• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Smetanový Lotus dort
Napište svůj komentář k receptu

Smetanový Lotus dort

autor: recepty73
0.0
moje hodnoceni
4.5
hodnotilo: 76
doba přípravy: 60 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Smetanový Lotus dort
Smetanový Lotus dort
Smetanový Lotus dort
Smetanový Lotus dort
Smetanový Lotus dort
Smetanový Lotus dort
Smetanový Lotus dort
Smetanový Lotus dort
Smetanový Lotus dort
Smetanový Lotus dort
8fotografií
Nahrát fotku
 

Suroviny

12 porce
  • Korpus:
    • 5
      ks vejce
    • 150
      g cukr krupice
    • 50
      ml olej
    • 100
      ml vlažná voda
    • 300
      g polohrubá mouka
    • prášek do pečiva půl balení
  • Náplň:
    • 600
      ml smetana ke šlehání 33%
    • 250
      g lotus sušenky
    • baileys nebo rum na korpus

Postup přípravy receptu

1
Těsto: žloutky vyšleháme s cukrem do pěny, přilijeme olej a vodu, promícháme a přisypeme mouku s kypřidlem. Vyšleháme hladké těsto, do kterého nakonec vmícháme tuhý sníh z bílků. Těsto nalijeme do dortové formy cca 33 cm, kterou jsme si předem vymazali máslem a vysypali hrubou moukou. Vložíme do předehřáté rouby na 170 stupňů a pečeme dozlatova, je-li hotové, vyzkoušíme špejlí, na kterou se těsto nesmí lepit.

RADA: Podívejte se na VIDEO, jak připravit míša řezy krok za krokem

2
Hotový korpus necháme vychladnout, poté ho rozkrojíme, řezné strany pokapeme Baileys nebo rumem a naplníme smetanovou náplní, kterou jsme si připravili během pečení a chladnutí korpusu. Polovinu náplně dáme na spodní díl korpusu, rovnoměrně rozetřeme, zaklopíme druhým plátem a na něj naneseme zbylou náplň.
3
Náplň: Lotus sušenky rozdrtíme, trošku si necháme bokem na závěrečné posypání. Smetanu vyšleháme dotuha a vmícháme do ní nadrcené Lotus sušenky. Sladit není vůbec nutné, sušenky jsou sladké dost, ale pokud chceme, můžeme trochu moučkového cukru do náplně samozřejmě přidat.

RADA: Dorty jako z cukrárny, které zvládnete: Sacher, medovník i cheesecake

4
Hotový dort posypeme zbylou drtí a dáme na chvíli do chladna. Dlouhé proležení není nutné, korpus je vláčný, navíc zvlhčený, náplň nadýchaná..., prostě stačí už jen zakrojit a mlsat.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Lotus dezert se šlehačkou

Lotus dezert se šlehačkou

Jablečný Lotus řez - nepečený

Jablečný Lotus řez - nepečený

Nepečený karamelový Lotus dezert / pohár

Nepečený karamelový Lotus dezert /…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dezerty Dorty
Pečení Chlazení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Baileys Cukr krupice Lotus sušenky Olej Polohrubá mouka Prášek do pečiva Smetana ke šlehání Vejce Vlažná voda

Míša řezy krok za krokem

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Dušené hovězí plátky

Dušené hovězí plátky

Přírodní řízek

Přírodní řízek

Podvodnice

Podvodnice

Bábovka s jablky a skořicí

Bábovka s jablky a skořicí

Kuřecí lahůdka

Kuřecí lahůdka

Pangasius zapečený se sýrem

Pangasius zapečený se sýrem

Sladké zapečené těstoviny s tvarohem

Sladké zapečené těstoviny s tvarohem

Müsli cukroví nebo tyčinky bez pečení

Müsli cukroví nebo tyčinky bez pečení

Fitness špagety s hovězím masem

Fitness špagety s hovězím masem

Doporučujeme

30 minut
Mexický hrnec s rýží

Mexický hrnec s rýží

55 minut
Švestkové knedlíky z bramborového těsta

Švestkové knedlíky z bramborového…

20 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

Domácí kečup

Domácí kečup

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Míša řezy krok za krokem

Poslední sledované recepty

195
Dýňová tortila
Dýňová tortila
137
Celozrnný chléb z domácí pekárny
Celozrnný chléb z domácí…
135
Máslové řízky
Máslové řízky
67
Klasické lečo
Klasické lečo
40
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka

Zajímavé články

Což takhle dát si mangold? Chutná jako špenát, září jako duha a je doslova nabitý živinami
Což takhle dát si mangold? Chutná jako špenát,…
Troufnete si na pečená povidla? Stačí vám čtyři suroviny!
Troufnete si na pečená povidla? Stačí vám čtyři…
Od pondělí do pátku: Prázdninové večeře, které připravíte do půl hodiny
Od pondělí do pátku: Prázdninové večeře, které…
Co vařit dětem o prázdninách aneb 15 tipů na recepty pro zoufalé babičky
Co vařit dětem o prázdninách aneb 15 tipů na…
Kouzlo nostalgie: Americká cukrářka slaví úspěch se starou technikou zdobení dortů
Kouzlo nostalgie: Americká cukrářka slaví úspěch…
AHA.cz Milenka Vaška od Evy promluvila: Zásnubní prsten a domluvený kostel

Milenka Vaška od Evy promluvila: Zásnubní prsten a domluvený kostel

Mimibazar Bazalkové pesto: neodolatelná chuť Itálie, kterou si snadno připravíte doma.

Bazalkové pesto: neodolatelná chuť Itálie, kterou si snadno připravíte doma.

Dáma.cz Tchyně podle zvěrokruhu: Nač se připravit před prvním setkání?

Tchyně podle zvěrokruhu: Nač se připravit před prvním setkání?

Blesk pro ženy Look Jany Plodkové do chladného léta: Omladí, zeštíhlí a sluší každé věkové kategorii

Look Jany Plodkové do chladného léta: Omladí, zeštíhlí a sluší každé věkové kategorii

Ženy.cz Sex po 40: Unavená, ztracená, nebo právě na startovní čáře?

Sex po 40: Unavená, ztracená, nebo právě na startovní čáře?

Blesk.cz 5 let od smrti Hany Krampolové (†59): Smutný pohled na opuštěný hrob

5 let od smrti Hany Krampolové (†59): Smutný pohled na opuštěný hrob

SportRevue.cz FOTO: Gabriela Koukalová a 49 dalších největších krásek zimních sportů tohoto tisíciletí

FOTO: Gabriela Koukalová a 49 dalších největších krásek zimních sportů tohoto tisíciletí

Maminka.cz Sedminásobná máma Markéta Šichtařová o dětech: 5 trsů banánů, 6 kilo jablek, 40 balíčků šunky týdně. A žádné zlobení

Sedminásobná máma Markéta Šichtařová o dětech: 5 trsů banánů, 6 kilo jablek, 40 balíčků šunky týdně. A žádné zlobení

Blesk Horoskopy 5 nejvíce empatických znamení zvěrokruhu: Kdo nemyslí jen na sebe a umí se vcítit do druhých?

5 nejvíce empatických znamení zvěrokruhu: Kdo nemyslí jen na sebe a umí se vcítit do druhých?

Další doporučené recepty:

Smetanový dortík
Smetanový dortík
Smetanový hrášek s fašírkou
Smetanový hrášek s fašírkou
Smetanový koláč s meruňkami a žmolenkou
Smetanový koláč s meruňkami a žmolenkou
Smoothie
Smoothie
Smoothie bowl
Smoothie bowl
Smoothie bowl čokoládová s kokosovým mlékem a banánem
Smoothie bowl čokoládová s kokosovým…
  • Recepty.cz
  • Smetanový Lotus dort
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact