Rybí filety je-li potřeba vykostíme, pokapeme citronovou šťávou, osolíme a opepříme (případně okmínujeme). Na rozpuštěném másle ji z obou stran osmažíme, nejprve kůží dolů poté otočíme. Osmaženou rybu vyndáme z pánve a uložíme v teple.
3
Do výpeku přidáme jemně nasekaný kopr, přidáme smetanu na vaření a krátce provaříme, osolíme, opepříme, odstavíme, přidáme zakysanou smetanu a promícháme. Do této směsi vmícháme uvařené teplé těstoviny a můžeme podávat společně s rybou. Kdo rád citronovou příchuť, může společně s koprem do pánve přidat i trošku jemně strouhané citronové kůry, která dá těstovinám zase jinou, svěžejší chuť. To už ale záleží na chuti každého, jak si s pokrmem pohraje :-)
4
Pokud nejsme milovníky ryb, těstoviny, které jsou výborné i samostatně, můžeme připravit tak, že vynecháme bod 2. a na rozpuštěné máslo dáme rovnou kopr (citr. kůru), smetanu... Rybu můžeme nahradit například ztraceným vejcem nebo těstoviny před podáváním, jen dozdobit čerstvě nasekaným koprem.
5
Rybu s těstovinami lze připravit i společně, kdy osmažíme pokrájenou vykostěnou rybu (osvědčila se mi treska), kterou nevyndáme po osmažení z pánve, ale rovnou přisypeme kopr, přilijeme smetanu... a nakonec vmícháme uvařené těstoviny.