• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Smetanovo-bazalkový králík s česnekem
Napište svůj komentář k receptu

Smetanovo-bazalkový králík s česnekem

autor: Belith76
0.0
moje hodnoceni
4.8
hodnotilo: 5
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: neuvedeno
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Smetanovo-bazalkový králík s česnekem
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      ks králík
    • 5
      stroužek česnek
    • 2
      ks cibule
    • zeleninový vývar může být i z kostky
    • 2
      ks sladká smetana na vaření
    • 1
      lžička hořčice plnotučná
    • olej na smažení
    • sůl
    • pepř mletý

Postup přípravy receptu

1
Králíka očistíme a naporcujeme. Jednotlivé porce osolíme a opepříme. Stroužky česneku si nakrájíme na plátky. V králíkovi uděláme špičatým nožem díry, které vyplníme kousky česneku. Takto necháme maso na chvíli odpočnout v lednici (cca 30 minut). Pak si nakrájíme nadrobno obě cibule. V rozpálené pánvi osmažíme cibulku (necháme ji zesklovatět), pak přidáme zbytek česneku (pokud jsme jej celý spotřebovali na králíka, tak si cca dva menší stroužky přidáme). Přidáme maso a zprudka je po obou stranách orestujeme. Pak přendáme do zapékací misky a přilejeme asi 100 ml zeleninového vývaru. Maso obracíme přibližně kazdých 10 minut a přeléváme. Pečeme dokud maso nezměkne (cca 50-60 minut). Nakonec si připravíme do hrnku sladkou smetanu s 1 lžičkou sušené bazalky a s 1 lžičkou plnotučné hořčice. Zálivku dobře promícháme a králíka s ní přelijeme. Necháme zapéct a vytvořit mírnou krustu - asi dalších 15-20 minut.
2
Podáváme nejlépe s vařenými brambory nebo s noky.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Bazalkový cous cous (kuskus)

Bazalkový cous cous (kuskus)

Smetanovo - čokoládový dort

Smetanovo - čokoládový dort

Kuře ve smetanovo-hořčičné omáčce

Kuře ve smetanovo-hořčičné omáčce

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Anonymous | 6. 11. 2016 20:27

    výborné česneku není moc

  • Světlana Škorpilová | 28. 9. 2009 21:10

    Vynikající, velmi doporučuji. K množství smetany, dala jsem 2 kelímky (215 g) - máme rádi smetanové omáčky a bylo to akorát. A s česnekem se opravdu nesmí šetřit.

  • Lenka Juříková | 2. 9. 2008 14:00

    Výborný recept - místo zeleninového vývaru jsem dala pod králíka na kostečky nakrájený patizon, mohla by být i cuketa (podlila voudou) a po upečení šťávu se zeleninou rozmixovala - byla z toho bezvadná omáčka.

  • Romi | 28. 1. 2008 07:35

    Králík byl super, výborná mňamka, všem nám moc chutnal. Krom staršího synátora, ale ten nemá rád králika vůbec.

  • Magdalena | 4. 12. 2007 02:30

    Bolo to fakt dobre, sice som si to trosku zjednoduchsila, nevyplnala som zajaca cesnakom, pretoze som nemala cas, ale vyslo to celkom dobre!inak odporucam viac podlievat!

  • Alois Ponížil | 13. 1. 2007 15:53

    Vynikající! Doporučuju!

  • Jitka Š. | 13. 2. 2006 06:56

    Udělala jsem tohle jídlo v neděli k obědu. Je to super. Maso zůstává šťavnaté a šťáva se šlehačkou je velice dobrá.

  • Katka Ševčíková | 12. 2. 2006 17:47

    Samozrejme jsem mela na mysli 2x 125 ml smetany, coz by mohlo odpovidat zhruba dvema beznym bilym jogurtum pro ty, kteri chteji minimalizovat kalorie. Kdyz koupite rovnou 250 ml smetany, nic tim nezkate. Tak vam zbude aspon dost dobre omacky :-))

  • Airan Novakova | 9. 2. 2006 18:26

    Prosim, 1az dve smetany je dost neurcite, take sladka smetana byva 250ml ale taky i 500ml !? Primlouvam se za upresneni, recept se mi libi.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody
Maso Oběd Večeře Pečení Smažení Restování Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Česnek Cibule Hořčice plnotučná Králík Olej Pepř mletý Sladká smetana Sůl Zeleninový vývar
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Škvarkové pagáčky

Škvarkové pagáčky

Mňamková pomazánka z Nivy

Mňamková pomazánka z Nivy

Řezy z pudinku

Řezy z pudinku

Lístkoví šnečci s marmeládou

Lístkoví šnečci s marmeládou

Štrúdl s jablky, tvarohem a mandlemi

Štrúdl s jablky, tvarohem a mandlemi

Kynutý knedlík z mikrovlnky

Kynutý knedlík z mikrovlnky

Jablečný povidlovník - mokrý koláč

Jablečný povidlovník - mokrý koláč

Rajská polévka se špeclemi

Rajská polévka se špeclemi

Bůček na pivu - pikantní

Bůček na pivu - pikantní

Doporučujeme

110 minut
Boloňské špagety

Boloňské špagety

60 minut
Znojemské okurky

Znojemské okurky

30 minut
Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

60 minut
Domácí rybízová marmeláda

Domácí rybízová marmeláda

45 minut
Masové špízy s bramborami

Masové špízy s bramborami

50 minut
Rychlý borůvkový koláč

Rychlý borůvkový koláč

45 minut
Pikantní čatní z meruněk

Pikantní čatní z meruněk

50 minut
Bramborový koláč se zeleninou

Bramborový koláč se zeleninou

30 minut
Zapečené těstoviny se zeleninou a houbami

Zapečené těstoviny se zeleninou a…

Poslední sledované recepty

43
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
40
Domácí rybízová marmeláda
Domácí rybízová marmeláda
37
Nebeská Máňa
Nebeská Máňa
34
Meruňková marmeláda (džem)
Meruňková marmeláda …
33
Bábovka s tvarohovou náplní
Bábovka s tvarohovou…

Zajímavé články

Nejlepší nakládané okurky: Vsaďte na tradiční znojemský lák
Nejlepší nakládané okurky: Vsaďte na tradiční…
Velký rybízový speciál: Rady, jak rybíz zamrazit, zavařit, a recepty na rybízové koláče a další moučníky
Velký rybízový speciál: Rady, jak rybíz zamrazit,…
Nevíte, co s úrodou cuket? Vyzkoušejte těchto 6 chutných receptů
Nevíte, co s úrodou cuket? Vyzkoušejte těchto 6…
Mravenci v kuchyni? Než sáhnete po chemii, vytáhněte zbraně ze spíže
Mravenci v kuchyni? Než sáhnete po chemii,…
15 originálních receptů na chalupu: Po těchto jídlech se bude rodina olizovat až za ušima
15 originálních receptů na chalupu: Po těchto…
AHA.cz Katy Perry a Orlando Bloom po rozchodu: Rodinná dovolená!

Katy Perry a Orlando Bloom po rozchodu: Rodinná dovolená!

Mimibazar Proč je obtížné přijmout kompliment a jak na to vyzrát?

Proč je obtížné přijmout kompliment a jak na to vyzrát?

Dáma.cz Tyto kozačky ovládnou podzim: Zvolíte rebelský styl, eleganci, nebo pohodlí?

Tyto kozačky ovládnou podzim: Zvolíte rebelský styl, eleganci, nebo pohodlí?

Blesk pro ženy Jitka Čvančarová ve Varech: Jaké róby vynesla v minulých letech? Tyhle šokovaly i sklízely obdiv!

Jitka Čvančarová ve Varech: Jaké róby vynesla v minulých letech? Tyhle šokovaly i sklízely obdiv!

Ženy.cz Je vám víc než 40 a nezvedáte činky? Tak zvedněte zadek, než bude pozdě!

Je vám víc než 40 a nezvedáte činky? Tak zvedněte zadek, než bude pozdě!

Blesk.cz Stellan Skarsgård objevuje Vary: Návštěva tradiční české restaurace!

Stellan Skarsgård objevuje Vary: Návštěva tradiční české restaurace!

SportRevue.cz FOTO: Kateřina Elhotová a 30 dalších nejhezčích (ex)basketbalistek na světě

FOTO: Kateřina Elhotová a 30 dalších nejhezčích (ex)basketbalistek na světě

Maminka.cz Kuriozita: Podívejte se, jak vypadaly klece zavěšené z okna, v nichž se děti povinně větraly

Kuriozita: Podívejte se, jak vypadaly klece zavěšené z okna, v nichž se děti povinně větraly

Blesk Horoskopy 6 znamení zvěrokruhu, která vždy poznají, že lžete! A ještě vás v tom nechají

6 znamení zvěrokruhu, která vždy poznají, že lžete! A ještě vás v tom nechají

  • Recepty.cz
  • Smetanovo-bazalkový králík s česnekem
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact