Nejdříve uvaříme těstoviny v osolené vodě. Můžeme je propláchnout vlažnou vodou. V míse je promíchame s 1-2 lžícemi rostlinného oleje a trochou soli. Necháme vychladnout. Cibuli nasekáme na drobno a nakrájenou housku namočíme do mléka. Mleté maso, vyždímanou housku, cibuli, 2 vejce, lžičku kmínu, pepř a mleté papriky, sůl dle potřeby zamísíme na hladkou kašovitou hmotu. Hluboký plech vymastíme sádlem a vykládáme ho plátky brambor asi 1 cm tlustými tak, aby nevznikaly velké mezery. Bramborovou vrstvu osolíme a okmínujeme. Pak rukou bereme kousky masité hmoty a rozmačkávame je na brambory tak, abychom masovou kaší zakryly všechny brambory. Podlijeme 1,5 dl vody a dáme péci do předem předehřáté trouby. Pečeme asi 30-35 minut.
2
Mezitím šunku nakrájíme na nudle a rozmícháme ji s těstovinami. 3 vejce vyšleháme se smetanou, trochou soli a pepře. Pak těstoviny rovnoměrně rozmístíme na vrch plechu a lžící rovnoměrně polijeme rozšlehanými vejci. Dáme zapéci ještě na 15-20 min., dokud povrch těstovin chytí zlatavou barvu. Troubu vypneme a necháme ještě 5 min. dojít.
3
Podáváme s okurkou, nebo zeleným salátem.
4
Název jídla je dle místa, kde jsem ho vytvořil.
Podělte se s přáteli o recept
Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.