Krém: Smetanu 33% nalijeme do mísy a vyšleháme s cukrem a ztužovačem do tuha, poté přidáme tvaroh a došleháme v hladký krém. Krém neděláme příliš sladký, protože piškoty jsou sladké dost a také bereme v potaz sladkost použitého ovoce.
Dortovou formu o průměru cca 26 cm vymažeme máslem a vysypeme strouhanou čokoládou nebo kokosem, případně ji vyložíme fólií. Na dno naskládáme vrstvu piškot, na kterou nandáme krém, na krém plátky nebo kousky ovoce (broskve, jahody, borůvky...), pak opět piškoty, které lehce přimáčkneme na ovoce s krémem a opět krém... až do té doby, než zaplníme dortovou formu.
3
Končit bychom měli vrstvou krému, kterou posypeme strouhanou čokoládou, kakaem... a dáme vychladit - proležet, nejlépe přes noc. Pokud nám zbylo trošku krému a ovoce, můžeme si ze zbytku udělat například malý pohár.
Pokud si chceme práci s vrstvením urychlit, můžeme do krému rovnou ovoce pokrájet na menší kousky, zlehka promíchat a vrstvit: piškoty, krém s ovocem, piškoty, krém...