Korpus: žloutky vyšleháme s cukrem do pěny, přidáme rozpuštěné máslo, které jsme zchladili přilitím mléka či vody a promícháme. Přisypeme mouku s kypřidlem a kakaem (dle barvy) a vše dobře promícháme. Nakonec vmícháme do těsta vyšlehaný sníh z bílků a těsto nalijeme do připravené, máslem vymazané a hrubou moukou vysypané formy o průměru cca 28 - 30 cm nebo do můžeme i do pekáčku. Pečeme v předehřáté troubě na 170 stupňů zhruba 25 minut (já pekl v remosce 19 minut), vyzkoušíme špejlí, zda se těsto nelepí.
2
Náplň: zakysané smetany smícháme s vanilkovými cukry smíchanými se ztužovačem a dáme do chladna.
3
Vychladlý korpus prokrojíme, naplníme rovnoměrně náplní, zaklopíme a dáme do chladna.
4
Vodu svaříme s cukrem na cukerný roztok, do kterého dáme za stálého míchání rozpustit nalámané ledové kaštany. Kdo nemá rád sladké moučníky, může použít extra hořké ledové kaštany. Když se nám kaštany rozpustí, necháme směs částečně zchladnout (mícháme, aby se nám nevytvořila na povrchu krustička) a poté vmícháme zakysanou smetanu a dáme do chladna trochu zatuhnout, ale pevnou hmotu nečekejte.
5
Na zchladlý promazaný korpus nalijeme čokoládovou polevu, kterou rovnoměrně rozetřeme a dáme do chladna proležet, nejlépe přes noc..
6
Kdo chce, může do náplně přidat ovoce nebo nasekanou čokoládu a tím i před podáváním dozdobit vršky výsečí dortu. To už ale záleží na chuti každého...