• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Smetanovo-bazalkový králík s česnekem
Napište svůj komentář k receptu

Smetanovo-bazalkový králík s česnekem

autor: Belith76
0.0
moje hodnoceni
4.8
hodnotilo: 5
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: neuvedeno
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Smetanovo-bazalkový králík s česnekem
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      ks králík
    • 5
      stroužek česnek
    • 2
      ks cibule
    • zeleninový vývar může být i z kostky
    • 2
      ks sladká smetana na vaření
    • 1
      lžička hořčice plnotučná
    • olej na smažení
    • sůl
    • pepř mletý

Postup přípravy receptu

1
Králíka očistíme a naporcujeme. Jednotlivé porce osolíme a opepříme. Stroužky česneku si nakrájíme na plátky. V králíkovi uděláme špičatým nožem díry, které vyplníme kousky česneku. Takto necháme maso na chvíli odpočnout v lednici (cca 30 minut). Pak si nakrájíme nadrobno obě cibule. V rozpálené pánvi osmažíme cibulku (necháme ji zesklovatět), pak přidáme zbytek česneku (pokud jsme jej celý spotřebovali na králíka, tak si cca dva menší stroužky přidáme). Přidáme maso a zprudka je po obou stranách orestujeme. Pak přendáme do zapékací misky a přilejeme asi 100 ml zeleninového vývaru. Maso obracíme přibližně kazdých 10 minut a přeléváme. Pečeme dokud maso nezměkne (cca 50-60 minut). Nakonec si připravíme do hrnku sladkou smetanu s 1 lžičkou sušené bazalky a s 1 lžičkou plnotučné hořčice. Zálivku dobře promícháme a králíka s ní přelijeme. Necháme zapéct a vytvořit mírnou krustu - asi dalších 15-20 minut.
2
Podáváme nejlépe s vařenými brambory nebo s noky.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Bazalkový cous cous (kuskus)

Bazalkový cous cous (kuskus)

Smetanovo - čokoládový dort

Smetanovo - čokoládový dort

Kuře ve smetanovo-hořčičné omáčce

Kuře ve smetanovo-hořčičné omáčce

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Anonymous | 6. 11. 2016 20:27

    výborné česneku není moc

  • Světlana Škorpilová | 28. 9. 2009 21:10

    Vynikající, velmi doporučuji. K množství smetany, dala jsem 2 kelímky (215 g) - máme rádi smetanové omáčky a bylo to akorát. A s česnekem se opravdu nesmí šetřit.

  • Lenka Juříková | 2. 9. 2008 14:00

    Výborný recept - místo zeleninového vývaru jsem dala pod králíka na kostečky nakrájený patizon, mohla by být i cuketa (podlila voudou) a po upečení šťávu se zeleninou rozmixovala - byla z toho bezvadná omáčka.

  • Romi | 28. 1. 2008 07:35

    Králík byl super, výborná mňamka, všem nám moc chutnal. Krom staršího synátora, ale ten nemá rád králika vůbec.

  • Magdalena | 4. 12. 2007 02:30

    Bolo to fakt dobre, sice som si to trosku zjednoduchsila, nevyplnala som zajaca cesnakom, pretoze som nemala cas, ale vyslo to celkom dobre!inak odporucam viac podlievat!

  • Alois Ponížil | 13. 1. 2007 15:53

    Vynikající! Doporučuju!

  • Jitka Š. | 13. 2. 2006 06:56

    Udělala jsem tohle jídlo v neděli k obědu. Je to super. Maso zůstává šťavnaté a šťáva se šlehačkou je velice dobrá.

  • Katka Ševčíková | 12. 2. 2006 17:47

    Samozrejme jsem mela na mysli 2x 125 ml smetany, coz by mohlo odpovidat zhruba dvema beznym bilym jogurtum pro ty, kteri chteji minimalizovat kalorie. Kdyz koupite rovnou 250 ml smetany, nic tim nezkate. Tak vam zbude aspon dost dobre omacky :-))

  • Airan Novakova | 9. 2. 2006 18:26

    Prosim, 1az dve smetany je dost neurcite, take sladka smetana byva 250ml ale taky i 500ml !? Primlouvam se za upresneni, recept se mi libi.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody
Maso Oběd Večeře Pečení Smažení Restování Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Česnek Cibule Hořčice plnotučná Králík Olej Pepř mletý Sladká smetana Sůl Zeleninový vývar
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Dort s vanilkovým krémem, jahodami a kiwi

Dort s vanilkovým krémem, jahodami a…

Italské kuře

Italské kuře

Velikonoční jidáše - krok za krokem

Velikonoční jidáše - krok za krokem

Drůbeží játra rychlá a dobrá

Drůbeží játra rychlá a dobrá

Můj vlastní kuskus

Můj vlastní kuskus

Přesňáky s mákem

Přesňáky s mákem

Co se zbylou rýží?

Co se zbylou rýží?

Medové řezy s Lučinou a mrkví

Medové řezy s Lučinou a mrkví

Indické kuře Tikka Masala

Indické kuře Tikka Masala

Doporučujeme

25 minut
Houbová frittata s rajčaty

Houbová frittata s rajčaty

50 minut
Kuřecí prsa na kari se smetanou

Kuřecí prsa na kari se smetanou

50 minut
Ostružinový koláč s broskvemi

Ostružinový koláč s broskvemi

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

20 minut
Tabouleh

Tabouleh

Zapečená plněná rajčata

Zapečená plněná rajčata

80 minut
Bublanina s ostružinami

Bublanina s ostružinami

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

10 minut
Šopský salát

Šopský salát

Poslední sledované recepty

97
Fajnový mix na topinky a do salátů
Fajnový mix na topinky a…
94
Fazolový salát se zeleninou - zdravě a chutně
Fazolový salát se…
76
Asijské nudle s restovanou zeleninou
Asijské nudle s…
75
Pita s cizrnovým salátem
Pita s cizrnovým salátem
26
Kuřecí prsa na kari se smetanou
Kuřecí prsa na kari se…

Zajímavé články

Nejjednodušší ovocný koláč: Vyzkoušejte vděčný recept, který zvládnete i bez váhy a může být pokaždé jiný
Nejjednodušší ovocný koláč: Vyzkoušejte vděčný…
Recepty z hrušek nasladko i naslano, které vás ohromí
Recepty z hrušek nasladko i naslano, které vás…
Brynza je víc než jen sýr. Tahle probiotická bomba doslova nakopne imunitu
Brynza je víc než jen sýr. Tahle probiotická…
Jablečný koláč podle babičky Blaženky: 100 let starý recept je sázka na jistotu
Jablečný koláč podle babičky Blaženky: 100 let…
Kvíz: Kolik toho (ne)víte o rajčatech? Otestujte se!
Kvíz: Kolik toho (ne)víte o rajčatech? Otestujte…
AHA.cz Luďan z MOSTu! sundal teplákovku a... Z Hofmanna je drsňák

Luďan z MOSTu! sundal teplákovku a... Z Hofmanna je drsňák

Mimibazar Island: Země ohně a ledu

Island: Země ohně a ledu

Dáma.cz Tato bunda je ideální na přechodné období: Oblíbila si ji i první dáma! Kde ji už nyní koupíte?

Tato bunda je ideální na přechodné období: Oblíbila si ji i první dáma! Kde ji už nyní koupíte?

Blesk pro ženy Podzimní trendy podle stylistky: Které budou slušet všem ženám a co může přidávat kila?

Podzimní trendy podle stylistky: Které budou slušet všem ženám a co může přidávat kila?

Ženy.cz Otestujte se: 7 typů toxických kamarádek, nejste jedna z nich?

Otestujte se: 7 typů toxických kamarádek, nejste jedna z nich?

Blesk.cz Dana Morávková: Vypekl ji manžel!

Dana Morávková: Vypekl ji manžel!

SportRevue.cz FOTO: Pro šmíráky. 28 sexy (ex)sportovkyň, které můžete sledovat na Twitteru

FOTO: Pro šmíráky. 28 sexy (ex)sportovkyň, které můžete sledovat na Twitteru

Maminka.cz Kuriozita: Podívejte se, jak vypadaly klece zavěšené z okna, v nichž se děti povinně větraly

Kuriozita: Podívejte se, jak vypadaly klece zavěšené z okna, v nichž se děti povinně větraly

Blesk Horoskopy Ideální zaměstnání podle zvěrokruhu: Štíři patří na patologii, Lvům vyhovuje svobodné povolání. A co vám?

Ideální zaměstnání podle zvěrokruhu: Štíři patří na patologii, Lvům vyhovuje svobodné povolání. A co vám?

  • Recepty.cz
  • Smetanovo-bazalkový králík s česnekem
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact