g
brambory
Teplé - nerozvařené / Nakrájené na kolečka
Postup přípravy receptu
1
Makrely nakrájíme jako kotletky a poskládáme spolu s brambory do vymazaných hliněných misek nebo pekáčku. Máslo rozehřejeme, osmažíme na něm 10 vteřin česnek, sundáme z plotny, zalejeme hned citronovou šťávou, přidáme sůl, pepř, nakrájenou petrželku.
2
Zalejeme tím ryby, zasypeme trochou strouhanky a dáme péct do vyhřáté trouby na 180-200 °C zhruba 20 minut. Podáváme se salátem z Horního pramene - recept přidávám zde.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Jana Čejková
|13. 7. 2008 12:56
Perfektní :-) Dnes jsme měli k obědu a všichni, včetně naší tříleté dcerky, jsme si moc pochutnali. Určitě budeme dělat častěji.
olga lisáková
|13. 2. 2007 12:56
SKVĚLÉ!!! Moc jsem si pochutnala. Ryby jsem nikdy moc nedělala a tenhle recept je výborný. Na dotaz Jany H: nejsem autorka, ale myslím, že to mají být podkovy z celé ryby. Já použila filety a nakrájela jsem je na větší kousky a vyšlo to. Díky za recept, zařazuji do repertoáru.
Lucie
|4. 2. 2007 17:19
to je fakt,už sem dlouho nedělala rybu.navrch na strouhanku dávám nastrouhaný křen a kolečka cibule.luxus
Anonym
|1. 2. 2007 17:29
Jani, mela jsem na mysli podkovy:-)) Jo, ta cestina...
Lenka Kristová
|1. 2. 2007 13:39
Skvělé jídlo, dělala jsem z jiných ryb, musím zkusit makrelu. Jinak Airan moc mě pobavil váš dialog s manželem, smála jsem se nahlas.
Jana H.
|1. 2. 2007 13:28
Jak se prosím krájí makrely jako kotletky?
Ladislav Sosna
|8. 1. 2007 09:24
Můj příspěvek je spíše perlička. Dělali jsme makrelu podle tohoto receptu 7. ledna 2007. Na zahrádce jsem objevil krásnou čerstvou nezmrzlou petrželku a spoustu bylinek. Tak jsme je tam kromě petrželky přidali. Nemělo to chybu. Ten název opravdu budí zvědavost. Určitě budu Vaše recepty vyhledávat paní Airan. Díky.
Airan
|11. 4. 2006 18:35
Pani Lenko, dekuji moc, davat tahkle nazvy se v nasi rodiny se zacalo za dob me babicky:-)) Co byste rekla jidlu, ktere nese nazev "sultanova zavist":-)
Lenka
|11. 4. 2006 09:30
Asi to není přímo komentář k receptu: ale já už dlouho chci napsat, že se vždycky těším až najdu něco od paní Airan. Někdy už podle názvu poznám, že to bude od ní. Ani tentokrát jsem se nespletla.Moc děkuji za Vaše příspěvky, které jsou zajímavé a hlavně voní člověčinou :-)
Marsí
|10. 4. 2006 13:44
Jo tak to já zkusím být smutný hejkal..mám doma jenom hejky....ale určitě to bude taky taková dobrota ...už se mi sbíhají sliny..díky za receptpaní Airan
Airan Novakova
|10. 4. 2006 09:14
Nazev vznikl diky inteligentniho dialogu mezi mnou a mym manzelem:-) "Jak se citis? Co varis dobreho?" - "Jsem smutna. Makrela" - " Ty jsi smutna makrela?" -" Ja nee, makrela je v troube" - "Hmm, ta smutna makrela voni dobre... kdes prosim te vzala ten blby nazev?"