lázni. Oddělíme žloutky a bílky. Bílky ušleháme do pevné hmoty. Žloutky ušleháme s cukrem, přidáme mouku a rozpuštěnou čokoládu.
2
Nalijeme do vymazaných a moukou vysypaných formiček (do 3/4). Pečeme ve vyhřáté troubě na 200°C 10 minut. (10 minut je dostačující na malou formičku dle fota).
3
Těsto stačí na 8 porcí čokoládového suflé.
4
**TIP:** Můžeme dát kvalitnější, víceprocentní čokoládu. Přidat můžeme i trošku kakaa.
5
Přípravu urychlíme tím, že nebudeme oddělovat žloutky od bílků (po upečení není tolik nadýchané, ale také dobré).
6
"Rychlé suflé" - na talířek jsem přidala marmeládu.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
sima
|12. 11. 2016 21:18
Ahoj moc dekuju za recept poprvé jsem to dělala ve formičkách muffiny a nevytekli :'( tak me to nedalo a sla jsem si koupit formičky na sufle a povedlo se :D
Silvie
|13. 2. 2016 22:57
Šlo by to udělat v papírové formičce na muffiny? :-)
Sára
|14. 1. 2016 15:49
Bohužel mi prostředek netekl.. :'( Dělala jsem to necelých 10 minut.. :-(
Mirka
|10. 1. 2016 14:35
Skvělé,vynikající.Rozehřála jsem mražené jahody a na talířek k tomu trochu šlehačkya zmrzliny.Všichni jsme se oblizovali. :-P :-)
Katka
|16. 10. 2015 19:40
Suflé bylo vynikající, přidala sem k němu malinovou omáčku a opravdu výtečné <3 a čokoláda uvnitř opravdu krásně tekla :-)
Jakub
|4. 9. 2015 20:09
Skuste dát do prostřed čtvereček čokolády tak jsem to udělal já (a pokud to děláte na efekt tak tam dejte čtvereček bílé čokolády
Vlasta
|17. 5. 2015 16:30
Dělala jsem to již několikrát, moc nám chutná.Jen prostředek opravdu neteče i když to peču jen 8 min :-\
Mir
|10. 5. 2015 10:53
Musím říct, že recept je opravdu jednoduchý, rychlý a dobrý <3
Vyšlehat si sníh se rozhodně vyplatí, zase taková zdržovačka to není :-D
Kakao taktéž doporučuji přidat na úkor mouky.
Pak je chuťově i barevně lepší.
Na čokoládě se nevyplatí šetřit :-)
Petr
|7. 1. 2015 23:07
Dělal jsem to z polovičních dávek, a měl jsem pět suflé v silikonovém pečícím přípravku, který je na mafiny. Deset minut v troubě rozehřáté na 200 stupňů a bylo to akorát.
Kačí;*
|1. 6. 2014 19:51
:-\ :-) :-P Rozhodně vyzkouším a hned dám vědět :)