• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Smutná makrela
Napište svůj komentář k receptu

Smutná makrela

autor: airan
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 3
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Smutná makrela
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 4
      ks makrela
    • 125
      g máslo
    • 2
      lžíce citronová šťáva
    • sůl
    • pepř mletý
    • petržel
    • strouhanka
    • 600
      g brambory Teplé - nerozvařené / Nakrájené na kolečka

Postup přípravy receptu

1
Makrely nakrájíme jako kotletky a poskládáme spolu s brambory do vymazaných hliněných misek nebo pekáčku. Máslo rozehřejeme, osmažíme na něm 10 vteřin česnek, sundáme z plotny, zalejeme hned citronovou šťávou, přidáme sůl, pepř, nakrájenou petrželku.
2
Zalejeme tím ryby, zasypeme trochou strouhanky a dáme péct do vyhřáté trouby na 180-200 °C zhruba 20 minut. Podáváme se salátem z Horního pramene - recept přidávám zde.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Makrela na víně

Makrela na víně

Makrela na grilu Institutu kompliment

Makrela na grilu Institutu kompliment

Makrela na zelenině

Makrela na zelenině

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Jana Čejková | 13. 7. 2008 12:56

    Perfektní :-) Dnes jsme měli k obědu a všichni, včetně naší tříleté dcerky, jsme si moc pochutnali. Určitě budeme dělat častěji.

  • olga lisáková | 13. 2. 2007 12:56

    SKVĚLÉ!!! Moc jsem si pochutnala. Ryby jsem nikdy moc nedělala a tenhle recept je výborný. Na dotaz Jany H: nejsem autorka, ale myslím, že to mají být podkovy z celé ryby. Já použila filety a nakrájela jsem je na větší kousky a vyšlo to. Díky za recept, zařazuji do repertoáru.

  • Lucie | 4. 2. 2007 17:19

    to je fakt,už sem dlouho nedělala rybu.navrch na strouhanku dávám nastrouhaný křen a kolečka cibule.luxus

  • Anonym | 1. 2. 2007 17:29

    Jani, mela jsem na mysli podkovy:-)) Jo, ta cestina...

  • Lenka Kristová | 1. 2. 2007 13:39

    Skvělé jídlo, dělala jsem z jiných ryb, musím zkusit makrelu. Jinak Airan moc mě pobavil váš dialog s manželem, smála jsem se nahlas.

  • Jana H. | 1. 2. 2007 13:28

    Jak se prosím krájí makrely jako kotletky?

  • Ladislav Sosna | 8. 1. 2007 09:24

    Můj příspěvek je spíše perlička. Dělali jsme makrelu podle tohoto receptu 7. ledna 2007. Na zahrádce jsem objevil krásnou čerstvou nezmrzlou petrželku a spoustu bylinek. Tak jsme je tam kromě petrželky přidali. Nemělo to chybu. Ten název opravdu budí zvědavost. Určitě budu Vaše recepty vyhledávat paní Airan. Díky.

  • Airan | 11. 4. 2006 18:35

    Pani Lenko, dekuji moc, davat tahkle nazvy se v nasi rodiny se zacalo za dob me babicky:-)) Co byste rekla jidlu, ktere nese nazev "sultanova zavist":-)

  • Lenka | 11. 4. 2006 09:30

    Asi to není přímo komentář k receptu: ale já už dlouho chci napsat, že se vždycky těším až najdu něco od paní Airan. Někdy už podle názvu poznám, že to bude od ní. Ani tentokrát jsem se nespletla.Moc děkuji za Vaše příspěvky, které jsou zajímavé a hlavně voní člověčinou :-)

  • Marsí | 10. 4. 2006 13:44

    Jo tak to já zkusím být smutný hejkal..mám doma jenom hejky....ale určitě to bude taky taková dobrota ...už se mi sbíhají sliny..díky za receptpaní Airan

  • Airan Novakova | 10. 4. 2006 09:14

    Nazev vznikl diky inteligentniho dialogu mezi mnou a mym manzelem:-) "Jak se citis? Co varis dobreho?" - "Jsem smutna. Makrela" - " Ty jsi smutna makrela?" -" Ja nee, makrela je v troube" - "Hmm, ta smutna makrela voni dobre... kdes prosim te vzala ten blby nazev?"

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Ryby
Maso Rybí Oběd Večeře Pečení Smažení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Brambory Citronová šťáva Makrela Máslo Pepř mletý Petržel Strouhanka Sůl
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Šopský salát jinak

Šopský salát jinak

Zapečený pangasius

Zapečený pangasius

Gyros s tzatziky

Gyros s tzatziky

Salát z čínského zelí s kysanou smetanou

Salát z čínského zelí s kysanou…

Pikantní čočka s kuřecím masem

Pikantní čočka s kuřecím masem

Vynikající kvasnicové knedlíčky do polévky od babičky

Vynikající kvasnicové knedlíčky do…

(nejen) Cuketové špízy

(nejen) Cuketové špízy

Zapečený lilek s tuňákem

Zapečený lilek s tuňákem

Krkovice se zelím

Krkovice se zelím

Doporučujeme

45 minut
Kuřecí mini řízečky s bylinkovou strouhankou

Kuřecí mini řízečky s bylinkovou…

30 minut
Polévka ze zelí, rajčat a batátů

Polévka ze zelí, rajčat a batátů

80 minut
Palačinky s jablky a slaným karamelem

Palačinky s jablky a slaným karamelem

95 minut
Pastýřský koláč

Pastýřský koláč

60 minut
Dýňový cheesecake s ricottou

Dýňový cheesecake s ricottou

260 minut
Hovězí bourguignon

Hovězí bourguignon

105 minut
Řepánky

Řepánky

40 minut
Dýňový koláč s krémem ze smetanového sýra

Dýňový koláč s krémem ze smetanového…

50 minut
Lokše

Lokše

Poslední sledované recepty

35
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
24
Polévka z pečené mrkve a červené čočky
Polévka z pečené mrkve a…
20
Cuketové hranolky
Cuketové hranolky
19
Houbové flíčky / houbofleky
Houbové flíčky /…
17
Domácí kuřecí čína
Domácí kuřecí čína

Zajímavé články

Kvasit se dá víc než jen zelí: Zkuste fermentovaný oves jako zdravou snídani
Kvasit se dá víc než jen zelí: Zkuste…
Dušičkové pečivo: Připravte si kosti svatých, tradiční pochoutku našich předků
Dušičkové pečivo: Připravte si kosti svatých,…
Sladké moučníky z brambor: Upečte z nich kynutý závin nebo bábovku
Sladké moučníky z brambor: Upečte z nich kynutý…
Lahodný dýňový cheesecake: Vyzkoušejte tento geniální podzimní dezert v pečené i nepečené verzi
Lahodný dýňový cheesecake: Vyzkoušejte tento…
Nejstrašidelnější dorty světa: Bude vám z nich běhat mráz po zádech
Nejstrašidelnější dorty světa: Bude vám z nich…
AHA.cz Ornella Koktová v maléru? Případ pro sociálku, kleje babička Monika

Ornella Koktová v maléru? Případ pro sociálku, kleje babička Monika

Mimibazar GALERIE: Podzimní věnce nejen na dveře. Inspirujte se těmi nejkrásnějšími!

GALERIE: Podzimní věnce nejen na dveře. Inspirujte se těmi nejkrásnějšími!

Dáma.cz Nejpohodlnější boty roku musíte mít: Jaké tenisky letos nebudete chtít zout?

Nejpohodlnější boty roku musíte mít: Jaké tenisky letos nebudete chtít zout?

Blesk pro ženy Královna Halloweenu je zpět! Heidi Klum svými kostýmy vždycky vyrazí dech

Královna Halloweenu je zpět! Heidi Klum svými kostýmy vždycky vyrazí dech

Ženy.cz Vzpoura barev vs. klasický styl – Podívejte se, co zkombinovat s kabelkou Pinko a Tommy Hilfiger

Vzpoura barev vs. klasický styl – Podívejte se, co zkombinovat s kabelkou Pinko a Tommy Hilfiger

Blesk.cz Myslivcová už toho má dost: Konec ponižování!

Myslivcová už toho má dost: Konec ponižování!

SportRevue.cz FOTO: Holky s šišatým míčem. Podívejte se na polonahé krásky z nejrajcovnější sportovní soutěže na světě

FOTO: Holky s šišatým míčem. Podívejte se na polonahé krásky z nejrajcovnější sportovní soutěže na světě

Maminka.cz Sedminásobná máma Markéta Šichtařová o dětech: 5 trsů banánů, 6 kilo jablek, 40 balíčků šunky týdně. A žádné zlobení

Sedminásobná máma Markéta Šichtařová o dětech: 5 trsů banánů, 6 kilo jablek, 40 balíčků šunky týdně. A žádné zlobení

Blesk Horoskopy Velký horoskop financí na listopad: Štíry a Lvy čekají zlaté časy, Střelci by měli šetřit

Velký horoskop financí na listopad: Štíry a Lvy čekají zlaté časy, Střelci by měli šetřit

  • Recepty.cz
  • Smutná makrela
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact