ks
banány
, broskve, jahody... nebo okapané kompotované ovoce
1
ks
smetana ke šlehání
1
ks
ztužovač šlehačky
1
ks
zakysaná smetana
hustá ( 200 g)
1
ks
vanilkový cukr
1
lžíce
moučkový cukr
Dohotovení:
1
ks
tyčinky ledové kaštany
nebo nastrouhaná čokoláda ... dle chuti
2
lžíce
marmeláda
dle chuti
Postup přípravy receptu
1
Žloutky vyšleháme s cukrem a vodou do pěny, vmícháme mouku a zlehka tuhý sníh z bílků. Těsto rozetřeme do připravené formy a dáme péct do předehřáté trouby na střední teplotu dorůžova.
2
Ze smetany, cukrů a ztužovače vyšleháme tuhou šlehačku, do které vmícháme zakysanou smetanu a drobně pokrájené čerstvé ovoce.
3
Vychladlý korpus potřeme marmeládou(nejlépe nějakou pikantní- rybíz, malina...), pak naneseme náplň, kterou neuhladíme, ale raději vidličkou ,,rozcucháme,, , pak pocákáme rozpuštěnými ledovými kaštany nebo posypeme nastrouhanou čokoládou a dáme vychladit a proležet.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Jana
|3. 10. 2016 14:51
úžasná náplń :-*
Simona Poláková
|20. 5. 2016 08:38
Olizovali jsme se až za ušima! Těsto bylo během půl hodiny upečené i vystydnuté a krém! to byla vášeň!
Jíťa
|20. 9. 2015 20:45
Rychlá dobrůtka :- <3
Klaudie
|29. 4. 2015 09:15
Dekuji vam za recept, je skvely.
Bára
|9. 6. 2013 12:37
Prostě skvělý,mega lahůdka :-*
Dočekalová
|6. 1. 2013 18:57
Dělám velmi podobně a je to výborný lehký dezert, který je za pár minut připravený. Používám někdy i hotové korpusy, takže pro nečekanou návštěvu přímo perfektní pohoštění.
Rozárka
|18. 6. 2012 19:46
krém je luxusní, zkusila jsem s jahodama a povedlo se, zmizel skoro okamžitě a korpus jsem použila hotový. k receptu na krém se ráda brzy vrátím :-* :-* :-*