• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Smetanový Lotus dort
Napište svůj komentář k receptu

Smetanový Lotus dort

autor: recepty73
0.0
moje hodnoceni
4.5
hodnotilo: 76
doba přípravy: 60 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Smetanový Lotus dort
Smetanový Lotus dort
Smetanový Lotus dort
Smetanový Lotus dort
Smetanový Lotus dort
Smetanový Lotus dort
Smetanový Lotus dort
Smetanový Lotus dort
Smetanový Lotus dort
Smetanový Lotus dort
8fotografií
Nahrát fotku
 

Suroviny

12 porce
  • Korpus:
    • 5
      ks vejce
    • 150
      g cukr krupice
    • 50
      ml olej
    • 100
      ml vlažná voda
    • 300
      g polohrubá mouka
    • prášek do pečiva půl balení
  • Náplň:
    • 600
      ml smetana ke šlehání 33%
    • 250
      g lotus sušenky
    • baileys nebo rum na korpus

Postup přípravy receptu

1
Těsto: žloutky vyšleháme s cukrem do pěny, přilijeme olej a vodu, promícháme a přisypeme mouku s kypřidlem. Vyšleháme hladké těsto, do kterého nakonec vmícháme tuhý sníh z bílků. Těsto nalijeme do dortové formy cca 33 cm, kterou jsme si předem vymazali máslem a vysypali hrubou moukou. Vložíme do předehřáté rouby na 170 stupňů a pečeme dozlatova, je-li hotové, vyzkoušíme špejlí, na kterou se těsto nesmí lepit.

RADA: Podívejte se na VIDEO, jak připravit míša řezy krok za krokem

2
Hotový korpus necháme vychladnout, poté ho rozkrojíme, řezné strany pokapeme Baileys nebo rumem a naplníme smetanovou náplní, kterou jsme si připravili během pečení a chladnutí korpusu. Polovinu náplně dáme na spodní díl korpusu, rovnoměrně rozetřeme, zaklopíme druhým plátem a na něj naneseme zbylou náplň.
3
Náplň: Lotus sušenky rozdrtíme, trošku si necháme bokem na závěrečné posypání. Smetanu vyšleháme dotuha a vmícháme do ní nadrcené Lotus sušenky. Sladit není vůbec nutné, sušenky jsou sladké dost, ale pokud chceme, můžeme trochu moučkového cukru do náplně samozřejmě přidat.

RADA: Dorty jako z cukrárny, které zvládnete: Sacher, medovník i cheesecake

4
Hotový dort posypeme zbylou drtí a dáme na chvíli do chladna. Dlouhé proležení není nutné, korpus je vláčný, navíc zvlhčený, náplň nadýchaná..., prostě stačí už jen zakrojit a mlsat.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Lotus dezert se šlehačkou

Lotus dezert se šlehačkou

Jablečný Lotus řez - nepečený

Jablečný Lotus řez - nepečený

Nepečený karamelový Lotus dezert / pohár

Nepečený karamelový Lotus dezert /…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dezerty Dorty
Pečení Chlazení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Baileys Cukr krupice Lotus sušenky Olej Polohrubá mouka Prášek do pečiva Smetana ke šlehání Vejce Vlažná voda

Míša řezy krok za krokem

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Medailonky s brokolicí a nivou

Medailonky s brokolicí a nivou

Švestkový koláč V.

Švestkový koláč V.

Tvarohový dort s malinami II.

Tvarohový dort s malinami II.

Dvoubarevné margot řezy - píchané

Dvoubarevné margot řezy - píchané

Nepečený ostružinový dort

Nepečený ostružinový dort

Brokolicová polévka se sýrem a máslovými krutony

Brokolicová polévka se sýrem a…

Kiwi smoothie

Kiwi smoothie

Zeleninový salát s lososem a jogurtovým dresingem

Zeleninový salát s lososem a…

Limetkový krém

Limetkový krém

Doporučujeme

30 minut
Buřtguláš podle časopisu F.O.O.D.

Buřtguláš podle časopisu F.O.O.D.

30 minut
Třešňový kompot

Třešňový kompot

40 minut
Citronové orzo se špenátem

Citronové orzo se špenátem

Hrnková bublanina s třešněmi

Hrnková bublanina s třešněmi

40 minut
Mexická kuřecí polévka

Mexická kuřecí polévka

30 minut
Těstovinový salát Caprese

Těstovinový salát Caprese

5 minut
Aperol Spritz

Aperol Spritz

20 minut
Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

30 minut
Klasický burger

Klasický burger

Míša řezy krok za krokem

Poslední sledované recepty

43
Dýňová tortila
Dýňová tortila
31
Celozrnný chléb z domácí pekárny
Celozrnný chléb z domácí…
30
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
28
Bramborový guláš se smetanou
Bramborový guláš se…
21
Máslové řízky
Máslové řízky

Zajímavé články

Ovocná galetka: Sladkou královnu letních moučníků upečete i bez koláčové formy
Ovocná galetka: Sladkou královnu letních moučníků…
Vepřová panenka na grilu: Recept na šťavnatou večeři
Vepřová panenka na grilu: Recept na šťavnatou…
Jaké je tajemství dokonalé karamelizované cibule? Naučte se ji připravit jako šéfkuchař!
Jaké je tajemství dokonalé karamelizované cibule?…
Zmrzliny podle znamení zvěrokruhu: Jakou mraženou dobrotu vám hvězdy doporučují?
Zmrzliny podle znamení zvěrokruhu: Jakou mraženou…
Rýžové, ramen, skleněné nebo udon: Nejznámější asijské nudle a jak je použít
Rýžové, ramen, skleněné nebo udon: Nejznámější…
AHA.cz Kolik platí Soukup Agátě? Částce se nechce ani věřit

Kolik platí Soukup Agátě? Částce se nechce ani věřit

Mimibazar Čtení na léto: Hříšný jako Jesse - erotický román, který tě nenechá spát

Čtení na léto: Hříšný jako Jesse - erotický román, který tě nenechá spát

Dáma.cz Tyto kozačky ovládnou podzim: Zvolíte rebelský styl, eleganci, nebo pohodlí?

Tyto kozačky ovládnou podzim: Zvolíte rebelský styl, eleganci, nebo pohodlí?

Blesk pro ženy Největší hvězdy, které se kdy objevily na karlovarském festivalu: Kdo přijede letos?

Největší hvězdy, které se kdy objevily na karlovarském festivalu: Kdo přijede letos?

Ženy.cz Léto na horách pro celou rodinu: Objevte Katschberg s hotely Falkensteiner

Léto na horách pro celou rodinu: Objevte Katschberg s hotely Falkensteiner

Blesk.cz Taťána Kuchařová na večírku nadace Propolis33: Královna večera!

Taťána Kuchařová na večírku nadace Propolis33: Královna večera!

SportRevue.cz FOTO: Holky s šišatým míčem. Podívejte se na polonahé krásky z nejrajcovnější sportovní soutěže na světě

FOTO: Holky s šišatým míčem. Podívejte se na polonahé krásky z nejrajcovnější sportovní soutěže na světě

Maminka.cz Jediná česká paterčata oslavila 10. narozeniny. Jak se jim dnes žije?

Jediná česká paterčata oslavila 10. narozeniny. Jak se jim dnes žije?

Blesk Horoskopy Osud skrytý v hodině narození: Jste vášnivá, opatrná nebo společenská?

Osud skrytý v hodině narození: Jste vášnivá, opatrná nebo společenská?

Další doporučené recepty:

Smetanový dortík
Smetanový dortík
Smetanový hrášek s fašírkou
Smetanový hrášek s fašírkou
Smetanový koláč s meruňkami a žmolenkou
Smetanový koláč s meruňkami a žmolenkou
Smoothie
Smoothie
Smoothie bowl
Smoothie bowl
Smoothie bowl čokoládová s kokosovým mlékem a banánem
Smoothie bowl čokoládová s kokosovým…
  • Recepty.cz
  • Smetanový Lotus dort
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact