Uvaříme rýži podle počtu osob tak, aby nebyla úplně do měkká a necháme vychladnout. Kuřecí maso promícháme s olejem, solí, pepřem a bazalkou a zpudka osmahneme na wok pánvi. Přidáme na jemné plátky nasekané houby a na čverečky nasekanou papriku (volitelně). Dusíme/smažíme dokud houby nejsou měkké a neztratí objem. Přidáme brokolici, kukuřici a nahrubo nastouhanou mrkev a opět chvíli podusíme. Nakonec zalejeme smetanou a mlékem a dochutíme solí. Povaříme, dokud se chutě nespojí. Nakonec přidáme všechnu rýži a na mírném ohni důkladně promícháme, aby rýže nasákla chutí smetany.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Chef Hanz
|6. 12. 2013 15:39
není potřeba houby ani převářet, stačí svařit vodu v rychlovarné konvici, houby dát do misky, zalít vodou nechat chívili odstát a potom dát do jídla i s "vývyrem" ;-)
Nejsem sice autor, ale docela často používám v receptech sušené houby a to tak, že je nejdříve v osolené vodě povařím. Tedy spíše je nechám přejít varem (hodně kypí), chvilinku povařím za stálého míchání a pak odstavené nechám chvilku ve vodě dojít.