• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Smetanový hrášek s fašírkou
Napište svůj komentář k receptu

Smetanový hrášek s fašírkou

0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: 70 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Smetanový hrášek s fašírkou
Nahrát fotku
 

Suroviny

4 porce
    • 7
      lžíce smetana
    • 1
      balení zakysaná smetana
    • 1
      lžíce ocet
    • 1
      stroužek česnek
    • 1
      ks cibule
    • 10
      g petržel
    • 2
      ks vejce
    • 2
      ks houska
    • 2
      lžíce strouhanka
    • 2
      lžička vegeta
    • 3
      lžíce cukr
    • 3
      lžička mletá paprika
    • 300
      g hrášek mražený
    • 5
      lžíce olej arašídový
    • 500
      g mleté maso - vepřové
    • 7
      lžíce polohrubá mouka
  • Podle chuti
    • pepř mletý
    • sůl

Postup přípravy receptu

1
Příprava omáčky: Cibuli oloupejte, nakrájejte a rozdělte na dvě poloviny. V hrnci rozehřejte olej. Přidejte jednu polovinu cibule, zpěňte ji a ochuťte paprikou. Vsypte hrášek a vše zalijte vodou. Nechte asi 15 minut vařit. Poté omáčku dochuťte vegetou, octem, cukrem. Osolte a opepřete. Promíchejte. V míse smíchejte zakysanou smetanu se smetanou na vaření. Postupně přimíchejte mouku. Vzniklou směs nalijte do hrnce s hráškem, promíchejte a nechte 10 minut povařit. Podle hustoty můžete přidat trochu smetany s moukou, podle chuti můžete omáčku dosladit nebo naopak přidat ocet.
2
Příprava fašírky (masových koulí): Starší pečivo namočte do vody. Česnek oloupejte a propasírujte. V míse smíchejte mleté maso a vyždímané pečivo. Přidejte druhou půlku nasekané cibule, česnek, vegetu, mletou papriku a strouhanku. Přidejte 4-5 lžic polohrubé mouky, vejce a nasekanou petrželku. Osolte, opepřete a dobře promíchejte, aby vám vznikla konzistentní hmota. V pánvi rozpalte dostatek oleje. Z hmoty vytvořte kuličky velikosti dlaně, které v oleji osmažte. Fašírky pak podávejte s hrachovou omáčkou.
3
"Recept pro vás připravil známý italský kuchař Emanuel Ridi"
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Hrášek s mátou

Hrášek s mátou

Pečený (grilovaný) hrášek

Pečený (grilovaný) hrášek

Dušený hrášek

Dušený hrášek

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Polévky Maso & ryby & mořské plody
Maso Polévky Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Česnek Cibule Cukr Houska Hrášek Mletá paprika Mleté maso - vepřové Ocet Olej arašídový Pepř mletý Petržel Polohrubá mouka Smetana Strouhanka Sůl Vegeta Vejce Zakysaná smetana
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Krupičková polévka s vejcem

Krupičková polévka s vejcem

Dunajské vlny

Dunajské vlny

Zákusek chudých

Zákusek chudých

Třená bábovka klasik

Třená bábovka klasik

Obalované koblížky

Obalované koblížky

Pstruh na grilu, ve slanině, plněný pomerančem

Pstruh na grilu, ve slanině, plněný…

Pečená vepřová žebírka

Pečená vepřová žebírka

Játra v rajčatové omáčce s hranolkama

Játra v rajčatové omáčce s hranolkama

Lasagne s hovězím masem

Lasagne s hovězím masem

Doporučujeme

50 minut
Dýňová panenka Wellington s batátovými hranolky

Dýňová panenka Wellington s…

30 minut
Polévka ze zelí, rajčat a batátů

Polévka ze zelí, rajčat a batátů

80 minut
Palačinky s jablky a slaným karamelem

Palačinky s jablky a slaným karamelem

95 minut
Pastýřský koláč

Pastýřský koláč

60 minut
Dýňový cheesecake s ricottou

Dýňový cheesecake s ricottou

260 minut
Hovězí bourguignon

Hovězí bourguignon

105 minut
Řepánky

Řepánky

40 minut
Dýňový koláč s krémem ze smetanového sýra

Dýňový koláč s krémem ze smetanového…

50 minut
Lokše

Lokše

Poslední sledované recepty

58
Rajčatový salát s fazolemi
Rajčatový salát s…
40
Mojito Relax limetka
Mojito Relax limetka
29
Negroni
Negroni
28
Bramborová pomazánka  na chlebíčky
Bramborová pomazánka na…
26
Polévka s játrovými knedlíky podle časopisu F.O.O.D.
Polévka s játrovými…

Zajímavé články

Kvasit se dá víc než jen zelí: Zkuste fermentovaný oves jako zdravou snídani
Kvasit se dá víc než jen zelí: Zkuste…
Dušičkové pečivo: Připravte si kosti svatých, tradiční pochoutku našich předků
Dušičkové pečivo: Připravte si kosti svatých,…
Sladké moučníky z brambor: Upečte z nich kynutý závin nebo bábovku
Sladké moučníky z brambor: Upečte z nich kynutý…
Lahodný dýňový cheesecake: Vyzkoušejte tento geniální podzimní dezert v pečené i nepečené verzi
Lahodný dýňový cheesecake: Vyzkoušejte tento…
Nejstrašidelnější dorty světa: Bude vám z nich běhat mráz po zádech
Nejstrašidelnější dorty světa: Bude vám z nich…
AHA.cz Deník Aha! 1.11.2025

Deník Aha! 1.11.2025

Mimibazar GALERIE: Podzimní věnce nejen na dveře. Inspirujte se těmi nejkrásnějšími!

GALERIE: Podzimní věnce nejen na dveře. Inspirujte se těmi nejkrásnějšími!

Dáma.cz Největší lháři zvěrokruhu: Těmto znamením nevěřte ani nos mezi očima

Největší lháři zvěrokruhu: Těmto znamením nevěřte ani nos mezi očima

Blesk pro ženy Královna Halloweenu je zpět! Heidi Klum svými kostýmy vždycky vyrazí dech

Královna Halloweenu je zpět! Heidi Klum svými kostýmy vždycky vyrazí dech

Ženy.cz Vzpoura barev vs. klasický styl – Podívejte se, co zkombinovat s kabelkou Pinko a Tommy Hilfiger

Vzpoura barev vs. klasický styl – Podívejte se, co zkombinovat s kabelkou Pinko a Tommy Hilfiger

Blesk.cz Ceny Thálie 2025 jsou rozdány: Slzy Absolonové a dojetí oceněných!

Ceny Thálie 2025 jsou rozdány: Slzy Absolonové a dojetí oceněných!

SportRevue.cz VIDEO: 10 nejkrásnějších tenistek všech dob. Světu vládnou slovanské holky

VIDEO: 10 nejkrásnějších tenistek všech dob. Světu vládnou slovanské holky

Maminka.cz Herečka Brigitte Nielsen po deseti umělých oplodněních a následném porodu v 54 letech: Frida je moje největší výhra!

Herečka Brigitte Nielsen po deseti umělých oplodněních a následném porodu v 54 letech: Frida je moje největší výhra!

Blesk Horoskopy Listopad podle numeroložky: Jeden výjimečný týden! A pozor na citové vydírání

Listopad podle numeroložky: Jeden výjimečný týden! A pozor na citové vydírání

Další doporučené recepty:

Smetanový dort s grepovým želé
Smetanový dort s grepovým želé
Smetanový dort s ovocem
Smetanový dort s ovocem
Smetanový dortík
Smetanový dortík
Smetanový koláč s meruňkami a žmolenkou
Smetanový koláč s meruňkami a žmolenkou
Smetanový Lotus dort
Smetanový Lotus dort
Smoothie
Smoothie
  • Recepty.cz
  • Smetanový hrášek s fašírkou
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact