Korpus: žloutky vyšleháme s cukry do pěny, přidáme olej s vodou, promícháme a přisypeme mouku s kypřidlem. Vše ještě jednou dobře promícháme a nakonec vmícháme tuhý sníh z bílků. Těsto rovnoměrně rozetřeme do připraveného máslem vymazaného a hrubou moukou vysypaného pekáčku a dáme péct do předehřáté trouby na 180 stupňů dozlatova - vyzkoušíme špejlí. Po vychladnutí korpus prokrojíme, spodní díl potřeme smetanovo-ovocnou náplní, zaklopíme a vrchní díl potřeme čistou vrstvou bez ovoce. Řezy dáme do chladna proležet, nejlépe přes noc, pak pokrájíme a podáváme. Dozdobit můžeme kouskem ovoce, čokoládovou přízdobou...
2
Krém: smetanu se ztužovačem vyšleháme téměř dotuha, přidáme mascarpone (tvaroh) a cukr dle chuti, vše došleháme v hladký krém. Sladíme dle vlastní chuti a sladkosti okapaného ovoce. Krém rozdělíme na dva díly. Jeden necháme čistý a do druhého vmícháme okapané, pokrájené kousky kompotovaného ovoce (lze použít i čerstvé, podle sezony: borůvky, jahody...)