• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Smetanové řezy
Napište svůj komentář k receptu

Smetanové řezy

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Smetanové řezy
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Těsto
    • 100
      g hladká mouka
    • 50
      g solamyl (bramborový škrob)
    • 3
      ks vejce
    • 3
      lžíce voda
    • 150
      g moučkový cukr
    • 1
      balíček vanilkový cukr
    • prášek do pečiva 1 zarovnaná malá lžička
  • Náplň
    • 2
      lžíce citronová šťáva
    • 500
      g tvaroh
    • 150
      g moučkový cukr
    • 1
      balení vanilkový cukr
    • citronová kůra
    • 200
      ml smetana ke šlehání
    • kompotované mandarinky 1 malá konzerva
    • 50
      ml šťáva z kompotu (z mandarinek)
    • 1
      ks želatina plátková

Postup přípravy receptu

1
V míse vyšleháme do pěny vejce, cukr a vanilkový cukr a za postupného střídání přidáme mouku s práškem do pečiva a solamylem. Těsto vylijeme do plechu 30x40 cm vyloženého pečícím papírem. Pečeme v předehřáté troubě 180 °C, cca 10-15 minut. Po upečení překlopíme na utěrku a po vychladnutí stáhneme pečící papír. Korpus svisle rozkrojíme a jeden díl položíme na podnos.
2
Na přípravu náplně namočíme želatinu do mandarinkové a citronové štávy asi na 10 minut. Tvaroh, cukr, vanilkový cukr a citronovou kůru rozmícháme. Želatinu i s tekutinou na mírném ohni rozpustíme. Vmícháme asi 2 lžíce tvarohové hmoty a smícháme se zbylým tvarohem. Smetanu ušleháme dotuha a zapracujeme do tvarohu. Mandarinky nakrájíme na menší kousky a zlehka lžící vmícháme do naplně. Náplň dáme do lednice a za občasného zamíchání necháme vychladit asi 1 hodinu. Jakmile začne tuhnout, stejnoměrně ji natřeme na připraveny plát. Lehce přiložíme druhý plát a odložíme na 3-4 hod. do lednice.
3
Moučník nakrájíme na kostky a lehce posypeme práškovým cukrem.
4
Převzato z Receptáře Dr. Oetker.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Jahodovo-smetanové řezy

Jahodovo-smetanové řezy

Kávovo-smetanové "cappuccino" řezy (dort)

Kávovo-smetanové "cappuccino" řezy …

Smetanové řezy s ovocem

Smetanové řezy s ovocem

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Olga Zehnalová | 21. 8. 2009 18:40

    Voda sa podľa mňa pridáva počas šľahania vajec s cukrom.

  • Anna Čuprová | 21. 8. 2009 16:14

    Ty 3 lžíce horké vody přidáme před šleháním k vejcům a cukrům? Recept mne zaujal a chci ho zkusit.Dík za odpověď.

  • Ladia - | 21. 8. 2009 10:49

    Balení obsahuje 6 plátků (celkem 10 g), čerpáno z balíčku želatiny v plátcích Dr. Oetker.

  • katka k | 21. 8. 2009 01:31

    zajimalo by me kolik gramu je baleni jedne zelatiny v platcich. dekuji

  • Olča | 7. 3. 2007 13:01

    Koukám, že je to recept z nového receptáře od Dr. Oetkera, taky mě zaujal a chystám se na to, že ho vyzkouším.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty
Moučníky Řezy Pečení Šlehání Vánoce Narozeniny Výjimečný den Svatba Posvícení Oslava Silvestr Návštěva Dobrůtka Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Citronová kůra Citronová šťáva Hladká mouka Kompotované mandarinky Moučkový cukr Prášek do pečiva Smetana ke šlehání Solamyl (bramborový škrob) Šťáva Tvaroh Vanilkový cukr Vejce Voda Želatina plátková
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Nevařená rybízová šťáva

Nevařená rybízová šťáva

Hodslavská řezanka

Hodslavská řezanka

Rybízový dort s tvarohem

Rybízový dort s tvarohem

Biskupský chlebíček s čokoládou II.

Biskupský chlebíček s čokoládou II.

Lístkoví šnečci s marmeládou

Lístkoví šnečci s marmeládou

Chřestový salát s bramborovou pizzou

Chřestový salát s bramborovou pizzou

Mayská horká čokoláda s chilli

Mayská horká čokoláda s chilli

Brownies - vláčné a kypré :-)

Brownies - vláčné a kypré :-)

Pomerančové mojito

Pomerančové mojito

Doporučujeme

20 minut
Salát s quinoou a sýrem halloumi

Salát s quinoou a sýrem halloumi

30 minut
Třešňová marmeláda

Třešňová marmeláda

80 minut
Čevapčiči

Čevapčiči

20 minut
Jahodové tiramisu podle časopisu F.O.O.D.

Jahodové tiramisu podle časopisu F.O…

10 minut
Voňavý sirup z bezinkových květů

Voňavý sirup z bezinkových květů

150 minut
Koprová omáčka s hovězím masem

Koprová omáčka s hovězím masem

30 minut
Jahodové knedlíky raz dva

Jahodové knedlíky raz dva

40 minut
Třešňový koláč s tvarohem

Třešňový koláč s tvarohem

40 minut
Havajské kuře huli huli

Havajské kuře huli huli

Poslední sledované recepty

86
Velikonoční nádivka
Velikonoční nádivka
32
Čočkové placičky ala bramboráčky
Čočkové placičky ala…
29
Jahodové tiramisu podle časopisu F.O.O.D.
Jahodové tiramisu podle…
28
Třešňová marmeláda
Třešňová marmeláda
24
Koprová omáčka s hovězím masem
Koprová omáčka s hovězím…

Zajímavé články

Dokonalý steak na grilu krok za krokem: Praktický návod, jak ho vybrat, opéct i ochutit
Dokonalý steak na grilu krok za krokem: Praktický…
Velký jahodový speciál: Vše, co potřebujete vědět, od samosběru až po dokonalou bublaninu nebo džem
Velký jahodový speciál: Vše, co potřebujete vědět…
Závin z listového těsta: Zkuste 6 nejlepších sladkých náplní
Závin z listového těsta: Zkuste 6 nejlepších…
Saláty do sklenice: Oběd do práce i jídlo na cesty, které vás bude bavit
Saláty do sklenice: Oběd do práce i jídlo na…
Marinády na kuřecí křídla, díky kterým bude maso křehké a šťavnaté: S medem, jogurtem nebo citrusy
Marinády na kuřecí křídla, díky kterým bude maso…
AHA.cz Sousedé Šafránkové a Abrháma v šoku: Zneuctěné památeční místo

Sousedé Šafránkové a Abrháma v šoku: Zneuctěné památeční místo

Mimibazar Jak probíhá návštěva lékaře homeopata? Zjistili jsme to za vás!

Jak probíhá návštěva lékaře homeopata? Zjistili jsme to za vás!

Dáma.cz Nevkusné devadesátky: Seriály, kapely, jídlo i móda, za které se dodnes stydíme

Nevkusné devadesátky: Seriály, kapely, jídlo i móda, za které se dodnes stydíme

Blesk pro ženy Jaké plavky se nosily v roce, kdy jste se narodila? Najděte si ty své!

Jaké plavky se nosily v roce, kdy jste se narodila? Najděte si ty své!

Ženy.cz Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Blesk.cz Patrasová po propuštění z Bohnic promluvila: Hrozná krutost! Nikdy to nepřebolí

Patrasová po propuštění z Bohnic promluvila: Hrozná krutost! Nikdy to nepřebolí

SportRevue.cz FOTO: Gabriela Koukalová a 49 dalších největších krásek zimních sportů tohoto tisíciletí

FOTO: Gabriela Koukalová a 49 dalších největších krásek zimních sportů tohoto tisíciletí

Maminka.cz První sedmerčata na světě: 42 lahví mléka a 52 plenek denně. Jejich táta nezvládl péči a opustil je, dnes jsou z nich premianti

První sedmerčata na světě: 42 lahví mléka a 52 plenek denně. Jejich táta nezvládl péči a opustil je, dnes jsou z nich premianti

Blesk Horoskopy Jste introvert, bohém nebo workoholik? Udělejte si test osobnosti podle svého jména!

Jste introvert, bohém nebo workoholik? Udělejte si test osobnosti podle svého jména!

  • Recepty.cz
  • Smetanové řezy
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact