• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Smetanový Lotus dort
Napište svůj komentář k receptu

Smetanový Lotus dort

autor: recepty73
0.0
moje hodnoceni
4.5
hodnotilo: 77
doba přípravy: 60 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Smetanový Lotus dort
Smetanový Lotus dort
Smetanový Lotus dort
Smetanový Lotus dort
Smetanový Lotus dort
Smetanový Lotus dort
Smetanový Lotus dort
Smetanový Lotus dort
Smetanový Lotus dort
Smetanový Lotus dort
8fotografií
Nahrát fotku
 

Suroviny

12 porce
  • Korpus:
    • 5
      ks vejce
    • 150
      g cukr krupice
    • 50
      ml olej
    • 100
      ml vlažná voda
    • 300
      g polohrubá mouka
    • prášek do pečiva půl balení
  • Náplň:
    • 600
      ml smetana ke šlehání 33%
    • 250
      g lotus sušenky
    • baileys nebo rum na korpus

Postup přípravy receptu

1
Těsto: žloutky vyšleháme s cukrem do pěny, přilijeme olej a vodu, promícháme a přisypeme mouku s kypřidlem. Vyšleháme hladké těsto, do kterého nakonec vmícháme tuhý sníh z bílků. Těsto nalijeme do dortové formy cca 33 cm, kterou jsme si předem vymazali máslem a vysypali hrubou moukou. Vložíme do předehřáté rouby na 170 stupňů a pečeme dozlatova, je-li hotové, vyzkoušíme špejlí, na kterou se těsto nesmí lepit.

RADA: Podívejte se na VIDEO, jak připravit míša řezy krok za krokem

2
Hotový korpus necháme vychladnout, poté ho rozkrojíme, řezné strany pokapeme Baileys nebo rumem a naplníme smetanovou náplní, kterou jsme si připravili během pečení a chladnutí korpusu. Polovinu náplně dáme na spodní díl korpusu, rovnoměrně rozetřeme, zaklopíme druhým plátem a na něj naneseme zbylou náplň.
3
Náplň: Lotus sušenky rozdrtíme, trošku si necháme bokem na závěrečné posypání. Smetanu vyšleháme dotuha a vmícháme do ní nadrcené Lotus sušenky. Sladit není vůbec nutné, sušenky jsou sladké dost, ale pokud chceme, můžeme trochu moučkového cukru do náplně samozřejmě přidat.

RADA: Dorty jako z cukrárny, které zvládnete: Sacher, medovník i cheesecake

4
Hotový dort posypeme zbylou drtí a dáme na chvíli do chladna. Dlouhé proležení není nutné, korpus je vláčný, navíc zvlhčený, náplň nadýchaná..., prostě stačí už jen zakrojit a mlsat.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Lotus dezert se šlehačkou

Lotus dezert se šlehačkou

Jablečný Lotus řez - nepečený

Jablečný Lotus řez - nepečený

Nepečený karamelový Lotus dezert / pohár

Nepečený karamelový Lotus dezert /…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dezerty Dorty
Pečení Chlazení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Baileys Cukr krupice Lotus sušenky Olej Polohrubá mouka Prášek do pečiva Smetana ke šlehání Vejce Vlažná voda

Míša řezy krok za krokem

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Ředkvičková pomazánka s karotkou

Ředkvičková pomazánka s karotkou

Želatinová mňamka

Želatinová mňamka

Kořeněné škubánky-opečenky

Kořeněné škubánky-opečenky

Paštika z divočáka

Paštika z divočáka

Vajíčková tlačenka

Vajíčková tlačenka

Dušená hovězí kližka

Dušená hovězí kližka

Rizoto s vepřovou konzervou

Rizoto s vepřovou konzervou

Indický chléb (Naan / Chapati)

Indický chléb (Naan / Chapati)

Jáhlové placičky s mrkví

Jáhlové placičky s mrkví

Doporučujeme

60 minut
Kuře po provensálsku z jednoho pekáče

Kuře po provensálsku z jednoho pekáče

10 minut
Brokolicová polévka se smetanou

Brokolicová polévka se smetanou

40 minut
Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

60 minut
Dýňové muffiny

Dýňové muffiny

30 minut
Bramborový guláš

Bramborový guláš

45 minut
Houbová omáčka krok za krokem

Houbová omáčka krok za krokem

75 minut
Hraběnčiny řezy

Hraběnčiny řezy

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Míša řezy krok za krokem

Poslední sledované recepty

33
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
20
Kapr s rebarborovým čatní a bramborami
Kapr s rebarborovým…
19
Houbové flíčky / houbofleky
Houbové flíčky /…
15
Špagety s bazalkou
Špagety s bazalkou
14
Zelný salát s křenem a paprikou
Zelný salát s křenem a…

Zajímavé články

Domácí dýňové pyré: Jednoduchý recept a tipy, jak ho využít do moučníků i slaných jídel
Domácí dýňové pyré: Jednoduchý recept a tipy, jak…
Vlašské ořechy: 12 nejlepších sladkých i slaných receptů
Vlašské ořechy: 12 nejlepších sladkých i slaných…
Víte, co je to hluchec? Levná bramborová buchta z Rokycanska mizí z plechu rychlostí blesku
Víte, co je to hluchec? Levná bramborová buchta z…
Volské oko podle Alberta Einsteina: Dával si ho k snídani, ovšem s jednou dost neobvyklou přísadou
Volské oko podle Alberta Einsteina: Dával si ho k…
Jednoduchá česká jídla z brambor: Udělejte si sejkory, vošouchy nebo klouzáky
Jednoduchá česká jídla z brambor: Udělejte si…
AHA.cz Zvrat u Michaely Salák po operaci nádoru: Razantní změna vizáže

Zvrat u Michaely Salák po operaci nádoru: Razantní změna vizáže

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz 5 signálů, že vás někdo proklel, uřkl nebo uhranul: Jak se proti tomu bránit?

5 signálů, že vás někdo proklel, uřkl nebo uhranul: Jak se proti tomu bránit?

Blesk pro ženy Móda z galavečeru Pure Model: Kdo zazářil a oblékl nejpovedenější outfit večera?

Móda z galavečeru Pure Model: Kdo zazářil a oblékl nejpovedenější outfit večera?

Ženy.cz Jak si připravit retro Vánoce?

Jak si připravit retro Vánoce?

Blesk.cz Smyslná Vica Kerekes: Nová láska!

Smyslná Vica Kerekes: Nová láska!

SportRevue.cz Zrádci a krysy. 18 fotbalistů, jejichž přestupy z nich udělaly nenáviděné hráče

Zrádci a krysy. 18 fotbalistů, jejichž přestupy z nich udělaly nenáviděné hráče

Maminka.cz Holčička váží v pěti letech 44 kilogramů. Udržet ji, aby se neujedla k smrti, je úkol na celý den, říká její maminka

Holčička váží v pěti letech 44 kilogramů. Udržet ji, aby se neujedla k smrti, je úkol na celý den, říká její maminka

Blesk Horoskopy Kým jste byli v minulém životě podle zvěrokruhu? To vás překvapí!

Kým jste byli v minulém životě podle zvěrokruhu? To vás překvapí!

Další doporučené recepty:

Smetanový dortík
Smetanový dortík
Smetanový hrášek s fašírkou
Smetanový hrášek s fašírkou
Smetanový koláč s meruňkami a žmolenkou
Smetanový koláč s meruňkami a žmolenkou
Smoothie
Smoothie
Smoothie bowl
Smoothie bowl
Smoothie bowl čokoládová s kokosovým mlékem a banánem
Smoothie bowl čokoládová s kokosovým…
  • Recepty.cz
  • Smetanový Lotus dort
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact