Grapefruity oloupeme, jednotlivé dílky odblaníme a naskládáme na dno chlebíčkové formy. Želatinu namočíme ve studené vodě a zahřejeme téměř k bodu varu.
2
Ochutíme ji nápojem (já měla jen Tang - lesní ovoce) a vlijeme do formy s grepy.
3
Tvaroh smícháme s cukrem, kůrou a šťávou z poloviny citronu a vyšlehanou smetanou. Želatinu namočíme do studené vody, přivedeme téměř k bodu varu a vlijeme do připravené náplně. Dobře vše promícháme a nalijeme do formy se ztuhnutým želé. Ke konci náplně klademe střídavě sušenky, náplň, sušenky, náplň, ukončíme sušenkou a dort uložíme do chladničky.
4
Po ztuhnutí formu ponoříme na několik vteřin do horké vody a potom dort vyklopíme.
Tak už jsem to pochopila. Ke grepům se přidává želatina, k tvarohu želatinový ztužovač. Při používání želatiny a želatinového ztužovače bych se neřídila receptem, ale vždy návodem k použití, u té které želatiny a ztužovače (to se týká i množství vody ke zde uvedené gramáži). U nás měl dort velký úspěch, dokonce jsem opakovala
Já ten recept nechápu. První je psáno, že se želatina přidává ke grepům a vzápětí, že se přidává ke tvarohu. Tak jak to je? Půl na půl? A kam přijde ten ztužovač? Taky do obojího napůl?