• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Smetanovo-bazalkový králík s česnekem
Napište svůj komentář k receptu

Smetanovo-bazalkový králík s česnekem

autor: Belith76
0.0
moje hodnoceni
4.8
hodnotilo: 5
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: neuvedeno
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Smetanovo-bazalkový králík s česnekem
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      ks králík
    • 5
      stroužek česnek
    • 2
      ks cibule
    • zeleninový vývar může být i z kostky
    • 2
      ks sladká smetana na vaření
    • 1
      lžička hořčice plnotučná
    • olej na smažení
    • sůl
    • pepř mletý

Postup přípravy receptu

1
Králíka očistíme a naporcujeme. Jednotlivé porce osolíme a opepříme. Stroužky česneku si nakrájíme na plátky. V králíkovi uděláme špičatým nožem díry, které vyplníme kousky česneku. Takto necháme maso na chvíli odpočnout v lednici (cca 30 minut). Pak si nakrájíme nadrobno obě cibule. V rozpálené pánvi osmažíme cibulku (necháme ji zesklovatět), pak přidáme zbytek česneku (pokud jsme jej celý spotřebovali na králíka, tak si cca dva menší stroužky přidáme). Přidáme maso a zprudka je po obou stranách orestujeme. Pak přendáme do zapékací misky a přilejeme asi 100 ml zeleninového vývaru. Maso obracíme přibližně kazdých 10 minut a přeléváme. Pečeme dokud maso nezměkne (cca 50-60 minut). Nakonec si připravíme do hrnku sladkou smetanu s 1 lžičkou sušené bazalky a s 1 lžičkou plnotučné hořčice. Zálivku dobře promícháme a králíka s ní přelijeme. Necháme zapéct a vytvořit mírnou krustu - asi dalších 15-20 minut.
2
Podáváme nejlépe s vařenými brambory nebo s noky.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Bazalkový cous cous (kuskus)

Bazalkový cous cous (kuskus)

Smetanovo - čokoládový dort

Smetanovo - čokoládový dort

Kuře ve smetanovo-hořčičné omáčce

Kuře ve smetanovo-hořčičné omáčce

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Anonymous | 6. 11. 2016 20:27

    výborné česneku není moc

  • Světlana Škorpilová | 28. 9. 2009 21:10

    Vynikající, velmi doporučuji. K množství smetany, dala jsem 2 kelímky (215 g) - máme rádi smetanové omáčky a bylo to akorát. A s česnekem se opravdu nesmí šetřit.

  • Lenka Juříková | 2. 9. 2008 14:00

    Výborný recept - místo zeleninového vývaru jsem dala pod králíka na kostečky nakrájený patizon, mohla by být i cuketa (podlila voudou) a po upečení šťávu se zeleninou rozmixovala - byla z toho bezvadná omáčka.

  • Romi | 28. 1. 2008 07:35

    Králík byl super, výborná mňamka, všem nám moc chutnal. Krom staršího synátora, ale ten nemá rád králika vůbec.

  • Magdalena | 4. 12. 2007 02:30

    Bolo to fakt dobre, sice som si to trosku zjednoduchsila, nevyplnala som zajaca cesnakom, pretoze som nemala cas, ale vyslo to celkom dobre!inak odporucam viac podlievat!

  • Alois Ponížil | 13. 1. 2007 15:53

    Vynikající! Doporučuju!

  • Jitka Š. | 13. 2. 2006 06:56

    Udělala jsem tohle jídlo v neděli k obědu. Je to super. Maso zůstává šťavnaté a šťáva se šlehačkou je velice dobrá.

  • Katka Ševčíková | 12. 2. 2006 17:47

    Samozrejme jsem mela na mysli 2x 125 ml smetany, coz by mohlo odpovidat zhruba dvema beznym bilym jogurtum pro ty, kteri chteji minimalizovat kalorie. Kdyz koupite rovnou 250 ml smetany, nic tim nezkate. Tak vam zbude aspon dost dobre omacky :-))

  • Airan Novakova | 9. 2. 2006 18:26

    Prosim, 1az dve smetany je dost neurcite, take sladka smetana byva 250ml ale taky i 500ml !? Primlouvam se za upresneni, recept se mi libi.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody
Maso Oběd Večeře Pečení Smažení Restování Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Česnek Cibule Hořčice plnotučná Králík Olej Pepř mletý Sladká smetana Sůl Zeleninový vývar
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Králík po cikánsku

Králík po cikánsku

Italské kuře II.

Italské kuře II.

Rösti - smažená nebo pečená příloha

Rösti - smažená nebo pečená příloha

Banánový koktejl na spaní

Banánový koktejl na spaní

Cheesecake IV.

Cheesecake IV.

Rohlíčky s nutelou

Rohlíčky s nutelou

Slaná bábovka s olivami

Slaná bábovka s olivami

Závin z listového těsta se zelím a slaninou

Závin z listového těsta se zelím a…

Těstoviny se špenátem

Těstoviny se špenátem

Doporučujeme

20 minut
Salát s quinoou a sýrem halloumi

Salát s quinoou a sýrem halloumi

30 minut
Třešňová marmeláda

Třešňová marmeláda

80 minut
Čevapčiči

Čevapčiči

20 minut
Jahodové tiramisu podle časopisu F.O.O.D.

Jahodové tiramisu podle časopisu F.O…

10 minut
Voňavý sirup z bezinkových květů

Voňavý sirup z bezinkových květů

150 minut
Koprová omáčka s hovězím masem

Koprová omáčka s hovězím masem

30 minut
Jahodové knedlíky raz dva

Jahodové knedlíky raz dva

40 minut
Třešňový koláč s tvarohem

Třešňový koláč s tvarohem

40 minut
Havajské kuře huli huli

Havajské kuře huli huli

Poslední sledované recepty

102
Velikonoční nádivka
Velikonoční nádivka
33
Vegetariánské karbanátky (rýžovo-zeleninové)
Vegetariánské karbanátky…
33
Čočkové placičky ala bramboráčky
Čočkové placičky ala…
27
Rybí směs se zeleninou a nudlemi
Rybí směs se zeleninou a…
27
Těstovinový salát se zeleninou, masem a dresingem
Těstovinový salát se…

Zajímavé články

Dokonalý steak na grilu krok za krokem: Praktický návod, jak ho vybrat, opéct i ochutit
Dokonalý steak na grilu krok za krokem: Praktický…
Velký jahodový speciál: Vše, co potřebujete vědět, od samosběru až po dokonalou bublaninu nebo džem
Velký jahodový speciál: Vše, co potřebujete vědět…
Závin z listového těsta: Zkuste 6 nejlepších sladkých náplní
Závin z listového těsta: Zkuste 6 nejlepších…
Saláty do sklenice: Oběd do práce i jídlo na cesty, které vás bude bavit
Saláty do sklenice: Oběd do práce i jídlo na…
Marinády na kuřecí křídla, díky kterým bude maso křehké a šťavnaté: S medem, jogurtem nebo citrusy
Marinády na kuřecí křídla, díky kterým bude maso…
AHA.cz Sousedé Šafránkové a Abrháma v šoku: Zneuctěné památeční místo

Sousedé Šafránkové a Abrháma v šoku: Zneuctěné památeční místo

Mimibazar Jak probíhá návštěva lékaře homeopata? Zjistili jsme to za vás!

Jak probíhá návštěva lékaře homeopata? Zjistili jsme to za vás!

Dáma.cz Nevkusné devadesátky: Seriály, kapely, jídlo i móda, za které se dodnes stydíme

Nevkusné devadesátky: Seriály, kapely, jídlo i móda, za které se dodnes stydíme

Blesk pro ženy Jaké plavky se nosily v roce, kdy jste se narodila? Najděte si ty své!

Jaké plavky se nosily v roce, kdy jste se narodila? Najděte si ty své!

Ženy.cz Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Blesk.cz Patrasová po propuštění z Bohnic promluvila: Hrozná krutost! Nikdy to nepřebolí

Patrasová po propuštění z Bohnic promluvila: Hrozná krutost! Nikdy to nepřebolí

SportRevue.cz FOTO: Gabriela Koukalová a 49 dalších největších krásek zimních sportů tohoto tisíciletí

FOTO: Gabriela Koukalová a 49 dalších největších krásek zimních sportů tohoto tisíciletí

Maminka.cz První sedmerčata na světě: 42 lahví mléka a 52 plenek denně. Jejich táta nezvládl péči a opustil je, dnes jsou z nich premianti

První sedmerčata na světě: 42 lahví mléka a 52 plenek denně. Jejich táta nezvládl péči a opustil je, dnes jsou z nich premianti

Blesk Horoskopy Jste introvert, bohém nebo workoholik? Udělejte si test osobnosti podle svého jména!

Jste introvert, bohém nebo workoholik? Udělejte si test osobnosti podle svého jména!

  • Recepty.cz
  • Smetanovo-bazalkový králík s česnekem
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact