• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Grilování & BBQ Džemy a marmelády
  • Recepty.cz
  • Smetanové řezy
Napište svůj komentář k receptu

Smetanové řezy

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Smetanové řezy
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Těsto
    • 100
      g hladká mouka
    • 50
      g solamyl (bramborový škrob)
    • 3
      ks vejce
    • 3
      lžíce voda
    • 150
      g moučkový cukr
    • 1
      balíček vanilkový cukr
    • prášek do pečiva 1 zarovnaná malá lžička
  • Náplň
    • 2
      lžíce citronová šťáva
    • 500
      g tvaroh
    • 150
      g moučkový cukr
    • 1
      balení vanilkový cukr
    • citronová kůra
    • 200
      ml smetana ke šlehání
    • kompotované mandarinky 1 malá konzerva
    • 50
      ml šťáva z kompotu (z mandarinek)
    • 1
      ks želatina plátková

Postup přípravy receptu

1
V míse vyšleháme do pěny vejce, cukr a vanilkový cukr a za postupného střídání přidáme mouku s práškem do pečiva a solamylem. Těsto vylijeme do plechu 30x40 cm vyloženého pečícím papírem. Pečeme v předehřáté troubě 180 °C, cca 10-15 minut. Po upečení překlopíme na utěrku a po vychladnutí stáhneme pečící papír. Korpus svisle rozkrojíme a jeden díl položíme na podnos.
2
Na přípravu náplně namočíme želatinu do mandarinkové a citronové štávy asi na 10 minut. Tvaroh, cukr, vanilkový cukr a citronovou kůru rozmícháme. Želatinu i s tekutinou na mírném ohni rozpustíme. Vmícháme asi 2 lžíce tvarohové hmoty a smícháme se zbylým tvarohem. Smetanu ušleháme dotuha a zapracujeme do tvarohu. Mandarinky nakrájíme na menší kousky a zlehka lžící vmícháme do naplně. Náplň dáme do lednice a za občasného zamíchání necháme vychladit asi 1 hodinu. Jakmile začne tuhnout, stejnoměrně ji natřeme na připraveny plát. Lehce přiložíme druhý plát a odložíme na 3-4 hod. do lednice.
3
Moučník nakrájíme na kostky a lehce posypeme práškovým cukrem.
4
Převzato z Receptáře Dr. Oetker.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Jahodovo-smetanové řezy

Jahodovo-smetanové řezy

Kávovo-smetanové "cappuccino" řezy (dort)

Kávovo-smetanové "cappuccino" řezy …

Smetanové řezy s ovocem

Smetanové řezy s ovocem

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Olga Zehnalová | 21. 8. 2009 18:40

    Voda sa podľa mňa pridáva počas šľahania vajec s cukrom.

  • Anna Čuprová | 21. 8. 2009 16:14

    Ty 3 lžíce horké vody přidáme před šleháním k vejcům a cukrům? Recept mne zaujal a chci ho zkusit.Dík za odpověď.

  • Ladia - | 21. 8. 2009 10:49

    Balení obsahuje 6 plátků (celkem 10 g), čerpáno z balíčku želatiny v plátcích Dr. Oetker.

  • katka k | 21. 8. 2009 01:31

    zajimalo by me kolik gramu je baleni jedne zelatiny v platcich. dekuji

  • Olča | 7. 3. 2007 13:01

    Koukám, že je to recept z nového receptáře od Dr. Oetkera, taky mě zaujal a chystám se na to, že ho vyzkouším.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty
Moučníky Řezy Pečení Šlehání Vánoce Narozeniny Výjimečný den Svatba Posvícení Oslava Silvestr Návštěva Dobrůtka Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Citronová kůra Citronová šťáva Hladká mouka Kompotované mandarinky Moučkový cukr Prášek do pečiva Smetana ke šlehání Solamyl (bramborový škrob) Šťáva Tvaroh Vanilkový cukr Vejce Voda Želatina plátková
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Tříbarevný tvarohový koláč

Tříbarevný tvarohový koláč

Bramborové těsto-recept po babičce

Bramborové těsto-recept po babičce

Benediktinská vejce

Benediktinská vejce

Jednohubky nebo chlebíčky se ,,Zaziky,,

Jednohubky nebo chlebíčky se ,,Zaziky…

Whiskey Sour - koktejl

Whiskey Sour - koktejl

Dýňová polévka III.

Dýňová polévka III.

Telecí líčka na víně

Telecí líčka na víně

Úterní salát s rukolou

Úterní salát s rukolou

Jablečný rozvar (povidla, přesnídávka) se švestkami

Jablečný rozvar (povidla, přesnídávka…

Doporučujeme

110 minut
Boloňské špagety

Boloňské špagety

45 minut
Meruňkový kompot

Meruňkový kompot

30 minut
Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

60 minut
Domácí rybízová marmeláda

Domácí rybízová marmeláda

45 minut
Masové špízy s bramborami

Masové špízy s bramborami

60 minut
Rybízová bábovka

Rybízová bábovka

45 minut
Pikantní čatní z meruněk

Pikantní čatní z meruněk

50 minut
Bramborový koláč se zeleninou

Bramborový koláč se zeleninou

30 minut
Zapečené těstoviny se zeleninou a houbami

Zapečené těstoviny se zeleninou a…

Poslední sledované recepty

38
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
32
Domácí kuřecí čína
Domácí kuřecí čína
30
Rychlá bábovka
Rychlá bábovka
25
Dýňová tortila
Dýňová tortila
19
Rybízový koláč s tvarohem I.
Rybízový koláč s…

Zajímavé články

Velký rybízový speciál: Rady, jak rybíz zamrazit, zavařit a recepty na rybízové koláče a další moučníky
Velký rybízový speciál: Rady, jak rybíz zamrazit,…
Nevíte, co s úrodou cuket? Vyzkoušejte těchto 6 chutných receptů
Nevíte, co s úrodou cuket? Vyzkoušejte těchto 6…
Mravenci v kuchyni? Než sáhnete po chemii, vytáhněte zbraně ze spíže
Mravenci v kuchyni? Než sáhnete po chemii,…
15 originálních receptů na chalupu: Po těchto jídlech se bude rodina olizovat až za ušima
15 originálních receptů na chalupu: Po těchto…
Letní grilování ve znamení burgerů: Co všechno ovlivní výsledek?
Letní grilování ve znamení burgerů: Co všechno…
AHA.cz Macron porušil protokol! Kate zachraňoval William

Macron porušil protokol! Kate zachraňoval William

Mimibazar Proč je obtížné přijmout kompliment a jak na to vyzrát?

Proč je obtížné přijmout kompliment a jak na to vyzrát?

Dáma.cz Moderátorské hvězdy devadesátek: Z koho je cukrář, pašerák či poslanec?

Moderátorské hvězdy devadesátek: Z koho je cukrář, pašerák či poslanec?

Blesk pro ženy Jana Švandová hvězdou Varů: Jak na mladistvé denní i večerní looky podle 78leté herečky?

Jana Švandová hvězdou Varů: Jak na mladistvé denní i večerní looky podle 78leté herečky?

Ženy.cz Stigma kolem ženského hněvu: Proč chlapi naštvaní být můžou, a ženy ne?

Stigma kolem ženského hněvu: Proč chlapi naštvaní být můžou, a ženy ne?

Blesk.cz Odpadlík Lorenzo Lamas: Šestý rozvod!

Odpadlík Lorenzo Lamas: Šestý rozvod!

SportRevue.cz Budou tu navždy? 10 rekordů z historie NHL, které už (zřejmě) nikdy nikdo nepřekoná

Budou tu navždy? 10 rekordů z historie NHL, které už (zřejmě) nikdy nikdo nepřekoná

Maminka.cz Porod v detailu a bez příkras. Podívejte se na 102 snímků, které vás ohromí svou krásou i syrovostí

Porod v detailu a bez příkras. Podívejte se na 102 snímků, které vás ohromí svou krásou i syrovostí

Blesk Horoskopy 6 znamení zvěrokruhu, která vždy poznají, že lžete! A ještě vás v tom nechají

6 znamení zvěrokruhu, která vždy poznají, že lžete! A ještě vás v tom nechají

  • Recepty.cz
  • Smetanové řezy
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact