• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Smutná makrela
Napište svůj komentář k receptu

Smutná makrela

autor: airan
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 3
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Smutná makrela
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 4
      ks makrela
    • 125
      g máslo
    • 2
      lžíce citronová šťáva
    • sůl
    • pepř mletý
    • petržel
    • strouhanka
    • 600
      g brambory Teplé - nerozvařené / Nakrájené na kolečka

Postup přípravy receptu

1
Makrely nakrájíme jako kotletky a poskládáme spolu s brambory do vymazaných hliněných misek nebo pekáčku. Máslo rozehřejeme, osmažíme na něm 10 vteřin česnek, sundáme z plotny, zalejeme hned citronovou šťávou, přidáme sůl, pepř, nakrájenou petrželku.
2
Zalejeme tím ryby, zasypeme trochou strouhanky a dáme péct do vyhřáté trouby na 180-200 °C zhruba 20 minut. Podáváme se salátem z Horního pramene - recept přidávám zde.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Makrela na víně

Makrela na víně

Makrela na grilu Institutu kompliment

Makrela na grilu Institutu kompliment

Makrela na zelenině

Makrela na zelenině

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Jana Čejková | 13. 7. 2008 12:56

    Perfektní :-) Dnes jsme měli k obědu a všichni, včetně naší tříleté dcerky, jsme si moc pochutnali. Určitě budeme dělat častěji.

  • olga lisáková | 13. 2. 2007 12:56

    SKVĚLÉ!!! Moc jsem si pochutnala. Ryby jsem nikdy moc nedělala a tenhle recept je výborný. Na dotaz Jany H: nejsem autorka, ale myslím, že to mají být podkovy z celé ryby. Já použila filety a nakrájela jsem je na větší kousky a vyšlo to. Díky za recept, zařazuji do repertoáru.

  • Lucie | 4. 2. 2007 17:19

    to je fakt,už sem dlouho nedělala rybu.navrch na strouhanku dávám nastrouhaný křen a kolečka cibule.luxus

  • Anonym | 1. 2. 2007 17:29

    Jani, mela jsem na mysli podkovy:-)) Jo, ta cestina...

  • Lenka Kristová | 1. 2. 2007 13:39

    Skvělé jídlo, dělala jsem z jiných ryb, musím zkusit makrelu. Jinak Airan moc mě pobavil váš dialog s manželem, smála jsem se nahlas.

  • Jana H. | 1. 2. 2007 13:28

    Jak se prosím krájí makrely jako kotletky?

  • Ladislav Sosna | 8. 1. 2007 09:24

    Můj příspěvek je spíše perlička. Dělali jsme makrelu podle tohoto receptu 7. ledna 2007. Na zahrádce jsem objevil krásnou čerstvou nezmrzlou petrželku a spoustu bylinek. Tak jsme je tam kromě petrželky přidali. Nemělo to chybu. Ten název opravdu budí zvědavost. Určitě budu Vaše recepty vyhledávat paní Airan. Díky.

  • Airan | 11. 4. 2006 18:35

    Pani Lenko, dekuji moc, davat tahkle nazvy se v nasi rodiny se zacalo za dob me babicky:-)) Co byste rekla jidlu, ktere nese nazev "sultanova zavist":-)

  • Lenka | 11. 4. 2006 09:30

    Asi to není přímo komentář k receptu: ale já už dlouho chci napsat, že se vždycky těším až najdu něco od paní Airan. Někdy už podle názvu poznám, že to bude od ní. Ani tentokrát jsem se nespletla.Moc děkuji za Vaše příspěvky, které jsou zajímavé a hlavně voní člověčinou :-)

  • Marsí | 10. 4. 2006 13:44

    Jo tak to já zkusím být smutný hejkal..mám doma jenom hejky....ale určitě to bude taky taková dobrota ...už se mi sbíhají sliny..díky za receptpaní Airan

  • Airan Novakova | 10. 4. 2006 09:14

    Nazev vznikl diky inteligentniho dialogu mezi mnou a mym manzelem:-) "Jak se citis? Co varis dobreho?" - "Jsem smutna. Makrela" - " Ty jsi smutna makrela?" -" Ja nee, makrela je v troube" - "Hmm, ta smutna makrela voni dobre... kdes prosim te vzala ten blby nazev?"

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Ryby
Maso Rybí Oběd Večeře Pečení Smažení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Brambory Citronová šťáva Makrela Máslo Pepř mletý Petržel Strouhanka Sůl
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Horácké knedlíky

Horácké knedlíky

Špagety s mletým masem a zeleninou

Špagety s mletým masem a zeleninou

Dušený květák babičky Schwarzové

Dušený květák babičky Schwarzové

Kynutý koláč s ovocem pro domácí pekárnu

Kynutý koláč s ovocem pro domácí…

Výborný chléb s pohankovou moukou

Výborný chléb s pohankovou moukou

Vinná klobása v trojobalu

Vinná klobása v trojobalu

Plněné smažené žampiony

Plněné smažené žampiony

Vynikající kuře na paprice

Vynikající kuře na paprice

"Zelník" - brambory (nejen) se zelím zapečené

"Zelník" - brambory (nejen) se zelím…

Doporučujeme

20 minut
Marinované řecké kuře

Marinované řecké kuře

Hrnková bublanina s třešněmi

Hrnková bublanina s třešněmi

40 minut
Kofty s tzatziki

Kofty s tzatziki

80 minut
Cheesecake s třešněmi a drobenkou

Cheesecake s třešněmi a drobenkou

30 minut
Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

30 minut
Klasický burger

Klasický burger

100 minut
Jahodové nanuky

Jahodové nanuky

20 minut
Poke bowl s lososem

Poke bowl s lososem

20 minut
Koláč s ricottou a bílou čokoládou

Koláč s ricottou a bílou čokoládou

Poslední sledované recepty

73
Dýňová tortila
Dýňová tortila
62
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
48
Máslové řízky
Máslové řízky
47
Celozrnný chléb z domácí pekárny
Celozrnný chléb z domácí…
46
Třešňová marmeláda
Třešňová marmeláda

Zajímavé články

Perfektní ledová káva: Návod, jak ji připravit, a nejčastější chyby, které ji mohou pokazit
Perfektní ledová káva: Návod, jak ji připravit, a…
V hlavní roli sladká drobenka: Upečte si ovocný koláč, bublaninu, crumble, šneky nebo palačinky
V hlavní roli sladká drobenka: Upečte si ovocný…
Tortilla 5x jinak: S masovými kuličkami, pečenou zeleninou nebo v mexickém stylu
Tortilla 5x jinak: S masovými kuličkami, pečenou…
Ryby na grilu: Jak nejlépe připravit lososa, pstruha, makrelu nebo tuňáka?
Ryby na grilu: Jak nejlépe připravit lososa,…
3x moučník na víkend: Bleskový kelímkový koláč, rybízový koláč s tvarohem a luxusní roláda s třešněmi
3x moučník na víkend: Bleskový kelímkový koláč,…
AHA.cz Gregorová už nevydržela mlčet: Pravda o Ondřeji Brzobohatém

Gregorová už nevydržela mlčet: Pravda o Ondřeji Brzobohatém

Mimibazar Čtení na léto: Hříšný jako Jesse - erotický román, který tě nenechá spát

Čtení na léto: Hříšný jako Jesse - erotický román, který tě nenechá spát

Dáma.cz Karel Gott, jak ho neznáte: Zlatý slavík na fotkách, které vás překvapí

Karel Gott, jak ho neznáte: Zlatý slavík na fotkách, které vás překvapí

Blesk pro ženy Když podprsenka překáží: Tejpovací pásky na prsa jsou řešením nejen nevzhledných ramínek!

Když podprsenka překáží: Tejpovací pásky na prsa jsou řešením nejen nevzhledných ramínek!

Ženy.cz Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Blesk.cz Spisovatelka Irena Obermannová: Pochlubila se chalupou po babičce!

Spisovatelka Irena Obermannová: Pochlubila se chalupou po babičce!

SportRevue.cz 20 fotbalistů, jimž experti věštili zářivou budoucnost. U většiny se tvrdě spletli

20 fotbalistů, jimž experti věštili zářivou budoucnost. U většiny se tvrdě spletli

Maminka.cz Herečka Pavla Vitázková v upřímné zpovědi o vážné nemoci své dcery: Barunka byla na pokraji smrti, osvěta je nutnost!

Herečka Pavla Vitázková v upřímné zpovědi o vážné nemoci své dcery: Barunka byla na pokraji smrti, osvěta je nutnost!

Blesk Horoskopy Nejšikovnější znamení zvěrokruhu: Kdo má ruce ze zlata? A kdo naopak nevymění ani žárovku?

Nejšikovnější znamení zvěrokruhu: Kdo má ruce ze zlata? A kdo naopak nevymění ani žárovku?

  • Recepty.cz
  • Smutná makrela
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact