• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Smetanové řezy
Napište svůj komentář k receptu

Smetanové řezy

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Smetanové řezy
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Těsto
    • 100
      g hladká mouka
    • 50
      g solamyl (bramborový škrob)
    • 3
      ks vejce
    • 3
      lžíce voda
    • 150
      g moučkový cukr
    • 1
      balíček vanilkový cukr
    • prášek do pečiva 1 zarovnaná malá lžička
  • Náplň
    • 2
      lžíce citronová šťáva
    • 500
      g tvaroh
    • 150
      g moučkový cukr
    • 1
      balení vanilkový cukr
    • citronová kůra
    • 200
      ml smetana ke šlehání
    • kompotované mandarinky 1 malá konzerva
    • 50
      ml šťáva z kompotu (z mandarinek)
    • 1
      ks želatina plátková

Postup přípravy receptu

1
V míse vyšleháme do pěny vejce, cukr a vanilkový cukr a za postupného střídání přidáme mouku s práškem do pečiva a solamylem. Těsto vylijeme do plechu 30x40 cm vyloženého pečícím papírem. Pečeme v předehřáté troubě 180 °C, cca 10-15 minut. Po upečení překlopíme na utěrku a po vychladnutí stáhneme pečící papír. Korpus svisle rozkrojíme a jeden díl položíme na podnos.
2
Na přípravu náplně namočíme želatinu do mandarinkové a citronové štávy asi na 10 minut. Tvaroh, cukr, vanilkový cukr a citronovou kůru rozmícháme. Želatinu i s tekutinou na mírném ohni rozpustíme. Vmícháme asi 2 lžíce tvarohové hmoty a smícháme se zbylým tvarohem. Smetanu ušleháme dotuha a zapracujeme do tvarohu. Mandarinky nakrájíme na menší kousky a zlehka lžící vmícháme do naplně. Náplň dáme do lednice a za občasného zamíchání necháme vychladit asi 1 hodinu. Jakmile začne tuhnout, stejnoměrně ji natřeme na připraveny plát. Lehce přiložíme druhý plát a odložíme na 3-4 hod. do lednice.
3
Moučník nakrájíme na kostky a lehce posypeme práškovým cukrem.
4
Převzato z Receptáře Dr. Oetker.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Jahodovo-smetanové řezy

Jahodovo-smetanové řezy

Kávovo-smetanové "cappuccino" řezy (dort)

Kávovo-smetanové "cappuccino" řezy …

Smetanové řezy s ovocem

Smetanové řezy s ovocem

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Olga Zehnalová | 21. 8. 2009 18:40

    Voda sa podľa mňa pridáva počas šľahania vajec s cukrom.

  • Anna Čuprová | 21. 8. 2009 16:14

    Ty 3 lžíce horké vody přidáme před šleháním k vejcům a cukrům? Recept mne zaujal a chci ho zkusit.Dík za odpověď.

  • Ladia - | 21. 8. 2009 10:49

    Balení obsahuje 6 plátků (celkem 10 g), čerpáno z balíčku želatiny v plátcích Dr. Oetker.

  • katka k | 21. 8. 2009 01:31

    zajimalo by me kolik gramu je baleni jedne zelatiny v platcich. dekuji

  • Olča | 7. 3. 2007 13:01

    Koukám, že je to recept z nového receptáře od Dr. Oetkera, taky mě zaujal a chystám se na to, že ho vyzkouším.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty
Moučníky Řezy Pečení Šlehání Vánoce Narozeniny Výjimečný den Svatba Posvícení Oslava Silvestr Návštěva Dobrůtka Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Citronová kůra Citronová šťáva Hladká mouka Kompotované mandarinky Moučkový cukr Prášek do pečiva Smetana ke šlehání Solamyl (bramborový škrob) Šťáva Tvaroh Vanilkový cukr Vejce Voda Želatina plátková
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Kapustové řízky

Kapustové řízky

Fazolky po staročesku

Fazolky po staročesku

Muffinky

Muffinky

Pečené kuřecí závitky

Pečené kuřecí závitky

Uzené tofu na kari

Uzené tofu na kari

Bramborové knedlíky s vekou

Bramborové knedlíky s vekou

Karbanátky s cuketou

Karbanátky s cuketou

Americký dýňový koláč

Americký dýňový koláč

Hrachová polévka

Hrachová polévka

Doporučujeme

60 minut
Knedlíčky s vepřovým

Knedlíčky s vepřovým

35 minut
Klasická zelňačka

Klasická zelňačka

40 minut
Švédské masové kuličky

Švédské masové kuličky

55 minut
Litý perník s jablky

Litý perník s jablky

70 minut
Nejjednodušší gratinované brambory

Nejjednodušší gratinované brambory

20 minut
French toast

French toast

30 minut
Mačkané brambory

Mačkané brambory

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Poslední sledované recepty

38
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
23
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
19
Jablečný štrúdl z listového těsta
Jablečný štrúdl z…
16
Litý perník s jablky
Litý perník s jablky
14
Klasická zelňačka
Klasická zelňačka

Zajímavé články

Domácí vanilkový extrakt provoní bábovku i cukroví: Připravíte ho ve 3 krocích
Domácí vanilkový extrakt provoní bábovku i…
Kysané zelí do sklenic: Jak si ho doma vyrobit za zlomek ceny!
Kysané zelí do sklenic: Jak si ho doma vyrobit za…
Flammkuchen: Skvělý a jednoduchý alsaský slaný koláč, který je ideální k večeři i na večírek
Flammkuchen: Skvělý a jednoduchý alsaský slaný…
Znáte hokkaidó? Tahle dýně je skvělá naslano i nasladko. A má jednu velkou výhodu!
Znáte hokkaidó? Tahle dýně je skvělá naslano i…
Jak uskladnit jablka? Tipy a rady, díky kterým vám vydrží až do jara
Jak uskladnit jablka? Tipy a rady, díky kterým…
AHA.cz Neštěstí herečky Arichtevy: Hledá pomoc po ztrátě miminka!

Neštěstí herečky Arichtevy: Hledá pomoc po ztrátě miminka!

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz Povislé paže: Co je způsobuje a jak s tím bojovat?

Povislé paže: Co je způsobuje a jak s tím bojovat?

Blesk pro ženy Báru Polákovou v černé nikdy neuvidíte! Víme, proč ji nenosí a co ji naučila slavná návrhářka!

Báru Polákovou v černé nikdy neuvidíte! Víme, proč ji nenosí a co ji naučila slavná návrhářka!

Ženy.cz 5 druhů asistentek v dnešním korporátu. Znáte podobnou?

5 druhů asistentek v dnešním korporátu. Znáte podobnou?

Blesk.cz Bratr Šoposké Antonio: Pletli si mě s Marikou

Bratr Šoposké Antonio: Pletli si mě s Marikou

SportRevue.cz FOTO: Pro šmíráky. 28 sexy (ex)sportovkyň, které můžete sledovat na Twitteru

FOTO: Pro šmíráky. 28 sexy (ex)sportovkyň, které můžete sledovat na Twitteru

Maminka.cz Neuvěřitelné – tahle holčička se narodila přeložená napůl!

Neuvěřitelné – tahle holčička se narodila přeložená napůl!

Blesk Horoskopy 12 karmických ženských jmen: Která si nesou těžký osud a která otevírají cestu ke štěstí?

12 karmických ženských jmen: Která si nesou těžký osud a která otevírají cestu ke štěstí?

  • Recepty.cz
  • Smetanové řezy
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact