g
vepřová plec
nebo libová krkovice, případně drůbeží či králičí maso
sůl
3
ks
paprika - bílá
(slovenská), dle velikosti, 2 -
1,50
lžička
mletá sladká paprika
, lze zkombinovat s pálivou
160
ml
smetana ke šlehání
5
ks
brambory
pro dvě osoby, cca
olej
nebo sádlo na vymazání
Postup přípravy receptu
1
Maso pokrájíme na kostky a dáme do vymazané zapékací mísy, kde je osolíme, poprášíme paprikou, přisypeme na nudličky pokrájenou očištěnou papriku (lze použít i červenou) a promícháme. Maso s paprikou zasypeme pokrájenými oloupanými bramborami, vše zalijeme smetanou a nakonec brambory ještě posolíme a mísu zaklopíme. Dáme péct do předehřáté trouby na 190 stupňů na cca 60 - 90 minut (dle druhu masa) doměkka.
2
Dle chuti k paprikovému masu můžeme přidat i pokrájenou cibuli či nasekaný česnek.