• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Smradíci
Napište svůj komentář k receptu

Smradíci

autor: hykam
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 6
doba přípravy: 20 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Smradíci
Nahrát fotku
 

Suroviny

4 porce
    • brambory
    • 2
      ks romadůr
    • 5
      ks cibule 4-5
    • česnek hlavička
    • slanina nebo nějaký voňavý salám
    • olej
    • koření dle chuti

Postup přípravy receptu

1
Brambory oloupeme, nakrájíme na osminky, dáme do pekáčku, polijeme asi 1 dl oleje, okořeníme (sůl, pepř, grilovací koření, gyros, kari, aj.) a pořádně promícháme. Vložíme do trouby asi na 200 °C. Mezitím nakrájíme cibuli na kolečka, česnek na plátky, slaninu na kolečka a vše podusíme na pánvičce.
2
Brambory asi po 3/4 hod. přikryjeme pokličkou na 15 minut. Potom brambory vyjmeme z trouby a na vrch rozprostřeme podušenou směs, kterou potom ještě poklademe na plátky pokrájeným Romadůrem a dáme na 15-20 min. zapéct pod gril. Od této chvíle již musíme větrat, ale stojí to za to. Nejlépe chutná za tepla.
Podělte se s přáteli o recept
newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Irena Bernatová | 27. 9. 2007 12:05

    Vyzkoušela jsem, bylo to opravdu super. Koření jsem použila na americké brambory, oleje jsem dala méně a jako přílohu přidala zelený salát s kefírem. Ješě by to bývalo chtělo posypat čerstvou petrželkou, ale nechtělo se mně vyběhnout na zahrádku, protože pršelo. Určitě budu smradíky dělat znova, jen si den předem uvařím navíc brambory, ty osmažím ve friťáku a tím ušetřím asi tak hodinku. Dávám 1.

  • Martin | 21. 9. 2007 22:43

    jo jo přesně tak

  • Gábina | 21. 9. 2007 22:20

    opravdu to zní lákavě určitě vyzkouším mňam

  • Katka Maršálková | 21. 9. 2007 14:21

    ty brambory na osminky, tím je myšleno jako na měsíčky? Jako americké brambory?

  • Martin | 20. 9. 2007 23:49

    Oprava: slaninu na kostičky

  • Marie | 20. 9. 2007 11:38

    Zni to lakave

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Brambory
Pokrmy Z brambor Z mléka / sýra Oběd Večeře Pečení Grilování Vaření Levně Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Brambory Česnek Cibule Koření Olej Romadůr Slanina
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Rajčatový salát s mozzarellou a olivami

Rajčatový salát s mozzarellou a…

Pizza - základní těsto

Pizza - základní těsto

Hermelínové jednohubky

Hermelínové jednohubky

Maková bábovka - bez vajec

Maková bábovka - bez vajec

Hamburgery original

Hamburgery original

Hromádkový smetanovo-tvarohový koláč

Hromádkový smetanovo-tvarohový koláč

Koláč z podmáslí

Koláč z podmáslí

Rajský salát - light

Rajský salát - light

Přírodní maso se zeleninou

Přírodní maso se zeleninou

Doporučujeme

20 minut
Salát s quinoou a sýrem halloumi

Salát s quinoou a sýrem halloumi

30 minut
Třešňová marmeláda

Třešňová marmeláda

80 minut
Čevapčiči

Čevapčiči

20 minut
Jahodové tiramisu podle časopisu F.O.O.D.

Jahodové tiramisu podle časopisu F.O…

10 minut
Voňavý sirup z bezinkových květů

Voňavý sirup z bezinkových květů

150 minut
Koprová omáčka s hovězím masem

Koprová omáčka s hovězím masem

30 minut
Jahodové knedlíky raz dva

Jahodové knedlíky raz dva

40 minut
Třešňový koláč s tvarohem

Třešňový koláč s tvarohem

40 minut
Havajské kuře huli huli

Havajské kuře huli huli

Poslední sledované recepty

59
Třešňová marmeláda
Třešňová marmeláda
58
Velikonoční nádivka
Velikonoční nádivka
47
Koprová omáčka s hovězím masem
Koprová omáčka s hovězím…
43
Jahodové tiramisu podle časopisu F.O.O.D.
Jahodové tiramisu podle…
42
Salát s quinoou a sýrem halloumi
Salát s quinoou a sýrem…

Zajímavé články

Máte neustálé chutě na sladké? Co s nimi, poradí nutriční terapeutka Lada Nosková
Máte neustálé chutě na sladké? Co s nimi, poradí…
Zavařování třešní, které zvládne i začátečník: Vsaďte na jednoduchý třešňový kompot!
Zavařování třešní, které zvládne i začátečník:…
Marinády na gril 7x jinak: Využijete je na žebra, kuře, ryby i steak
Marinády na gril 7x jinak: Využijete je na žebra,…
Dokonalý steak na grilu krok za krokem: Praktický návod, jak ho vybrat, opéct i ochutit
Dokonalý steak na grilu krok za krokem: Praktický…
Velký jahodový speciál: Vše, co potřebujete vědět, od samosběru až po dokonalou bublaninu nebo džem
Velký jahodový speciál: Vše, co potřebujete vědět…
AHA.cz Další trápení Haliny Pawlowské: Může si za to bohužel sama

Další trápení Haliny Pawlowské: Může si za to bohužel sama

Mimibazar Jak probíhá návštěva lékaře homeopata? Zjistili jsme to za vás!

Jak probíhá návštěva lékaře homeopata? Zjistili jsme to za vás!

Dáma.cz Povislé paže: Co je způsobuje a jak s tím bojovat?

Povislé paže: Co je způsobuje a jak s tím bojovat?

Blesk pro ženy Módní peklo: Režisérka Eva Toulová nepřestává šokovat svými bizarními modely

Módní peklo: Režisérka Eva Toulová nepřestává šokovat svými bizarními modely

Ženy.cz Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Blesk.cz Michael Douglas se vrací do Varů: Zákulisí slavné fotky u Gotta! A co měl s Ivanou?

Michael Douglas se vrací do Varů: Zákulisí slavné fotky u Gotta! A co měl s Ivanou?

SportRevue.cz FOTO: Paulina Gretzky – sexy blondýna, která kdysi dráždila (nejen) golfistky

FOTO: Paulina Gretzky – sexy blondýna, která kdysi dráždila (nejen) golfistky

Maminka.cz Kdyby pohled zabíjel... 25 fotek naštvaných miminek, která vás zaručeně rozesmějí

Kdyby pohled zabíjel... 25 fotek naštvaných miminek, která vás zaručeně rozesmějí

Blesk Horoskopy Prokletý pátek třináctého: Proč z něj máme strach a přináší opravdu smůlu?

Prokletý pátek třináctého: Proč z něj máme strach a přináší opravdu smůlu?

Další doporučené recepty:

Smoothie z červené řepy
Smoothie z červené řepy
Smoothie z červené řepy a zázvoru
Smoothie z červené řepy a zázvoru
Smothie-Kiwi a banán
Smothie-Kiwi a banán
Smradlavoučká topinka
Smradlavoučká topinka
Smraďoch
Smraďoch
Smraďoši
Smraďoši
  • Recepty.cz
  • Smradíci
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact