Z mouky, tuku a smetany vypracujeme těsto a necháme ho v chladničce 2-3 hod. rozležet. Potom ho vyválíme 1/2 cm silné, mírně posypeme práškovým cukrem po celé ploše (pomůžeme si rukou), a jemně přejedeme válečkem, aby se cukr přichytil k těstu. Radýlkem krájíme tyčinky asi 1x6 cm a klademe na nevymazaný plech. Pečeme asi 10-15 minut, když tyčinky naběhnou, jsou hotové, musí zůstat světlé. Ještě horké obalujeme ve směsi práškového a vanilkového cukru.
ztracenka, maslo do drobného pečiva nepoužívam, neosvedčilo sa mi, používam tuky na pečenie. Z tohto cesta robím tyčinky, ale kľudne môžete vyrezať aj iné tvary, podľa vašej chuti.
Klárika, áno, aj keď ja kupujem maďarský tuk na pečenie, ktorý u nás dostať, je výborný.
Pani Marta, ľubovoľný tuk na pečenie, na ktorý ste zvyknutá a ktorý sa vám osvedčil. Zámerne píšem tuk na pečenie, pretože všade je k dostaniu iný, ja napríklad kupujem u nás tuk z Maďarska, ktorý je výborný.
Marta Kropáčová
|4. 12. 2008 15:43
Prosim,jakeho tuku?
Veronika Matoušková
|4. 12. 2007 18:07
Takže: Tyčinky upečeny, a jsou ode dne lepší (poctivě je testujeme :-D ) Zařazuju je tímto do zlatého fondu naší rodinky :-D
Lenka Laznická
|2. 12. 2007 23:36
Tak se zítra na ty tyčinky chystám a věřímže budou velice dobré.
Veronika Matoušková
|1. 12. 2007 09:46
Nejen že jsou snadné na přípravu, ale s těstem se krásně pracuje, je vláčné a výýýborné! Možná udělám ještě z jedné dávky :-)
Veronika Matoušková
|29. 11. 2007 17:39
Terezko, vypadá to velmi snadně a chutně.... přesně takové recepty zbožňuju :-) určitě je letos zkusím :-)