• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Smetanovo-bazalkový králík s česnekem
Napište svůj komentář k receptu

Smetanovo-bazalkový králík s česnekem

autor: Belith76
0.0
moje hodnoceni
4.8
hodnotilo: 5
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: neuvedeno
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Smetanovo-bazalkový králík s česnekem
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      ks králík
    • 5
      stroužek česnek
    • 2
      ks cibule
    • zeleninový vývar může být i z kostky
    • 2
      ks sladká smetana na vaření
    • 1
      lžička hořčice plnotučná
    • olej na smažení
    • sůl
    • pepř mletý

Postup přípravy receptu

1
Králíka očistíme a naporcujeme. Jednotlivé porce osolíme a opepříme. Stroužky česneku si nakrájíme na plátky. V králíkovi uděláme špičatým nožem díry, které vyplníme kousky česneku. Takto necháme maso na chvíli odpočnout v lednici (cca 30 minut). Pak si nakrájíme nadrobno obě cibule. V rozpálené pánvi osmažíme cibulku (necháme ji zesklovatět), pak přidáme zbytek česneku (pokud jsme jej celý spotřebovali na králíka, tak si cca dva menší stroužky přidáme). Přidáme maso a zprudka je po obou stranách orestujeme. Pak přendáme do zapékací misky a přilejeme asi 100 ml zeleninového vývaru. Maso obracíme přibližně kazdých 10 minut a přeléváme. Pečeme dokud maso nezměkne (cca 50-60 minut). Nakonec si připravíme do hrnku sladkou smetanu s 1 lžičkou sušené bazalky a s 1 lžičkou plnotučné hořčice. Zálivku dobře promícháme a králíka s ní přelijeme. Necháme zapéct a vytvořit mírnou krustu - asi dalších 15-20 minut.
2
Podáváme nejlépe s vařenými brambory nebo s noky.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Bazalkový cous cous (kuskus)

Bazalkový cous cous (kuskus)

Smetanovo - čokoládový dort

Smetanovo - čokoládový dort

Kuře ve smetanovo-hořčičné omáčce

Kuře ve smetanovo-hořčičné omáčce

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Anonymous | 6. 11. 2016 20:27

    výborné česneku není moc

  • Světlana Škorpilová | 28. 9. 2009 21:10

    Vynikající, velmi doporučuji. K množství smetany, dala jsem 2 kelímky (215 g) - máme rádi smetanové omáčky a bylo to akorát. A s česnekem se opravdu nesmí šetřit.

  • Lenka Juříková | 2. 9. 2008 14:00

    Výborný recept - místo zeleninového vývaru jsem dala pod králíka na kostečky nakrájený patizon, mohla by být i cuketa (podlila voudou) a po upečení šťávu se zeleninou rozmixovala - byla z toho bezvadná omáčka.

  • Romi | 28. 1. 2008 07:35

    Králík byl super, výborná mňamka, všem nám moc chutnal. Krom staršího synátora, ale ten nemá rád králika vůbec.

  • Magdalena | 4. 12. 2007 02:30

    Bolo to fakt dobre, sice som si to trosku zjednoduchsila, nevyplnala som zajaca cesnakom, pretoze som nemala cas, ale vyslo to celkom dobre!inak odporucam viac podlievat!

  • Alois Ponížil | 13. 1. 2007 15:53

    Vynikající! Doporučuju!

  • Jitka Š. | 13. 2. 2006 06:56

    Udělala jsem tohle jídlo v neděli k obědu. Je to super. Maso zůstává šťavnaté a šťáva se šlehačkou je velice dobrá.

  • Katka Ševčíková | 12. 2. 2006 17:47

    Samozrejme jsem mela na mysli 2x 125 ml smetany, coz by mohlo odpovidat zhruba dvema beznym bilym jogurtum pro ty, kteri chteji minimalizovat kalorie. Kdyz koupite rovnou 250 ml smetany, nic tim nezkate. Tak vam zbude aspon dost dobre omacky :-))

  • Airan Novakova | 9. 2. 2006 18:26

    Prosim, 1az dve smetany je dost neurcite, take sladka smetana byva 250ml ale taky i 500ml !? Primlouvam se za upresneni, recept se mi libi.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody
Maso Oběd Večeře Pečení Smažení Restování Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Česnek Cibule Hořčice plnotučná Králík Olej Pepř mletý Sladká smetana Sůl Zeleninový vývar
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Plněné krůtí stehno

Plněné krůtí stehno

Neapolské nudle

Neapolské nudle

Špagety se sojovým masem

Špagety se sojovým masem

Zapečené brambory se šlehačkou

Zapečené brambory se šlehačkou

Jablkový koláč se zakysanou smetanou

Jablkový koláč se zakysanou smetanou

Buchty s kypřícím práškem

Buchty s kypřícím práškem

Pikantní vepřová pečínka

Pikantní vepřová pečínka

Bábovka s kysanou smetanou na plech

Bábovka s kysanou smetanou na plech

Mandle v pánvi pražené

Mandle v pánvi pražené

Doporučujeme

40 minut
Španělská bramborová polévka

Španělská bramborová polévka

35 minut
Klasická zelňačka

Klasická zelňačka

40 minut
Švédské masové kuličky

Švédské masové kuličky

55 minut
Litý perník s jablky

Litý perník s jablky

70 minut
Nejjednodušší gratinované brambory

Nejjednodušší gratinované brambory

20 minut
French toast

French toast

30 minut
Mačkané brambory

Mačkané brambory

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Poslední sledované recepty

28
Bramborové placky se sýrem po našem
Bramborové placky se…
25
Sýrová roláda III.
Sýrová roláda III.
25
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
22
Míša řezy
Míša řezy
18
Jedlé kaštany - pečené, vařené
Jedlé kaštany - pečené,…

Zajímavé články

Znáte řezy Šalamoun? Upečte si legendární moučník, který se rozplývá na jazyku
Znáte řezy Šalamoun? Upečte si legendární moučník…
Vepřové kotlety: Vyzkoušejte ty nejlepší recepty, které se opravdu osvědčily
Vepřové kotlety: Vyzkoušejte ty nejlepší recepty,…
Domácí vanilkový extrakt provoní bábovku i cukroví: Připravíte ho ve 3 krocích
Domácí vanilkový extrakt provoní bábovku i…
Kysané zelí do sklenic: Jak si ho doma vyrobit za zlomek ceny!
Kysané zelí do sklenic: Jak si ho doma vyrobit za…
Flammkuchen: Skvělý a jednoduchý alsaský slaný koláč, který je ideální k večeři i na večírek
Flammkuchen: Skvělý a jednoduchý alsaský slaný…
AHA.cz Hrušínský (79) ve vážném stavu: Kolaps plic! Skončil na kyslíku

Hrušínský (79) ve vážném stavu: Kolaps plic! Skončil na kyslíku

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz Nejpřitažlivější ženská znamení horoskopu: Komu muži padají k nohám?

Nejpřitažlivější ženská znamení horoskopu: Komu muži padají k nohám?

Blesk pro ženy 5 mýtů v nošení kabelek, těmi se už neřiďte! Které vyvrací designérka?

5 mýtů v nošení kabelek, těmi se už neřiďte! Které vyvrací designérka?

Ženy.cz Mladí lidé a práce: Je dnešní generace líná, nebo jen nechce vyhořet?

Mladí lidé a práce: Je dnešní generace líná, nebo jen nechce vyhořet?

Blesk.cz Česká odpověď na slavné andílky Vicotira's Secret: Jsme víc sexy!

Česká odpověď na slavné andílky Vicotira's Secret: Jsme víc sexy!

SportRevue.cz 16 nejdražších přestupů českých fotbalistů v historii. Králem je (stále) Pavel Nedvěd

16 nejdražších přestupů českých fotbalistů v historii. Králem je (stále) Pavel Nedvěd

Maminka.cz Máma, která nechala svému synovi odstranit laserem obrovské mateřské znaménko, sklidila krutou kritiku

Máma, která nechala svému synovi odstranit laserem obrovské mateřské znaménko, sklidila krutou kritiku

Blesk Horoskopy Patří vaše znamení mezi staré duše? Takhle to poznáte!

Patří vaše znamení mezi staré duše? Takhle to poznáte!

  • Recepty.cz
  • Smetanovo-bazalkový králík s česnekem
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact