• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Smetanové věnečky
Napište svůj komentář k receptu

Smetanové věnečky

autor: Marsí
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Smetanové věnečky
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 100
      g hladká mouka
    • 100
      g škrobová moučka (Dávám Solamyl)
    • 50
      g hera
    • 50
      g moučkový cukr
    • 150
      g zakysaná smetana
  • Na potření
    • 1
      ks žloutek
    • 1
      lžíce sladká smetana Nebo šlehačka
  • Na posyp
    • cukr krystal

Postup přípravy receptu

1
Smícháme mouku, škrob, přidáme změklou Heru, cukr a kysanou smetanu a stylem patlámo dobře vše propracujeme. Zabalíme do folie (mikrotenový sáček nebo alobal, je to fuk) a necháme alespoň hoďku vychladit. Nic se neděje, pokud na to zapomeneme a necháme do druhého dne. Těsto pak na pomoučeném vále vyválíme na tlustší placku (cca 4-5 mm) a formičkou (nejlépe kytičkou s dírkou) vykrajujeme tvary. Klademe na plech vyložený pečícím papírem. Žloutek smícháme se lžící smetany a vykrojené tvary, tím před pečením potíráme. Posypeme hrubým cukrem a pečeme cca 10-15 minut do zrůžovění. Trouba je předehřátá cca na 200 °C (já to peču od oka).
2
**Poznámka**: jestli nemáte hrubý krystalový cukr a nebo si vyrazíte na něm plombu jako já, tak doporučuji posypat jakýmikoli sekanými oříšky :-)
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Věnečky z odpalovaného těsta s krémem

Věnečky z odpalovaného těsta s krémem

Skvělé kakaové věnečky

Skvělé kakaové věnečky

Věnečky

Věnečky

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Jarka L. | 24. 11. 2007 00:07

    Tak tenhle typ cukroví ze solamylu a zákysu ještě ve sbírce nemám. Vypadá zajímavě, vyzkouším a pak zde hodím řeč.

  • Marsí | 22. 11. 2007 11:40

    Gábi popravdě řečeno nemám...:-(...na vánoce se u nich jí "Boží chléb", na něj recept bohužel také nemám a dělám ze sladkého jen "Lukumades" sladké kuličky polévané medem a sypané sezamem, ale ty jen, když si řekne manžel, páč pro mně je to moooc sladké..:-)) na vánoce jedí hodně sušené ovoce, ale mrknu se po světě a nebo napíšu do Řecka, snad něco pošlou..:-))

  • Gábina H | 22. 11. 2007 11:27

    Marsí, nemáte nějaké recepty na typické řecké vánoční cukroví?

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty Vánoční cukroví
Moučníky Cukroví Pečení Chlazení Vánoce Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr krystal Hera Hladká mouka Moučkový cukr Škrobová moučka Sladká smetana Zakysaná smetana Žloutek
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Kapr po mlynářsku

Kapr po mlynářsku

Boršč

Boršč

Přírodní řízek

Přírodní řízek

Těstovinový salát s lososem

Těstovinový salát s lososem

Osvěžující jogurtový koláč

Osvěžující jogurtový koláč

Česnekové těstoviny se sýrovými rajčátky

Česnekové těstoviny se sýrovými…

Prdelačka z jelítka - jíšková

Prdelačka z jelítka - jíšková

Placičky ze zbylé bramborové kaše

Placičky ze zbylé bramborové kaše

Houbovo-smetanová krkovička

Houbovo-smetanová krkovička

Doporučujeme

20 minut
Salát s quinoou a sýrem halloumi

Salát s quinoou a sýrem halloumi

30 minut
Třešňová marmeláda

Třešňová marmeláda

80 minut
Čevapčiči

Čevapčiči

20 minut
Jahodové tiramisu podle časopisu F.O.O.D.

Jahodové tiramisu podle časopisu F.O…

10 minut
Voňavý sirup z bezinkových květů

Voňavý sirup z bezinkových květů

150 minut
Koprová omáčka s hovězím masem

Koprová omáčka s hovězím masem

30 minut
Jahodové knedlíky raz dva

Jahodové knedlíky raz dva

40 minut
Třešňový koláč s tvarohem

Třešňový koláč s tvarohem

40 minut
Havajské kuře huli huli

Havajské kuře huli huli

Poslední sledované recepty

142
Velikonoční nádivka
Velikonoční nádivka
100
Vepřové s mrkví, hráškem a bylinkovými bramborami
Vepřové s mrkví, hráškem…
32
Lehký bramborový salát s hráškem a chřestem
Lehký bramborový salát s…
25
Jahodová marmeláda (džem)
Jahodová marmeláda (džem)
23
Voňavý sirup z bezinkových květů
Voňavý sirup z…

Zajímavé články

4 tipy, jak rychle vypeckovat třešně
4 tipy, jak rychle vypeckovat třešně
Máte neustálé chutě na sladké? Co s nimi, poradí nutriční terapeutka Lada Nosková
Máte neustálé chutě na sladké? Co s nimi, poradí…
Zavařování třešní, které zvládne i začátečník: Vsaďte na jednoduchý třešňový kompot!
Zavařování třešní, které zvládne i začátečník:…
Marinády na gril 7x jinak: Využijete je na žebra, kuře, ryby i steak
Marinády na gril 7x jinak: Využijete je na žebra,…
10 třešňových dezertů, na kterých si určitě pochutnáte!
10 třešňových dezertů, na kterých si určitě…
AHA.cz Adamcová poslala režiséra k moři: Šokující zprávy z Egypta!

Adamcová poslala režiséra k moři: Šokující zprávy z Egypta!

Mimibazar Jak probíhá návštěva lékaře homeopata? Zjistili jsme to za vás!

Jak probíhá návštěva lékaře homeopata? Zjistili jsme to za vás!

Dáma.cz Zlatokopky podle zvěrokruhu: Ženám v těchto znameních jde často jen o peníze

Zlatokopky podle zvěrokruhu: Ženám v těchto znameních jde často jen o peníze

Blesk pro ženy Módní peklo: Režisérka Eva Toulová nepřestává šokovat svými bizarními modely

Módní peklo: Režisérka Eva Toulová nepřestává šokovat svými bizarními modely

Ženy.cz Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Blesk.cz Party luxusního hotelu: Farna se schovala, sešněrovaná Maxová a Peroutka v peří z kohouta!

Party luxusního hotelu: Farna se schovala, sešněrovaná Maxová a Peroutka v peří z kohouta!

SportRevue.cz FOTO: 32 (ex)manželek a (ex)přítelkyň anglických (ex)fotbalistů

FOTO: 32 (ex)manželek a (ex)přítelkyň anglických (ex)fotbalistů

Maminka.cz 7 mocných komplimentů, které by měly mámy říkat svým dcerám v každém věku

7 mocných komplimentů, které by měly mámy říkat svým dcerám v každém věku

Blesk Horoskopy Prokletý pátek třináctého: Proč z něj máme strach a přináší opravdu smůlu?

Prokletý pátek třináctého: Proč z něj máme strach a přináší opravdu smůlu?

  • Recepty.cz
  • Smetanové věnečky
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact