• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Smutná makrela
Napište svůj komentář k receptu

Smutná makrela

autor: airan
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 3
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Smutná makrela
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 4
      ks makrela
    • 125
      g máslo
    • 2
      lžíce citronová šťáva
    • sůl
    • pepř mletý
    • petržel
    • strouhanka
    • 600
      g brambory Teplé - nerozvařené / Nakrájené na kolečka

Postup přípravy receptu

1
Makrely nakrájíme jako kotletky a poskládáme spolu s brambory do vymazaných hliněných misek nebo pekáčku. Máslo rozehřejeme, osmažíme na něm 10 vteřin česnek, sundáme z plotny, zalejeme hned citronovou šťávou, přidáme sůl, pepř, nakrájenou petrželku.
2
Zalejeme tím ryby, zasypeme trochou strouhanky a dáme péct do vyhřáté trouby na 180-200 °C zhruba 20 minut. Podáváme se salátem z Horního pramene - recept přidávám zde.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Makrela na víně

Makrela na víně

Makrela na grilu Institutu kompliment

Makrela na grilu Institutu kompliment

Makrela na zelenině

Makrela na zelenině

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Jana Čejková | 13. 7. 2008 12:56

    Perfektní :-) Dnes jsme měli k obědu a všichni, včetně naší tříleté dcerky, jsme si moc pochutnali. Určitě budeme dělat častěji.

  • olga lisáková | 13. 2. 2007 12:56

    SKVĚLÉ!!! Moc jsem si pochutnala. Ryby jsem nikdy moc nedělala a tenhle recept je výborný. Na dotaz Jany H: nejsem autorka, ale myslím, že to mají být podkovy z celé ryby. Já použila filety a nakrájela jsem je na větší kousky a vyšlo to. Díky za recept, zařazuji do repertoáru.

  • Lucie | 4. 2. 2007 17:19

    to je fakt,už sem dlouho nedělala rybu.navrch na strouhanku dávám nastrouhaný křen a kolečka cibule.luxus

  • Anonym | 1. 2. 2007 17:29

    Jani, mela jsem na mysli podkovy:-)) Jo, ta cestina...

  • Lenka Kristová | 1. 2. 2007 13:39

    Skvělé jídlo, dělala jsem z jiných ryb, musím zkusit makrelu. Jinak Airan moc mě pobavil váš dialog s manželem, smála jsem se nahlas.

  • Jana H. | 1. 2. 2007 13:28

    Jak se prosím krájí makrely jako kotletky?

  • Ladislav Sosna | 8. 1. 2007 09:24

    Můj příspěvek je spíše perlička. Dělali jsme makrelu podle tohoto receptu 7. ledna 2007. Na zahrádce jsem objevil krásnou čerstvou nezmrzlou petrželku a spoustu bylinek. Tak jsme je tam kromě petrželky přidali. Nemělo to chybu. Ten název opravdu budí zvědavost. Určitě budu Vaše recepty vyhledávat paní Airan. Díky.

  • Airan | 11. 4. 2006 18:35

    Pani Lenko, dekuji moc, davat tahkle nazvy se v nasi rodiny se zacalo za dob me babicky:-)) Co byste rekla jidlu, ktere nese nazev "sultanova zavist":-)

  • Lenka | 11. 4. 2006 09:30

    Asi to není přímo komentář k receptu: ale já už dlouho chci napsat, že se vždycky těším až najdu něco od paní Airan. Někdy už podle názvu poznám, že to bude od ní. Ani tentokrát jsem se nespletla.Moc děkuji za Vaše příspěvky, které jsou zajímavé a hlavně voní člověčinou :-)

  • Marsí | 10. 4. 2006 13:44

    Jo tak to já zkusím být smutný hejkal..mám doma jenom hejky....ale určitě to bude taky taková dobrota ...už se mi sbíhají sliny..díky za receptpaní Airan

  • Airan Novakova | 10. 4. 2006 09:14

    Nazev vznikl diky inteligentniho dialogu mezi mnou a mym manzelem:-) "Jak se citis? Co varis dobreho?" - "Jsem smutna. Makrela" - " Ty jsi smutna makrela?" -" Ja nee, makrela je v troube" - "Hmm, ta smutna makrela voni dobre... kdes prosim te vzala ten blby nazev?"

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Ryby
Maso Rybí Oběd Večeře Pečení Smažení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Brambory Citronová šťáva Makrela Máslo Pepř mletý Petržel Strouhanka Sůl
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Kapustové řízky

Kapustové řízky

Prezidentský beránek

Prezidentský beránek

Smažené špagety se zeleninou

Smažené špagety se zeleninou

Jogurtovo-švestkový koláč

Jogurtovo-švestkový koláč

Mexická polévka Sopa Tarasca

Mexická polévka Sopa Tarasca

"Chlupačky" - zapékané chlupaté knedlíky s masem

"Chlupačky" - zapékané chlupaté…

Kompot z hroznového vína

Kompot z hroznového vína

Nudle se shiitake

Nudle se shiitake

Piškotový koláč s jahodami

Piškotový koláč s jahodami

Doporučujeme

20 minut
Čočkový dhál

Čočkový dhál

20 minut
Dýňová polévka s hruškami

Dýňová polévka s hruškami

40 minut
Houbová omáčka II.

Houbová omáčka II.

30 minut
Krupicový dezert se švestkovým rozvarem

Krupicový dezert se švestkovým…

30 minut
Topinky se smaženicí

Topinky se smaženicí

40 minut
Nepečený jablkový dort

Nepečený jablkový dort

30 minut
Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

40 minut
Houbový guláš

Houbový guláš

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Poslední sledované recepty

174
Maďarský guláš po našem
Maďarský guláš po našem
142
Cuketové placičky s žervé
Cuketové placičky s žervé
96
Rybí karbanátky se salátem
Rybí karbanátky se…
87
Kančí guláš s bramborami
Kančí guláš s bramborami
74
Zapečené croissanty s kadeřávkem
Zapečené croissanty s…

Zajímavé články

Od pondělí do pátku: 5 rychlých a originálních večeří z brambor
Od pondělí do pátku: 5 rychlých a originálních…
7 českých podzimních superpotravin: Jsou levné, pochutnáte si na nich a někdy dokáží i zázraky
7 českých podzimních superpotravin: Jsou levné,…
Nejkrásnější houbové dorty: Originální sladkosti, které potěší nejen vášnivé houbaře
Nejkrásnější houbové dorty: Originální sladkosti,…
Šípky jsou skvělé na imunitu i v kuchyni: 4 recepty, jak je chutně využít
Šípky jsou skvělé na imunitu i v kuchyni: 4…
Nejkrásnější podzimní věnce z jedlých surovin: Krása a kreativita v jednom
Nejkrásnější podzimní věnce z jedlých surovin:…
AHA.cz Bohdalová ve společnosti: Tajemný doprovod vzbudil otázky

Bohdalová ve společnosti: Tajemný doprovod vzbudil otázky

Mimibazar Recenze aplikace Molecula: Inovace v péči o zdraví! Pomáhá mít zdraví celé rodiny pod kontrolou

Recenze aplikace Molecula: Inovace v péči o zdraví! Pomáhá mít zdraví celé rodiny pod kontrolou

Dáma.cz Pletené vesty jsou hitem šatníku: Hodí se ke košili, krajkám i na holé tělo

Pletené vesty jsou hitem šatníku: Hodí se ke košili, krajkám i na holé tělo

Blesk pro ženy Ofiny jsou zpět! Jaký typ bude hitem tohoto podzimu?

Ofiny jsou zpět! Jaký typ bude hitem tohoto podzimu?

Ženy.cz Lidi, vzpamatujte se! Proč už nikdo nemá normální vztah k jídlu?

Lidi, vzpamatujte se! Proč už nikdo nemá normální vztah k jídlu?

Blesk.cz Oktopus výrazně omlazuje: Přichází další Švehlík! Vzdálený příbuzný Aloise i Davida

Oktopus výrazně omlazuje: Přichází další Švehlík! Vzdálený příbuzný Aloise i Davida

SportRevue.cz Budou tu navždy? 10 rekordů z historie NHL, které už (zřejmě) nikdy nikdo nepřekoná

Budou tu navždy? 10 rekordů z historie NHL, které už (zřejmě) nikdy nikdo nepřekoná

Maminka.cz Porod v detailu a bez příkras. Podívejte se na 102 snímků, které vás ohromí svou krásou i syrovostí

Porod v detailu a bez příkras. Podívejte se na 102 snímků, které vás ohromí svou krásou i syrovostí

Blesk Horoskopy Ezoterické rituály na podzimní rovnodennost: Jak přilákat lásku a hojnost?

Ezoterické rituály na podzimní rovnodennost: Jak přilákat lásku a hojnost?

  • Recepty.cz
  • Smutná makrela
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact