• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Smetanové rizoto
Napište svůj komentář k receptu

Smetanové rizoto

autor: jboss
0.0
moje hodnoceni
3.5
hodnotilo: 13
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Smetanové rizoto
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 3
      plátek kuřecí maso
    • rostlinný olej
    • 100
      g houby
    • 1
      plechovka nakládaná kukuřice
    • 1
      ks paprika nebo brokolice
    • 1
      ks mrkev
    • 1
      kelímek smetana ke šlehání
    • 1
      dl mléko
    • 3
      ks rýže varné sáčky

Postup přípravy receptu

1
Uvaříme rýži podle počtu osob tak, aby nebyla úplně do měkká a necháme vychladnout. Kuřecí maso promícháme s olejem, solí, pepřem a bazalkou a zpudka osmahneme na wok pánvi. Přidáme na jemné plátky nasekané houby a na čverečky nasekanou papriku (volitelně). Dusíme/smažíme dokud houby nejsou měkké a neztratí objem. Přidáme brokolici, kukuřici a nahrubo nastouhanou mrkev a opět chvíli podusíme. Nakonec zalejeme smetanou a mlékem a dochutíme solí. Povaříme, dokud se chutě nespojí. Nakonec přidáme všechnu rýži a na mírném ohni důkladně promícháme, aby rýže nasákla chutí smetany.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Losos s jogurtovou omáčkou a smetanové brambory

Losos s jogurtovou omáčkou a…

Jahodové řezy - smetanové

Jahodové řezy - smetanové

Smetanové fleky se zelím

Smetanové fleky se zelím

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Chef Hanz | 6. 12. 2013 15:39

    není potřeba houby ani převářet, stačí svařit vodu v rychlovarné konvici, houby dát do misky, zalít vodou nechat chívili odstát a potom dát do jídla i s "vývyrem" ;-)

  • Ladia
    Ladia | 29. 7. 2011 15:29

    Zařazení receptu: Přílohy, Těstoviny :'(

  • Ivana Samcová | 9. 8. 2010 14:16

    Nejsem sice autor, ale docela často používám v receptech sušené houby a to tak, že je nejdříve v osolené vodě povařím. Tedy spíše je nechám přejít varem (hodně kypí), chvilinku povařím za stálého míchání a pak odstavené nechám chvilku ve vodě dojít.

  • Petra Dobešová | 9. 8. 2010 13:54

    Začátečník :) můžu použít sušené houby?

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Přílohy, pečivo a luštěniny Těstoviny & rizota Rizota
Přílohy Těstoviny Oběd Večeře Dušení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Houby Kuřecí maso Mléko Mrkev Nakládaná kukuřice Paprika Rostlinný olej Rýže Smetana ke šlehání
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Pierogi ‒ pirožky

Pierogi ‒ pirožky

Zmrzlinové palačinky s lesním ovocem

Zmrzlinové palačinky s lesním ovocem

Rychlá zelňačka III.

Rychlá zelňačka III.

Smetanový dortík

Smetanový dortík

Levná a rychlá bábovka

Levná a rychlá bábovka

Španělské „španělské ptáčky“ flamenquín

Španělské „španělské ptáčky“…

Jednoduchý rybí guláš se zeleninou

Jednoduchý rybí guláš se zeleninou

Kořeněné kuře na česnekovém patizonu

Kořeněné kuře na česnekovém patizonu

Smetanový dort s ovocem

Smetanový dort s ovocem

Doporučujeme

40 minut
Španělská bramborová polévka

Španělská bramborová polévka

35 minut
Klasická zelňačka

Klasická zelňačka

40 minut
Švédské masové kuličky

Švédské masové kuličky

55 minut
Litý perník s jablky

Litý perník s jablky

70 minut
Nejjednodušší gratinované brambory

Nejjednodušší gratinované brambory

20 minut
French toast

French toast

30 minut
Mačkané brambory

Mačkané brambory

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Poslední sledované recepty

35
Salát z pečené červené řepy
Salát z pečené červené…
34
Pudinkové šneky Ládi Hrušky
Pudinkové šneky Ládi…
29
Krkovička na hrášku
Krkovička na hrášku
24
Jablečný štrúdl z listového těsta
Jablečný štrúdl z…
15
Sladkokyselý zelný salát s mrkví
Sladkokyselý zelný salát…

Zajímavé články

Znáte řezy Šalamoun? Upečte si legendární moučník, který se rozplývá na jazyku
Znáte řezy Šalamoun? Upečte si legendární moučník…
Vepřové kotlety: Vyzkoušejte ty nejlepší recepty, které se opravdu osvědčily
Vepřové kotlety: Vyzkoušejte ty nejlepší recepty,…
Domácí vanilkový extrakt provoní bábovku i cukroví: Připravíte ho ve 3 krocích
Domácí vanilkový extrakt provoní bábovku i…
Kysané zelí do sklenic: Jak si ho doma vyrobit za zlomek ceny!
Kysané zelí do sklenic: Jak si ho doma vyrobit za…
Flammkuchen: Skvělý a jednoduchý alsaský slaný koláč, který je ideální k večeři i na večírek
Flammkuchen: Skvělý a jednoduchý alsaský slaný…
AHA.cz Hrušínský (79) ve vážném stavu: Kolaps plic! Skončil na kyslíku

Hrušínský (79) ve vážném stavu: Kolaps plic! Skončil na kyslíku

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz 5 signálů, že vás někdo proklel, uřkl nebo uhranul: Jak se proti tomu bránit?

5 signálů, že vás někdo proklel, uřkl nebo uhranul: Jak se proti tomu bránit?

Blesk pro ženy 5 mýtů v nošení kabelek, těmi se už neřiďte! Které vyvrací designérka?

5 mýtů v nošení kabelek, těmi se už neřiďte! Které vyvrací designérka?

Ženy.cz Mladí lidé a práce: Je dnešní generace líná, nebo jen nechce vyhořet?

Mladí lidé a práce: Je dnešní generace líná, nebo jen nechce vyhořet?

Blesk.cz Potřetí ženatý Noid: Veřejná omluva exmanželkám!

Potřetí ženatý Noid: Veřejná omluva exmanželkám!

SportRevue.cz FOTO: Krásky z greenů. Klára Spilková a 32 dalších nejhezčích (ex)golfistek na světě

FOTO: Krásky z greenů. Klára Spilková a 32 dalších nejhezčích (ex)golfistek na světě

Maminka.cz Porod v detailu a bez příkras. Podívejte se na 102 snímků, které vás ohromí svou krásou i syrovostí

Porod v detailu a bez příkras. Podívejte se na 102 snímků, které vás ohromí svou krásou i syrovostí

Blesk Horoskopy Patří vaše znamení mezi staré duše? Takhle to poznáte!

Patří vaše znamení mezi staré duše? Takhle to poznáte!

  • Recepty.cz
  • Smetanové rizoto
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact